Vă este de folos!
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 13/06/2024
    12345678910 0/10 X

                                                 Vă este de folos

                                                   Ioan 16:5-8

            „Acum Mă duc la Cel ce M-a trimis și nimeni din voi nu Mă întreabă: „Unde Te duci?”

            Dar, pentru că v-am spus aceste lucruri, întristarea v-a umplut inima.

            Totuși vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc, căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi, dar, dacă Mă duc, vi-L voi trimite.

            Și când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce privește păcatul, neprihănirea și judecata.”

            La intrarea Domnului Isus în Ierusalim, călare pe măgăruș, tot norodul de rând, s-a bucurat crezând că în sfârșit, a venit vremea instaurării împărăției pe care o aștepta pentru înlăturarea dominației Romane.

         Chiar și ucenicii, s-au înșelat în privința aceasta, crezând că Isus, Învățătorul și Domnul lor se va instala ca împărat și va scăpa Iudeea de sub stăpânirea Romană. Ucenicii nu au înțeles până a coborât Duhul Sfânt peste ei, faptul că Împărăția Domnului nu este de pe pământ.

          Mama celor doi ucenici „năvalnici” (Iacov și Ioan), ar fi vrut ca fii ei să fie măcar consilieri în Împărăția lui Isus, unul la dreapta și altul la stânga Domnului, pentru că nici unul dintre aceștia, nu au înțeles faptul că Isus nu a venit din cer ca să-Și instaureze o împărăție în mijlocul poporului Israel. Și nu au înțeles faptul că oricare împărăție pământească este vremelnică, se poate „clătina” și se poate nimici atât de ușor…

            Și ce ar folosi omul din câștigul lumii, sau din faptul că face parte din „elita”, unei împărății vremelnice, dacă nu ar fi parte din Împărăția cerurilor, pierzându-și astfel sufletul? Matei 16:26.

            Psalmul 46:6 parafrazat: „Neamurile se frământă, împărățiile se clatină, pământul se topește de groază, la glasul lui Dumnezeu.”

            Nu întâmplător, Domnul Isus Cristos, a încercat să-i învețe pe ucenici că, El nu a venit ca să-Și instaureze o împărăție vremelnică, vulnerabilă, condusă de oameni mai buni sau mai răi pe pământ, ci El a venit ca să-Și instaureze o Împărăție spirituală, trainică și veșnică. Și în Împărăția Sa, poporul să nu fie robit, subjugat, în întuneric, ci să fie liber și luminat de Lumina cerească.

            De aceea, le spune ucenicilor, înainte de urcarea Sa la cer: „Vă este de folos să Mă duc…”, pentru că, dacă Mă duc Eu, vă voi trimite pe Duhul Sfânt care vă va descoperi frumusețea Împărăției și pe Însuși Împăratul.

            A fost de folos, să moară Omul Isus Cristos, pentru mântuirea neamului omenesc. Ioan 18:14. „…Este de folos să moară un singur om pentru întregul norod.” Așa proorocea Caiafa, neștiind că, ceea ce vorbește este de la Dumnezeu.

            Dar a fost și mai de folos faptul că Isus a înviat din morți, dezbrăcându-Se de trupul muritor, Și-a îmbrăcat „haina”, de slavă, cu care S-a așezat pentru veșnicie pe Tronul Împărăției cerești.

            Ne este de folos faptul că, la patruzeci de zile de la înviere, Isus, Împăratul, S-a urcat la cer și S-a așezat la dreapta Tatălui ca Mijlocitor și Apărător al nostru.

            Astăzi este ziua Înălțării Domnului Isus la cer și este ziua bucuriei Sale, pentru că se întoarce acasă, după ce a biruit moartea, a biruit lumea, a biruit păcatul și la biruit pe satan.

            Ziua înălțării Sale la cer, nu este doar un prilej de sărbătoare pentru credincioși, ci este un eveniment de mare valoare spirituală și de mare folos tuturor celor ce cred în lucrarea de mântuire a lui Isus.

           Ne este de folos faptul că Domnul, Și-a împlinit făgăduința și după zece zile de la urcarea la cer, L-a trimis pe Duhul Sfânt în viața noastră.

            Acum, zice Domnul: Mă întorc acasă la Tatăl Meu și vouă vă este de folos.

            „Vă este de folos, pentru că, dacă Mă duc, vă voi trimite un Alt Mângâietor, care va fi cu voi și în voi.”

            Vă este de folos să Mă duc, pentru ca Pârâșul, să nu aibă șanse de izbândă înaintea Tatălui Meu. Eu voi pleda în apărarea voastră și împotriva pârei lui și astfel, voi veți fi biruitori.

           Vă este de folos să Mă duc, pentru că Mă voi așeza la dreapta Tatălui Meu și al vostru și vă voi apăra, voi mijloci pentru voi.

          Vă este de folos să Mă duc, pentru că pe pământ, veți trece prin necazuri, dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt pe care Îl voi trimite vă va mângâia și vă va schimba întristarea în bucurie.

            Vă este de folos să Mă duc, pentru că Duhul Sfânt pe care Îl voi trimite va dovedi lumii că este păcătoasă și că are nevoie de mântuire prin jertfa pe care am adus-o pe dealul Golgota.

            Vă este de folos să Mă duc, pentru că Mângâietorul vă va călăuzi pașii pe urmele Mele și astfel nu veți rătăci Calea.

            Vă este de folos să vină Duhul Sfânt, Mângâietorul, pentru că El vă va descoperi tainele lui Dumnezeu și vă va îmbogăți în cele spirituale, dăruindu-vă din tot ce este al Meu. Versetul 13.

           Vă este de folos să Mă duc, pentru că Mângâietorul pe care Îl voi trimite, vă va călăuzi în tot adevărul.

            Vă este de folos să Mă duc, pentru că Mângâietorul trimis, vă va descoperi lucrurile viitoare și vă va da putere să învingeți păcatul.

            Vă este de folos să Mă duc, pentru că, vă voi pregăti un loc în Casa Tatălui Meu, unde vă voi aștepta cu drag și vom petrece veșnicia.

           Vă este de folos să Mă duc, pentru că Mângâietorul pe care Îl voi trimite, vă va învăța să duceți mărturia dragostei Mele până la „marginile” pământului.

            Vă este de folos să Mă duc, pentru că vă voi mărturisi înaintea Tatălui Meu și El vă va binecuvânta cu viața veșnică.

            Mulțumim frumos Domnul nostru Isus Cristos, pentru tot ce ne-ai dăruit, pentru tot ce ai făcut pentru mântuirea noastră.

            Mulțumim frumos, Isus, Mântuitorul nostru, că ne-ai făcut părtași și moștenitori ai Împărăției Tale.

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 288
Opțiuni