4 feluri de gândire în care se regăsește omenirea
Autor: eliseidobinda  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de dobinda.elisei in 07/06/2024
    12345678910 0/10 X

Cât despre mine eu și casa mea vom sluji Domnului.

 

În vremile dinaintea nașterii noastre, a existat un om a lui Dumnezeu, care fiind în fruntea poporului a declarat în auzul tuturor că, , Cât despre mine eu și casa mea vom sluji Domnului”. Această expresie a rămas în istorie și străbate veacurile la pronunțarea acestor cuvinte pline de putere. Prin urmare, toți suntem diferiți și suntem puși în fața alegerilor. Conceptul pe care îl avem ne determină modul de trai. Astfel, vă propun spre analiză următoarele concepte/moduri de gândire și alegere în care se poate regăsi orice om.

1)   Nici eu și nici casa Mea nu vom sluji Domnului. Acest fel de gândire este foarte răspândit în societatea contemporană. (nu îmi pasă de existența lui Dumnezeu, totul este o chestiune de timp, religia e ceva demodat).

2)   Casa mea va sluji Domnului, dar nu eu.  Un alt tipar de gândire, care mai este întâlnit. (eu permit soțului/soției să slujească pe Domnul, să frecventeze biserica, să ajute persoanele demne de ajutor dar... . eu nu îl voi sluji pe Domnul. În acest fel, prin vorbirea fără cuvinte declară că zilele de odihnă sunt pentru pescuit, pentru fodbal, pentru vizionarea televizorului, pentru distracții în anturajul prietenilor. ș. a.)

3)   Eu voi sluji Domnului, dar nu și casa Mea. Acest stil de gândire, cuprinde tot mai mult lumea creștină. Totul se concentrează pe faptul că eu slujesc Domnului, că eu mă implic în ajutorare, în organizare, în rugăciune ș. a. dar ceilalți membri pot rămânea acasă, pot face orice consideră că este bine. Cu alte cuvinte declară că nu mă interesează starea familiei mele atât timp cât eu îl slujesc pe Domnul.

4)   EU și Casa mea Vom sluji Domnului. Aceasta este cea mai fericită stare și în același timp cea mai costisitoare. A fi în slujba Domnului și a oamenilor cu întreaga familie necesită renunțare de la multe dorințe. A sluji pe Domnul cu toate familia este o alegere, o chemare și o responsabilitate!

 

07.06. 2024                                                                                                                                       Dobînda Elisei

Comentariile sunt oprite pentru această resursă.
Statistici
  • Vizualizări: 771
Opțiuni