Împăratul îți întinde mâna
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 05/09/2024
    12345678910 0/10 X

                                    Împăratul îți întinde mâna

                                              Estera 5:2

        „Când a văzut împăratul pe împărăteasa Estera în picioare în curte, ea a căpătat trecere înaintea lui. Și împăratul a întins Esterei toiagul împărătesc pe care-l ținea în mână. Estera s-a apropiat și a atins vârful toiagului.”

            Lăcașul în care ne adunăm spre gloria lui Dumnezeu, Casa de rugăciune este plin de slavă, pentru că după făgăduința Sa, Domnul Isus Cristos coboară și Își ia locul de cinste și de onoare în mijlocul poporului.

            În lăcașul strângerii noastre la olaltă, zice Domnul prin proorocul Hagai: „slava Mea este mare și în locul acesta voi da pacea și binecuvântarea peste tot poporul”.

            În Casa Tatălui, Domnul Isus Cristos, Regele regilor Își instalează tronul de milă și de îndurare.

        În locul acesta, Își întinde „Sceptrul”, toiagul Harului Său spre fiecare, în semn de prețuire și de iubire ca și împăratul Ahașveroș care a întins Esterei toiagul său împărătesc.

            Însă, ca să beneficiezi de binecuvântările pe care ți le pune înainte Isus, trebuie să îți întinzi și tu mâna, să atingi „toiagul” Său de îndurare.

            Nu-ți fie jenă, nu te rușina. De cine te rușinezi? De un om? De un păstor, de Domnul Isus? Cine se rușinează de Domnul va avea parte de aceeași răsplătire; adică se va rușina și Domnul de el (Luca 9:26 „Căci oricine se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, se va rușina și Fiul omului de el, când va veni în slava Sa și a Tatălui și a îngerilor sfinți”)

            Nu te înfrica și nu-ți fie jenă; Roagă-te fierbinte, întinde mâna și prin credință atinge mâna perforată a Împăratului, Mântuitor.

            În rănile din mâinile Lui este rețeta mântuirii și a vindecării trupului, a sufletului și a duhului tău!

            Toma ar fi vrut să atingă cu degetul său urmele cuielor din mâinile Mântuitorului și ar fi vrut să-și pună mâna în rana din coasta Domnului Isus (Ioan 20:25), dar s-a „rușinat” când Isus I-a zis: „Tomo, adu-ți degetul încoace și uită-te la mâinile Mele și adu-ți mâna și pune-o în coasta Mea, și nu fii necredincios ci credincios.

            Drept răspuns, Toma I-a zis: „Domnul meu și Dumnezeul meu.” Ioan 20:27-28.

           Suflete drag, nu fii ca și Toma; dacă Domnul îți zice: Vino! Apropie-te cu credință și vei primi din mâna Lui tot ce este bun pentru tine.

        Ai nevoie de izbăvire, de salvare dintr-o situație, atinge mâna Domnului Isus, Împăratul care te cheamă.

         Casa Tatălui nu este doar un loc unde ne închinăm în rugăciune, în cântare și în cuvânt, ci aici este locul întâlnirii speciale cu Cel ce poate totul în toți.

            El îți întinde mâna în semn de bunăvoință.

        Apleacă-te cu reverență înaintea Lui și pune-ți degetul în rănile Sale. Răni vindecătoare!

            Domnul să te binecuvânteze!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 203
Opțiuni