Lumina visa-vis de întuneric
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 09/07/2024
    12345678910 0/10 X

                             Lumina visa-vis de întuneric!

                                  Matei 5:14; Ioan 8:12

„Voi sunteți lumina lumii. O cetate așezată pe munte nu poate să rămână ascunsă.”

„Isus le-a vorbit din nou și a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții.”

Tot la fel cum Domnul Dumnezeu a separat lumina de întuneric și după cum una cu cealaltă nu se pot contopi nici îngemăna, tot la fel Domnul Isus Cristos, prin Crucea suferinței Sale, a separat împărăția lumii de Împărăția cerului.

El a separat împărăția întunericului de Împărăția luminii și una cu alta nu se pot confunda, nu se pot contopi și nu se pot îngemăna.

Lumina este lumină și întunericul este întuneric; tot așa cum împărăția lumii cu stricăciunile ei este despărțită total de Împărăția sfântă, cerească și Biserica Domnului trebuie să fie distinctă, separată față de lume.

În rugăciunea Sa înainte de înălțare la cer, Ioan 17:15-16, Domnul Isus Îi cere Tatălui: „Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzești de cel rău.

Ei nu sunt din lume, după cum nici Eu nu sunt din lume.”

Prin harul lui Dumnezeu, noi suntem separați de lume, nu mai facem faptele lumii și ale întunericului, ci facem faptele luminii. Biserica, luminată de Domnul Isus, trebuie să influențeze lumea (întunericul), și niciodată invers și trebuie să rămână ca o redută pe vârf de munte, pentru slava Celui ce a declarat despre Sine că este Lumina lumii.

Avraam, vorbind cu bogatul care a ajuns în locuința morților îi spune: Între noi și voi este o prăpastie atât de mare, încât nimeni nu o poate trece, nici de jos, nici de sus.

Nu se poate amesteca Iadul cu Raiul, nici lumina cu întunericul, nici credința cu necredința.

După cum toate acestea nu pot viețui împreună și nu se aseamănă una cu cealaltă, tot așa lumea nu trebuie amestecată cu Biserica.

Domnul Dumnezeu să ne dea înțelepciune!

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 235
Opțiuni