Dumnezeu Atotputernic
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 17/07/2024
    12345678910 0/10 X

                                      Dumnezeu Atotputernic

                                               Geneza 17:1

            „Când a fost Avraam în vârstă de nouă zeci și nouă de ani, Domnul i s-a arătat și i-a zis: „Eu sunt Dumnezeul cel Atotputernic. Umblă înaintea Mea și fii fără prihană.”

            În Evanghelia după Matei 14:36 citim faptul că, „Bolnavii Îl rugau (pe Isus), să le dea voie numai să se atingă de poala hainei Lui. Și toți câți s-au atins s-au vindecat.”

         Cuvântul lui Dumnezeu ne descoperă că la orice întâlnire a noroadelor cu Isus, se întâmplau minuni.

            Erau vindecați bolnavii, erau eliberați cei îndrăciți, erau săturați cu pâine și pește cei flămânzi trupește și erau săturați cu „Pâine” cerească cei flămânzi după neprihănire.

            Întrebarea mea este aceasta: Oare să se fi schimbat Dumnezeu în zilele noastre?

         Oare Dumnezeul zilelor noastre, nu mai este Dumnezeul zilelor lui Avraam, a lui Petru, sau al lui Pavel?

         Să nu se mai întâmple nimic astăzi la întâlnirea cu Domnul Isus? Să nu mai simți fiorul cercetării divine când stai în rugăciune cu El?

          Oare trece Isus Domnul, nepăsător pe lângă cei ce umblă înaintea Lui cu neprihănire, așa cum îi cere Domnul lui Avraam?

          Eu cred că Dumnezeu nu se schimbă; El este același ieri, ca și astăzi și mâine, și-n veșnicie.

          De aceea suflete drag, te încurajez: nu da înapoi niciodată, nu descuraja oricât de mari vor fi „valurile” din viața ta, pentru că Dumnezeul tău este Atotputernic.

            David spunea în Psalmul 18:6 „…în strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul, și am strigat către Dumnezeul meu: din locașul Lui, El mi-a auzit glasul, și strigătul meu a ajuns până la El, până la urechile Lui.”

          Problema care stă în fața ta și care te frământă zi și noapte; situația care nu-ți dă pace și nu știi cum să o rezolvi, trebuie să știe că ai un Dumnezeu mare și puternic.

            Boala ta, suferința din trupul, sau sufletul tău trebuie să știe că tu ai un Dumnezeu mare, care are putere asupra duhurilor de neputință și că duhurile de boală cad în leșin înaintea Lui.

          Necazul care te face să mergi pe cărare aplecat ca un pipirig, trebuie să știe că Dumnezeul lui Avraam îți este și ție Tată și te vrea un „stâlp” în „via” Sa și nu o trestie purtată de vânt încoace și în acolo.

            Fii tare! Strigă cu credință: Sunt al Domnului!

           Iosua 1:9 „Nu ți-am dat Eu porunca aceasta: „Întărește-te și îmbărbătează-te”? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face.”

            Strigă cu credință către cer, pentru că din mijlocul Heruvimilor și al Serafimilor, de pe Tronul Său, Domnul îți vine în ajutor.

            „El îți vindecă toate bolile tale”.

            „El te scapă de lațul vânătorului.”

            „El te îți vine în ajutor atunci când nu mai poți.”

            Când suferința ta a ajuns cronică și medicii ridică din umeri spunându-ți că nu mai pot să facă nimic, privește spre cer pentru că Dumnezeul Atotputernic poate să te vindece.

            El a vindecat pe femeia gârbovă de optsprezece ani, a vindecat leproși, a dat vedere orbilor, a dezlegat limba celor muți, a deschis urechile surzilor, a înviat morți. Dumnezeu este mare și îți vine în ajutor atunci când Îl chemi cu credință.

            Roagă-te cu credință!

         Spune-i Domnului despre suferința ta și poruncește duhului care nu-ți dă pace, să plece în Numele Domnului Isus, Biruitorul.

            Dă-I slavă Domnului! Mulțumește-I pentru protecție.

            Psalmul 139:5 „Tu mă înconjori pe dinapoi și pe dinainte și-Ți pui mâna peste mine.”

            Acesta este Dumnezeul nostru; un Dumnezeu Atotputernic și binevoitor.

          Roagă-te cu credință și Dumnezeu din cer îți va răspunde cu dragoste, îți va risipi vrășmașii, va mustra duhul de boală, de neputință, de neliniște, sau de necredință.

            Nu descuraja; gândește-te la faptul că Domnul Dumnezeu a putut să închidă gura leilor ca să nu-l pape pe Daniel;

            Dumnezeul Atotputernic a putut să despice marea Roșie ca să treacă pe uscat; un popor numeros cu copii, împreună cu turmele de animale.

            Dacă a putut Dumnezeu să oprească soarele deasupra Aialonului la rugăciunea lui Iosua, un om ca și tine, sau ca mine; dacă a putut să deschidă porțile temniței ca să-l elibereze pe Petru la rugăciunea Bisericii; dacă a putut să-l învieze din morți pe Lazăr, ... și minunile pot continua. Am putea să vorbim ore întregi de minunile lui Dumnezeu.

            Cu siguranță același Dumnezeu Atotputernic, care este viu si prezent în viața ta, te poate scăpa și pe tine din strânsoarea în care ai ajuns dintr-un motiv sau altul.

            Ai credință în Dumnezeu și roagă-te!

            „Rugăciunea fierbinte, făcută cu credință are mare putere înaintea lui Dumnezeu".

            Tresaltă de bucurie pentru că nu ești singur(ă) și nu ești abandonat(ă), ci ai în cer un Tată care te iubește și care îți aude chiar și suspinul; îți șterge lacrimile, te eliberează de orice frică și-ți pregătește un loc lângă El, în Împărăția veșnică.

            Domnul cel Atotputernic să-ți vină în ajutor și să te binecuvânteze cu mult har!

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 249
Opțiuni