Leii periculoși care pot să ne mănânce
Autor: Titi Aron  |  Album: diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de TITISOR in 05/03/2013
    12345678910 0/10 X
Referințe

Daniel 6:1-28

Forma babilonică a lumii contemporane deși pare caldă și primitoare are valențe crude de distrugere a credicioșilor care vor să rămână adevărați închinători. Leii contemporani sunt redimensionați în forme si soiuri, feroce pentru suflet, care odată ce își stabilesc teritoriile în viețile oamenilor manâncă zilnic liniștea sufletească, propagă frica de realiate, manâncă trupurile, și conduc spre moarte. Iată câteva forme de lei periculoși.

1. Leul instinctelor necontrolate:

- Poftele trupești lăsate libere: ex Icov și Esau, ciorba de linte

- Spiritul de turmă, tiparul populist

- Senzualitatea

- Lauda de sine

2. Leul caracterului neprelucrat:

Daniel 6:3  Daniel însă întrecea pe toate aceste căpetenii şi pe dregători, pentru că în el era un duh înalt; şi împăratul se gândea să-l pună peste toată împărăţia.

- Cele 4 tipuri de temperament:

o Sangvinic: sentimental, legat de dorința de viață

o Coleric: pasionat, atașat special de acivități profesionale

o Nervos sau melancolic: de extremă

o Flegmatic

Acoperite de un caracter prelucrat care are ca rezultat doua aspecte forte:

a. Reponsabilitatea, fără eschivare, manifestată prin:

o   Conduita personală

o   Raportul la ceilalți

o   Promovarea adevărului fundamental

o   Accentul pe principii

b. Pocăința

3. Leul autoizolării față de divinitate:

Daniel 6:10  Când a aflat Daniel că s-a iscălit porunca, a intrat în casa lui, unde ferestrele odăii de sus erau deschise înspre Ierusalim, şi de trei ori pe zi îngenunchea, se ruga şi lăuda pe Dumnezeul lui, cum făcea şi mai înainte.

- Rugăciunea de trei ori pe zi, dar nu ca o mantra

- Orientatea dorințelor spre valorile promovate de Dumnezeu: cu fața spre Ierusalim. Intrarea în Împărăția lui Dumnezeu trebuie să fie imaginea care primează în activitatea noastră spirituală.

- Rugăciunea nu trebuie să aibă ca scop atingerea unor dorințe egocentrice. Ea trebuie să răspundă în special nevoilor sufletului.

4. Leul lipsei de discernământ spiritual:

Daniel 6:13  Ei au luat din nou cuvântul şi au zis împăratului: „Daniel, unul din prinşii de război ai lui Iuda, nu ţine deloc seama de tine, împărate, nici de oprirea pe care ai scris-o, şi îşi face rugăciunea de trei ori pe zi!”

- Cuvântul lui Dumnezeu definește exact poziția în care trebuie să ne aflăm

o Daniel se afla în anul al 68 al robiei evreilor in Babilon, iar scrierile profetice susțineau 70 ani de robie. Daniel se ruga spre Ierusalim potrivit 2 Cronici 6:34-39

- Natura contextului trebuie să influențeze motivația rugăciunilor noastre

o Daniel 9:17-19 – rugăciunea pentru națiune

o Ezra 1:1 – efectul rugăciunii pentru împăratul dominator

o Ezra 1:5 – efectul rugăciunii pentru liderii națiunii evreiești

5. Leul lipsei încrederii în Dumnezeu:

Daniel 6:16  Atunci împăratul a poruncit să aducă pe Daniel, şi să-l arunce în groapa cu lei. Împăratul a luat cuvântul şi i-a zis lui Daniel: „Dumnezeul tău, căruia necurmat Îi slujeşti, să te scape!”

17  Au adus o piatră, şi au pus-o la gura gropii. Împăratul a pecetluit-o cu inelul lui şi cu inelul mai marilor lui, ca să nu se schimbe nimic cu privire la Daniel.

- În fața pericolului morții, Daniel nu s-a plâns și nici nu a pus rezistență. Încrederea lui în Dumnezeu a fost nota explicatică pe care a arătat-o lui Dariu

6. Leul nerespectului față de autoritate:

Daniel 6:21  Şi Daniel a zis împăratului: „Vecinic să trăieşti, împărate!

22  Dumnezeul meu a trimis pe îngerul Său şi a închis gura leilor, care nu mi-au făcut nici un rău, pentru că am fost găsit nevinovat înaintea Lui. Şi nici înaintea ta, împărate, n-am făcut nimic rău!”

- Când Daniel a fost abordat de împărat după după noaptea petrecută între fiare, el a răspuns cu un respect deosebit cu toate că ar fi avut motive de replică bine justificate.

- Dumnezeu a râduit structurile de autoritate în familie, biserică, societate care trebuie respectate dacă dorin să nu fim mâncați de lei.

7. Leul inconsecvenței în slujire:

- Indiferent de reușitele sau eșecurile vieții, datoria noastră este să facem pasul înainte în slujire. După experiența din grota cu lei, Daniel, ca și după alte experințe deosebite a continuat să rămână omul smerit al rugăciunii, slujirii. A continuat să slujească, devenind un profet de reper al omenirii.

- O luptă câștigată nu este suficientă pentru a câștiga războiul. Datoria noastră este să luptăm zilnic, câștigând lupte după lupte pănă vom ajunge în odihna promisă de Dumnezeu.

foarte adevarat. Fi binecuvantat de Domnul.
Adăugat în 12/03/2013 de MihailCiprianMuresan
Statistici
  • Vizualizări: 4172
  • Comentarii: 1
Opțiuni