„Îndrăzneala Creștinului: Vorbiți cu Curaj despre Dumnezeu” – Faptele Apostolilor 1:8
Autor: Daniel Ioan Notar  |  Album: „Frica de Oameni vs. Îndrăzneala în Domnul” – Proverbe 29:25  |  Tematica: Atributele lui Dumnezeu
Resursa adaugata de notardanielioan76 in 11/09/2024
    12345678910 0/10 X

**Îndrăzneala în Credință: Să Fii Lumina Lumii**

 


Îndrăzneala este o virtute esențială în viața creștină, fiindcă ne ajută să trăim și să mărturisim credința noastră chiar și în fața dificultăților. Biblia ne învață că îndrăzneala nu este un simplu act de curaj uman, ci o manifestare a încrederii noastre în Dumnezeu. Îndemnul Scripturii este să ne bazăm pe puterea și înțelepciunea divină pentru a fi curajoși și neclintiți în mărturisirea credinței.

În Psalmii 119:46, citim: „Voi vorbi despre învăţăturile Tale înaintea împăraţilor, şi nu-mi va roşi obrazul.” Această verset ne arată că atunci când vorbim despre învățăturile lui Dumnezeu, nu trebuie să ne temem de autoritatea umană, deoarece Dumnezeu ne oferă îndrăzneala necesară pentru a ne exprima credința fără rușine. Aceasta este o chemare să fim curajoși și să nu lăsăm frica să ne oprească din a împărtăși adevărul divin.

În Proverbe 29:25 găsim o altă învățătură valoroasă: „Frica de oameni este o cursă, dar cel ce se încrede în Domnul n'are dece să se teamă.” Frica de oameni poate deveni un obstacol în calea mărturiei noastre, dar încrederea în Dumnezeu ne dă puterea să înfruntăm orice temere. Dacă ne bazăm pe Dumnezeu și pe planurile Sale, nu vom fi intimidați de presiunea socială sau de opresiunea autorităților.

Isaia 40:9 ne învață cum să vestim vestea bună cu îndrăzneală: „Suie-te pe un munte înalt, ca să vesteşti Sionului vestea cea bună; înalţă-ţi glasul cu putere, ca să vesteşti Ierusalimului vestea cea bună; înalţă-ţi glasul, nu te teme, şi spune cetăţilor lui Iuda: , Iată Dumnezeul vostru!” Suntem chemați să proclamăm mesajul lui Dumnezeu cu curaj și putere, fără a ne lăsa intimidați de dificultăți sau obstacole.

În Noul Testament, îndrăzneala este de asemenea subliniată. În Faptele Apostolilor 1:8, Isus le promite ucenicilor: „Ci voi veţi primi o putere, cînd Se va pogorî Duhul Sfînt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi pînă la marginile pămîntului.” Puterea Duhului Sfânt este esențială pentru a avea îndrăzneala de a mărturisi Evanghelia până la capătul pământului.

De asemenea, Pavel ne învață în Efeseni 6:19-20: „şi pentru mine, ca, oridecîteori îmi deschid gura, să mi se dea cuvînt, ca să fac cunoscut cu îndrăzneală taina Evangheliei, al cărei sol în lanţuri sînt; pentruca, zic, să vorbesc cu

îndrăzneală, cum trebuie să vorbesc.” Aici, Pavel cere rugăciune pentru a vorbi cu îndrăzneală despre Evanghelie, chiar și în mijlocul suferinței.

În concluzie, îndrăzneala este esențială în viața creștină și este un dar divin care ne permite să trăim și să vorbim cu curaj despre Dumnezeu. Să ne încredem în Dumnezeu și să cerem puterea Duhului Sfânt pentru a fi martori fervenți ai credinței noastre.

 „Îndrăzneala Creștinului: Vorbiți cu Curaj despre Dumnezeu” – Faptele Apostolilor 1:82. „Frica de Oameni vs. Îndrăzneala în Domnul” – Proverbe 29:25


´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

1. **Psalmi 119:46** - „Voi vorbi despre învățăturile Tale înaintea împăraților și nu-mi va fi rușine de Tine.”   2. **Proverbe 29:25** - „Frica de oameni este o cursă, dar cel ce se încrede în Domnul este protejat.”

3. **Isaia 40:9** - „Sui-te pe un munte înalt, ca să vestești vestea cea bună pentru Sion. Înalță-ți glasul cu putere și vestește Ierusalimului vestea bună; ridică-ți glasul, nu te teme, și spune cetăților lui Iuda: ‘Iată Dumnezeul vostru!’”

4. **Isaia 50:4** - „Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să știu să îmbărbătez cu vorba pe cel doborât de întristare. El Îmi trezește, în fiecare dimineață, urechea ca să ascult, așa cum ascultă niște ucenici.”

5. **Ieremia 1:7** - „Nu zice: ‘Sunt un copil,’ căci te voi trimite la toți aceia la care te voi trimite și vei spune tot ce-ți voi porunci.”

6. **Ezechiel 3:9** - „Îți voi face fruntea ca un diamant, mai aspră decât stânca. Nu te teme și nu te speria de ei, căci sunt o casă de îndărătnici!”

7. **Matei 5:14-15** - „Voi sunteți lumina lumii. O cetate așezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. Oamenii nu aprind lumina ca să o pună sub obroc, ci o pun în sfeșnic, și luminează tuturor celor din casă.”

8. **Matei 5:16** - „Așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.”

9. **Marcu 8:38** - „Oricine se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, în acest neam preacurvar și păcătos, Se va rușina și Fiul Omului când va veni în slava Tatălui Său împreună cu sfinții îngeri.”

10. **Faptele Apostolilor 1:8** - „Ci voi veți primi o putere când Duhul Sfânt Se va pogorî peste voi, și veți fi martorii Mei în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria și până la marginile pământului.”

11. **Faptele Apostolilor 4:13** - „Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru și a lui Ioan, s-au mirat, întrucât știau că erau oameni necărturari și de rând; și au priceput că fuseseră cu Isus.”

12. **Faptele Apostolilor 5:29** - „Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!”

13. **Romani 1:16** - „Căci mie nu-mi este rușine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului.”

14. **Efeseni 6:19-20** - „Și pentru mine, ca oridecâteori îmi deschid gura, să mi se dea cuvânt, ca să fac cunoscut cu îndrăzneală taina Evangheliei, al cărei sol în lanțuri sunt; pentru ca să vorbesc cu îndrăzneală, cum trebuie să vorbesc.”

15. **1 Tesaloniceni 2:4** - „Fiindcă Dumnezeu ne-a găsit vrednici să ne încredințeze Evanghelia, căutăm să vorbim așa ca să placem nu oamenilor, ci lui Dumnezeu, care ne cercetează inima.”

16. **2 Timotei 1:8** - „Să nu-ți fie rușine dar de mărturisirea Domnului nostru, nici de mine, întemnițatul Lui. Ci suferă împreună cu Evanghelia, prin puterea lui Dumnezeu.”

17. **Tit 2:15** - „Vorbește despre aceste lucruri, îndeamnă și mustră cu toată autoritatea. Nimeni să nu te disprețuiască.”

18. **1 Petru 2:12** - „Să aveți o purtare bună în mijlocul Neamurilor, pentru ca, în cei care vă vorbesc de rău ca pe niște făcători de rele, prin faptele voastre bune, pe care le văd, să slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării.”  

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 49
Opțiuni