Sărbătoare creștină?
Autor: Pastor MARGEA TEODOR  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de doryand in 18/12/2009
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Iubiți frați și surori:
Luna decembrie a fiecărui an este luna cea mai agitată, aproape pe întreg mapamondul, motivul agitației ar spune mulți, sarbătorile de iarnă, dar nu sarbătorile de iarnă generează aceasta agitație, ci pregatirea pentru fastul sarbători, și de aici și dilemma, ce sarbătoresc creștini de fapt?
Nu vreau să supăr pe nimeni, trebuie sa fie bucurie, dar dacă lumea petrece și se bucură că a venit crăciunul, iar, Nedumerirea s-au durerea mea este dece Creștinii practici, autentici participă, sarbătoresc nașterea Domnului Isus în același fel ca și lumea?
Faptul ca se sarbătorește Nașterea Domnului Isus în fiecare an la 25 decembrie, de și dacă ne orientăm în Biblie și comparăm cu datele istorice, sub nici o formă nu putea fi în luna decembie, dar nu este rău să iți amintesti unul din cele mai importante evenimente din istoria omenirii, nașterea lui Isus, sau întruparea Logosului a Cuvîntului Viu asa cum reda Ev Ioan, La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. Ioan 1; 1,2, 3,4.
Consider că fastul sărbătorii nașteri Mintuitorului, praticat în spatiul crestin nu are de-a face nimic cu Mîntuitorul Isus, cînd totul cade pe lucrarea omului și nu a Dumnezeiri, atîtea obiceiuri, exprimari, forme, care seamană mai mult cu activități idolatrice, de fapt sarbătoarea și oficierea ei iși are esența fastică in sarbătoarea zeului soare, din sarbătorile romane Saturnalia, ultima zi a sarbători numită Dies Natalis Invieti [Ziua nașterii neînvinsului], care se sărbătorea în fiecare an la 25 decembrie. În dorinta de a atrage pagînismul la creștinism, sub împaratul roman Constantin ce se creștinase prin mama sa Elena, schimbă sărbătorile pagîne în sărbători creștine, asfel în anul 354 d. Hr apare pentru prima data sărbătoarea Nașterii Domnului, s-au așa cum este denumirea ei populară Crăciunul\\\\\\\"devenind sub domnia imparătului roman Iustinian sărbătoare oficială.
Este cert faptul ca, sarbatoarea nasterii Domnului pe data de 25 decembrie a fiecarui an este o sarbatoare impusa crestinismului, de cei care guvernau lumea in perioada primatului crestin, asimilind crestinismul politicii statale, cu scopuri meschine, in primul rind de a domina poparele.
Ce este nociv in fastul sarbatorii? In primul rind inducerea in constinta tinerei generatii, a unui adevar mistificat, pe jumatate spus, a convertiri adevarului int-un basm popular, fara esenta, care va perpetua necontenit surogatul si nu efectul evenimentului.
Ce are comun intruparea Mintuitorului cu: Bradul cu podoabe, goana dupa mancare cit mai buna, haine noi, chefuri de pomina... . . unde este Isus in toate acestea? Cind dezmatul asa zisului crestinism din zilele noastre atinge paroxismul, amestecind cele sfinte cu cele lumesti, lasind in toate egocentrismul uman sa-si etaleze fetele. lasind in umbra unul din cele mai de seama evenimente din univers, cea mai mare minune a tuturor veacurilor, care a dat prin valoarea ei cele mai mari benificii eternitatii.
In lucrarea de pastoratie in decursul anilor am incercat pe cit posibil sa elimin filonul populal din sarbatoarea crestina, in mod deosebit in Bisericile nou plantate, unde elementul traditional isi perde in mare masura eficienta prin natura noua a credinciosului, totusi tendinta exista, in consecinta iubiti frati si surori, ori ce sarbatoare isi are efectul numai atunci cind este sarbatorita intr-o natura inoita de Isus Domnul si Mintuitorul nostru, asa cum spune Sfintul Apostol Pavel... . sa sarbatorim nu cu un aluat vechi ci cu o plamadeala noua.
Cu ocazia amintirii nasterii Mintuitorului doresc sa scot in evidenta personalitatea proeminenta a celei mai desavisite persoane care a tranzitat planeta noastra Isus Cristos, despre care cel mai elocvent vorbeste Biblia, in care persoana Domnului Isus este mentionata de peste o mie de ori, peste sasesute de prorocii vorbesc despre El, in Noul Testament Numele Isus il gasim mentionat de peste cinci sute de ori, pe langa acestea se afal atitea sinonome si simboluri care vorbesc despre Domnul Isus.
Domul Isus a anuntat venirea in lumea noastra cu peste opt sute de ani inainte, Prorocul Isaia, Mica. . prorocesc venirea Lui, Psalmul 22 ne aunta cu peste o mie de ani, despre nasterea, viata, suferintele si moartea Domnului Isus.
Despre Domnul Isus Vorbeste Cerul si pamintul, Şi din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: \\\\\\\\\\\\\\\"Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea. \\\\\\\\\\\\\\\"Mat 3; 17, Îngerul i-a răspuns: \\\\\\\\\\\\\\\"Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine, şi puterea Celui Prea Înalt te va umbri. De aceea Sfântul care Se va naşte din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu. Luc 1; 35, despre Domnul Isus, personalitatea Lui si urmasi lui vorbesc istoricii din secolele I si II d. Hr, amintesc pe, Tacitus, Thalus, Seutoniu, Pliniu Cel Tinar, Iosif Flaviu, scriitorii din timpul perioadei primelor secole crestine vorbesc despre Domnul Isus, Celsus scriitor Grec, despre care se spune ca a fost un adversar al crestinismului vorbeste despre Domnul Isus, Iulian Apostatul un imparat roman care a dorit sa restabileaca din nou paginismul vorbeste despre Domnul Isus, acest imparat roman, care a scris o carte \\\\\\\\\\\\\\\"Impotriva Galelienilor\\\\\\\"in care batjocoreste pe Isus si urmasi sai, se spune ca in lupta cu Partii, pieptul ia fost strapuns de o sageata, a murit stigind catre ceruri \\\\\\\\\\\\\\\"Ai invins Galiliene\\\\\\\"de fapt pentru aceasta a venit Isus in lumea Noastra sa Invinga, A INVINS MOARTEA, A INVINS PACATUL, EL VREA CA SI NOI SA FIM INVINGATORI, sa invingem fastul, traditia, basmele, surogatele, care invaluie aceasta sarbatoare, si sa le inlocuim cu, Adevarul, cu un Isus Viu, Cu un Isus aducator de pace, de invoire intre oameni, de piosenie si curatie sufleteasca,
Iubiti frati si surori: Este timpul cind ar trebui sa fim mai vigilenti, prudenta aduce intodeauna benificii, Domnul Isus ne indeamna la aceasta, nu lasa ca lumea sa te inunde din nou, nu lasa ca privirile sa-ti cada pe Egiptul din care Domnul Isus te-a scos, EL ISUS a venit sa se nasca luind trup omenesc, pentu ca noi oameni sa prim mintuirea prin EL, nu-L inlocui cu un brad impodobit, cu o masa festiva, cu oferta diavoluilui de pe piata, numai pentru ca asa este moftul vremii.
Daca tendinta este in aceste vremuri mai mult catre lume, modernismul, improvizatile, obisnuitul, fastul, ... pot sa fie sageti indrepate spre Biserica lui Isus, vegherea este un bun atribut pentru membri cit si pentru conducatori, fie ca Duhul Sfint sa miste in inima noastra dorinti dupa cararile de odinioara, momente invioratore in vietile credinceosilor, ca la orice sarbatoare crestina SI NU NUMAI, Domnul Isus Cristos sa fie viu in inimile noastre.
A venit Isus la noi omaneni sa ne Mintuiasca, a venit cind lumea era cufundata in intunericul pacatului, dupa un timp indelengat cind cerul nu a mai comunicat cu omenirea, pe cimpiile Betlemului din Iudeia, cerul a vorbit din nou, ni sa adus o veste buna, Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul. Iată semnul, după care-L veţi cunoaşte: veţi găsi un prunc înfăşat în scutece şi culcat într-o iesle. \\\\\\\\\\\\\\\" Şi deodată, împreună cu îngerul s-a unit o mulţime de oaste cerească, lăudând pe Dumnezeu, şi zicând: 4\\\\\\\\\\\\\\\"Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte, şi pace pe pământ Luca 2; 10-14
A venit Isus la noi, speranta omeniri, Cuvintu, logosul care asa cum spunea filozoful Platon, elevul lui Socrate, care a trait pe vremea cind cultura greaca a cunoscut cea mai infloritoare perioada, adresindu-se celor care il ascultau a spus: Poatea va veni o zi in care Dumnezeu va trimite un Cuvint[Logosul] care va descoperi toate tainele, si va lamuri toate lucrurile.
Cuvintul a venit sa intrupat, asa cum Ioan Ev proclama solemn venire Lui, Cuvintul, El trebui sa locuiasca in noi, in inima noastra, a venit pentru noi, fiindca ne-a ibit, in curind Cerul va vorbi din nou, Donul Isus va reveni dupa Biserica Lui, nu cea formala, nu cea plina de traditi, ci Biserica vie, Biserica care il asteapta in veghere si curatie, sa ne ajute Domnul sa ne pregatim pentru acest eveniment.
Pastor MARGEA TEODOR.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 5291
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
Opțiuni