Cele mai importante porunci
Autor: Victor Sorocean  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de vitec1 in 11/12/2010
    12345678910 0/10 X

 Cele mai importante porunci         Luca 10:27-28.

Nu e destul sa iubim pe D-eu numai cu mintea, dar trebue sa iubim pe El cu toata fiinta noastra. Oamenii citeaza locul acesta si des il scurteaza: Sa iubesti pe Domnul, Dumnezul tau, si pe, aproapele tau ca pe tine insuti. Cu aceasta egaleaza dragostea pentru Dumnezeu si aproapelui nostru. Isus nu inzadar lea enumerat: cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu toata puterea ta si cu tot cugetul tau... El a aratat cum trebue sa fie dregostea catre Domnul.

Este greşit să iubesti pe Creatorul  mai putin decât creatia Lui. Este greşit să iubim  pe soţi, copii si neamurile mai mult decât pe Dumnezeu care ni le-a dat pentru noi. De asemenea, nu e corect sa iubim cadourile mai mult decit pe daruitorul. Dumnezeu a demonstrat dragostea Lui nu cu cuvinte frumoase, nici nu cu o felicitare, Doar a dat ce avea scump la el.   Ioan 3:16

Pentru Dumnezeu nu ar fi problema sa arate dragostea sa creind o nouă planete, stelelor şi galaxii. Dar Dumnezeu a vrut să ne salveze şi pentru mântuirea noastră, a trebuit să plătească preţul cel mai mare din univers. Şi acest lucru este normal, câ Dumnezeu  aşteaptă de la noi o dragoste asemanatoare.

Omul nu poate spune că el indeplineste prima parte a poruncii, dacă el nu-i dă Domnlui astfel de dragoste. Dacă iubesti pe Dumnezeu cu toata fiinta ta, tu vei trăi pentru el şi vei face totul pentru el.

Partea a doua a poruncii: "... iubeste... . pe aproapele tau ca pe tine insuti". Pentru a înţelege acest lucru, mai întâi trebuie să înţelegem cine este aproapele meu. Este clar că Isus nu avea invedere copii nostri, soții sau cei mai buni prieteni, pentru că noua nu ne este greu sa iubim pe ei. Invatator ai legii, de asemenea, nu au înţeles acest lucru, de aceea a intrebat pe Isus: "... şi cine este aproapele meu?". Isus a dat o definiţie clară cine este aproapele. Luca 10:30-37

După cum vedem în această istorie, există trei categorii de oameni: om in nevoie "," un om care trece "şi" un om care a dat un ajutor. Isus a răspuns la întrebarea invatatorului al legii: ... du-te de fa si tu la fel, ca acela care a aratat mila fata de cel in nevoe.

Omul nu poate spune ca implineste a doua parte a poruncii, daca vede oamenii in nevoe si trece pe alaturea. Parintele a vazut si a trecut pe alaturea. Levitul a vazut si tot a trecut pe alaturea, dar Samariteanul a vazut si ajutat pe omul care era in nevoe.

Noi nu putem spune ca iubim oamenii “ca pe tine insusi”daca vedem pe ei in nevoe, si nu ajutam cu nimic.

Putem sa imaginam ca si in veata noastra poate sa fie o nevoe? desigur. Cum dorim ca cu noi sa procedeze? Ca omenii care vin si vad nevoia, se intorc si se duc mai departe, sau ca Samariteanul care sa oprit și a ajutat? Iata de ce este scris sa iubesti "... pe aproapele tau ca pe tine insuti ... "

Dragostea se arata nu cu aceea ca vedem si compatimim, dar vedem si ajutam. Daca trecem pe linga malul iazului si vedem un copil care se ineaca, cum putem arata dragoste pentru el? Sal salvam. Dumnezeu aşteaptă asa o calitatea de dragoste pentru cei care astăzi sunt in nevoi.

Lumea aceasta mor in pacatele lor. ei sunt blestemati si amagiti de satana. Noi trebuie să ajutam pe ei, pentru că noi ii vedem in nevoie. Alţii tot o sa merg mai departe, dar noi putem sai ajutam pe ei, noi avem ce sa le oferim. Avem acest vin (cuvântul lui Dumnezeu) şi avem acest ulei (Duhul Sfânt), cu care putem unge rănile lor. Avem un loc sigur (Biserica lui Isus), unde putem sai aducem, si unde o sa aiba grije de ei. Noi trbue sa incepem sa facem, si sa indeplenim marea porunca, si marea insarcinare. .

Ce vom obtine de la aceasta? E o mare bucurie sa-i vezi pe cei care se perdeau in pacat in ochii tai, dar datorita dragostei tale, acum sunt salvati, traiesc si slujesc pe Dumnezeu. Si aceasta este cea mai placuta rasplata.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2366
  • Export PDF: 4
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni