Un singur lucru trebuiește
Autor: Ștefan Zambo  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de 12345 in 21/05/2024
    12345678910 0/10 X

 „Pe când era pe drum, cu ucenicii Săi, Isus a intrat într-un sat. Și o femeie, numită Marta, L-a primit în casa ei. Ea avea o soră numită Maria, care s-a așezat la picioarele Domnului, și asculta cuvintele Lui. Marta era împărțită cu multă slujire, a venit repede la El, și I-a zis: „Doamne, nu-Ți pasă că sora mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i dar să-mi ajute.” Drept răspuns, Isus i-a zis: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi și te frămânți tu, dar un singur lucru trebuiește. Maria și-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.” (Luca 10:38-42)

   Marta și Maria erau două surori înstărite din Betania, care-L iubeau deopotrivă pe Domnul Isus.

Marta este un tablou al creștinului care prețuiește părtășia cu Domnul mai puțin decât munca lui. Marta îl prețuiește pe Isus, altfel nu l-ar fi chemat în casa ei, dar nu Cuvântul Lui erau pe primul loc în viața ei, ci munca. Atunci când Marta devine critică la adresa Domnului și a surorii sale, Fiul lui Dumnezeu trebuie să-i spună ce este mai important. Domnul în persoană trebuie să aibă în viețile noastre  primul loc, El trebuie să fie comoara și bucuria inimilor noastre. Fiecare din noi avem nevoie să ne așezăm în reculegere înaintea Domnului cu prioritate și să ascultăm cuvântul Lui.

   Maria este tabloul omului care prețuiește mai mult decât orice pe Dumnezeu și Cuvântul Său. Ea înțelege pe deplin harul de care are parte. -„Învățătorul este aici, eu trebuie să fiu atentă la cuvintele Sale.” De aceea pe Maria o întâlnim mai mereu la picioarele Domnului Isus, hrănindu-se cu mesajul vieții. J. Vernon McGee notează: „Domnul a fost blând cu ea, dar i-a spus: „Maria şi-a ales partea cea bună.”Dragul meu prieten confuz şi frustrat, ai ajuns la o răspântie a vieţii din care nu ştii încotro s-o apuci? Atunci, aşează-te! Vino şi stai la picioarele lui Isus! Caută în Cuvântul Lui să vezi ce vrea Dumnezeu să-ţi spună. El te va ajuta să-ţi îndeplineşti sarcinile din casă, te va ajuta să cureţi mai bine podeaua, să mături mai bine curtea, să ridici un gard mai solid, să înveţi mai bine lecţia pentru mâine. Munca ta la birou va fi mai uşoară şi vei putea să-ţi conduci mai bine maşina. Dar fă-ţi timp să stai la picioarele lui Isus! Maria a ales partea cea bună”.

Poetul creștin parafrazând această istorie din Evanghelie spune: „Iar eu pe pământ parc-aș vrea uneori când Marta să fiu, când Maria”. Dar, dacă gol am ieșit din pântecele mamei mele și cu mâinle goale voi pleca din lumea aceasta; dacă pământul cu tot ce este pe el va arde într-o zi; dacă duhul dă viață iar carnea nu folosește la nimic; înseamnă că un singur lucru trebuiește cu adevărat. Care este acest singul lucru? Cel pe care l-a făcut Maria; să te apropii de Domnul mai mult decât de oameni, să te așezi la picioarele Lui, să asculți cuvintele vieții veșnice, și să le urmezi.

   George Whitefield, un remarcabil predicator din secolul al XVIII-lea, într-o călătorie  a găzduit peste noapte la un colonel, un prieten, care însă nu era acasă în vremea aceea. Cum ofițerul nu era prezent, Whitefield n-a avut ocazia să-i vorbească din Evanghelie, iar el nu putea aștepta. S-a gândit să-i scrie un bilet, dar nu avea la îndemână nici un creion. Atunci i-a venit o idee; dimineața în timp ce se spăla, a luat săpunul și a scris pe oglindă cuvintele Domnului Isus spuse Martei: „Un singur lucru trebuiește”. Când a sosit colonelul acasă, pe oglinda din baie a citit: „Un singur lucru trebuiește”. Cuvintele acestea l-au pus pe gânduri pe ofițer, care n-a mai avut liniște până  nu s-a predat Domnului.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 400
Opțiuni