Proiectie pentru BISERICA
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Proiectie
Resursa adaugata de Softy in 09/10/2015
    12345678910 8.40/10 X
Media 8.40 din 5 voturi
Proiectie pentru BISERICA

Programul 'Proiectie pentru BISERICA' versiunea 1.0 care ruleazã pe toate platformele MS Windows permite proiectia pe videoproiector, TV sau display-uri individuale de versete din Biblie (traducerea Cornilescu standard) si cântece crestine (peste 6000) având ca bazã de functionare algoritmi de Analizã Operationalã (una din cele mai noi laturi a matematicii moderne). Acest program în mod automat lucreazã atât în modul standard (afisare în acelasi ecran pentru întâlniri restrânse, cântãreti, coruri etc) cât și în modul extins (ecran extern setabil din modul de afisare al plãcii video pentru proiectia în spatii largi: biserici, sãli de conferinte, stadioane etc). Este portabil în sensul cã nu necesita instalare si poate fi rulat chiar de pe un stick de memorie, ocupând foarte putin spatiu.

Distribuirea si multiplicarea în mod gratuit a programului este permisã si încurajatã.

 

INSTRUCTIUNI GENERALE

----------------------

 

Se ruleaza pB1.exe sau scurtãtura de pe Desktop (spatiul de lucru), apoi prin apãsarea tastei F1 se afiseaza lista de carti. Dupã alegerea unei cãrti se apasã tasta Enter pentru afisare. Se poate edita o noua referintã (Ex: Geneza 4:2) si se apasã Enter pentru afisare. Sintaxa referintelor este: '[Carte] [Capitol]:[Verset]'.

Pentru navigare prin versete se folosesc tastele PageUp/PageDown sau clic cu butonul din stânga al mouse-ului în zona de sub linia orizontalã de demarcaþie (zona de afișare a versetelor la Scripturã sau a strofelor la cântece). Anularea sau efectuarea de comenzi multiple se face în timpul de remanentã (intervalul între initierea comenzii si executarea propriuzisã prin afisare).

Dacã se doreste un alt mod de afisare pentru o mai buna expunere se apasã tasta F2. 

La iesirea din interfata se apasa tasta ESC sau Alt+F4.

 

DIACRITICE

-----------

Pentru diacritice (în situatia în care nu sunt afisate) se alege în Panoul de Control la Optiunile Regionale limba românã dupã exemplele de mai jos pentru câteva din sistemele de operare (la restul fiind asemãnãtor)::

- Windows 2000 - în Control Panel -> Regional Options la 'Set Default...' se alege limba românã.

- Windows XP - în Control Panel -> Regional and Language Options la tabul 'Advanced' se selecteaza limba românã.

- Windows 7 - în Control Panel -> Regional and Language Options la tabul 'Administrativ' -> 'Modificare setãri regionale pentru sistem...' se selecteaza limba românã.

- Windows 8 - în Control Panel -> Clock, Language and Region Options -> Change location la tabul 'Administrative' -> 'Current language for non-Unicode programs' se selecteaza limba românã.

 

 

INSTRUCTIUNI UTILIZARE

-----------------------

Prin clic pe butonul din dreapta al mouse-ului se deschide un meniu contextual care aratã principalele comenzi:  

F1 - Afiseazã lista de cãrti ale Bibliei din care se poate selecta. In acest câmp cu lista de cãrti se poate scrie direct o referintã prescurtatã dupã sintaxele [Nr.carte][Carte] [Capitol] [Verset], [Nr.carte][Carte] [Capitol], [Nr.carte][Carte]  [Verset] (exemple: 1cor 4 5 - se afiseazã 1 Corinteni 4:5, mat 5  - se afiseazã Matei 5:1, 2cr  5 - se afiseazã 1 Cronici 1:5).

F2 - Schimbã aspectul interfetei de afisare prin mai multe teme diferite pe culori/alb-negru.

F3 - Permite cãutarea în textul Scripturii. Dupã scrierea unui cuvânt/expresie de cãutat se apasã Enter pentru a începe cãutarea. Orice tastã apãsatã în câmpul de cãutare oprește cãutarea. În lista rezultatelor cu dublu-clic se afișeazã pentru proiectie a versetului gãsit. Pentru a afișa la rezultate o carte întregã se folosește sintaxa [#][Nr.carte] [Carte] sau pentru un întreg capitol sintaxa [#][Nr.carte] [Carte] [Capitol] urmatã de tasta Enter (exemplu #1 Corinteni - afiseazã tot textul cãrtii 1 Corinteni, #Luca 5 - afiseazã tot textul capitolului 5 din cartea Luca). 

F4 - Permite afișarea listei de referinþe salvate. Pentru a salva o referinþã în listã se apasã Enter în timpul afișãrii acesteia.

F5 - Afișeazã/ascunde informatia în ecranul al doilea la modul extins (de afișare în ecrane multiple). Aceasta functie se activeazã/dezactiveazã cu clic stânga din mouse în zona din spate a spatiului de deasupra liniei de demarcatie. 

F6 - Afișeazã lista totalã cu cele peste 6000 de cântece. Se poate cãuta direct prin tastare în listã sau se poate scrie litera/cuvântul/expresia de cãutat în câmpul de sus și apoi se apasã Enter. Cu dublu-clic pe butonul din stânga al mouse-ului sau apãsând tasta Enter se porneste modul de afisare a unui cântec iar ordinea paginilior poate fi editatã. Prin clic pe butonul din dreapta al mouse-ului se deschide un meniu contextual care aratã comenzile contextuale: Cântec nou (introduce un cântec nou în listã cu numele obtinut automat din primul vers); Adaugã la lista de cântece... (insereazã cântecul selectat în lista de cântece selectate); Editeaza (permite editarea unui cântec) și Genereaza lista cântece... (permite generarea unei liste text în folderul unde se gãseste programul cu toate numele cântecelor disponibile pentru proiectie).

F7 - Afișeazã lista de cântece selectate. Se poate cãuta direct prin tastare în lista de cântece selectate sau se poate scrie litera/cuvântul/expresia de cãutat în câmpul de sus și apoi se apasã Enter. Cu dublu-clic pe butonul din stânga al mouse-ului sau apãsând tasta Enter se porneste modul de afisare a unui cântec selectat. Prin drag-drop se poate schimba ordinea unui cântec în listã. Prin clic pe butonul din dreapta al mouse-ului se deschide un meniu contextual care aratã comenzile contextuale.

F8 - Permite numai la modul extins (ecrane multiple) afisarea în fundal de Mesaje/Anunturi prin selectarea si bifarea unuia din listã. Editarea listei se activeaza cu dublu-clic a butonului din stânga al mouse-ului.

 

INSTRUCTIUNI ADAUGARE/EDITARE

------------------------------

Un cântec nou se poate adãuga rapid prin apãsarea tastelor F6 si Ctrl+N, apoi prin editare sau cu copy-paste inserarea rapidã a textului.

Un cântec se editeazã prin apãsarea tastelor F6, selectarea acestuia si apãsarea tastei Insert. Este necesar ca la sfarsitul texului cântecului sã existe douã rânduri goale (în caz contrar este posibil ca ultima strofã sã nu fie afisatã).

Alegerea 'Formatare Text' sau dublu-clic a butonului din stânga al mouse-ului permite prelucrarea textului în mod automat. Salvarea se face numai la închiderea editorului.

 

Pentru a descărca resursa bifați căsuța și apăsați "Trimite"
Salut, faina aplicatie, dar am o intrebare. La toti e problema ca cand cauti versete dupa cuvintele cheie literele [ț] și [ș] nu se tiparesc, in loc de ele apare semnul intrebarii [?]. Ii posibil de rezolvat aceasta problema? Daca nu, pute-ti sa-mi dati sursa proectului cu toate failurile lui ca eu sa incerc sa o rezolv.
Adăugat în 24/10/2021 de rusnakvlad
Statistici
  • Vizualizări: 10697
  • Descărcări: 1859
  • Comentarii: 1
Opțiuni