**Tăria care vine de la Dumnezeu – Promisiunea care ne susține în toate vremurile**
Autor: Daniel Ioan Notar  |  Album: 1. Dumnezeu – Sursa noastră de tărie**  |  Tematica: Dragoste
Resursa adaugata de notardanielioan76 in 10/09/2024
    12345678910 0/10 X

**Tăria care vine de la Dumnezeu – Promisiunea care ne susține în toate vremurile**

 

Viața fiecărui credincios este presărată cu provocări, încercări și momente în care tăria noastră omenească pare să fie insuficientă. În astfel de momente, credința noastră ne îndrumă să căutăm putere dincolo de noi înșine. Biblia ne învață că adevărata tărie vine de la Dumnezeu, care este mereu prezent pentru a ne întări și a ne sprijini. Această tărie este o promisiune care ne oferă speranță și alinare, chiar și în cele mai grele clipe.

 

### **1. Dumnezeu – Sursa noastră de tărie**

 

În **Psalmul 18:2**, David mărturisește: „Domnul este stânca mea, cetățuia mea, izbăvitorul meu; Dumnezeul meu este stânca mea, la care găsesc un adăpost, scutul meu, puterea care mă scapă și turnul meu de scăpare.” Imaginea pe care o folosește David este aceea a unei stânci solide, un simbol al stabilității și siguranței. În mijlocul furtunilor vieții, Dumnezeu este acel fundament de nezdruncinat care ne oferă tărie și protecție.

Pe parcursul vieții sale, David a experimentat multe încercări – de la luptele cu dușmanii săi până la momentele de cădere și regret. Însă, în toate acestea, el a știut că tăria sa nu venea din forțele proprii, ci din Dumnezeu. La fel cum David s-a sprijinit pe Dumnezeu ca pe o stâncă de nezdruncinat, și noi suntem chemați să facem la fel în momentele noastre de slăbiciune.

 

### **2. Tăria care vine prin credință**

 

Un alt verset care subliniază tăria divină este **Isaia 40:31**: „Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, și nu obosesc, umblă, și nu ostenesc.” Aici, tăria este văzută ca o resursă inepuizabilă, care este reînnoită continuu pentru cei care își pun încrederea în Dumnezeu. Imaginea vulturilor care zboară deasupra furtunilor este un simbol puternic al modului în care tăria lui Dumnezeu ne ridică deasupra problemelor și greutăților, dându-ne puterea de a merge mai departe fără a obosi.

Credința noastră nu este o simplă acceptare pasivă a existenței lui Dumnezeu, ci o încredere activă în puterea Lui de a ne întări și de a ne susține. Această credință ne permite să ne ridicăm, să înaintăm și să trăim vieți de victorie, chiar și atunci când circumstanțele par a fi împotriva noastră.

 

### **3. Puterea care se desăvârșește în slăbiciune**

 

Apostolul Pavel, care a trăit o viață plină de suferințe și persecuții, a scris în **2 Corinteni 12:9**: „Harul Meu îți este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.” Aceste cuvinte sunt un memento puternic al faptului că tăria lui Dumnezeu nu este doar pentru cei puternici, ci și pentru cei slabi. De fapt, în slăbiciunea noastră, puterea Lui se manifestă cel mai clar.

Pavel a înțeles că, atunci când suntem slabi din punct de vedere omenesc, suntem cei mai deschiși să primim puterea lui Dumnezeu. În loc să ne bazăm pe abilitățile noastre, învățăm să ne încredem în harul și puterea Sa, care sunt întotdeauna suficiente pentru a ne susține.

 

### **4. Tăria exemplificată în viețile martirilor**

 

De-a lungul istoriei creștine, mulți martiri au demonstrat o tărie de neînțeles din punct de vedere omenesc, bazată pe credința lor în Dumnezeu. Un exemplu remarcabil este cel al **Sfântului Ștefan**, primul martir creștin. În timp ce era omorât cu pietre pentru credința sa, Ștefan a privit spre cer și a văzut slava lui Dumnezeu, spunând: „Doamne Isuse, primește duhul meu!” (Faptele Apostolilor 7:59). Chiar și în fața morții iminente, Ștefan a avut tăria de a rămâne ferm în credința sa și de a-și ierta ucigașii.

Viețile acestor martiri ne arată că tăria divină nu constă doar în rezistența fizică, ci și în puterea de a ierta, de a iubi și de a rămâne credincioși până la sfârșit. Această tărie nu este ceva ce putem cultiva singuri, ci este un dar pe care îl primim de la Dumnezeu prin Duhul Sfânt.

 

### **5. Cuvântul lui Dumnezeu – Sursă de putere și încurajare**

 

Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, este o sursă constantă de tărie și încurajare pentru credincioși. În paginile sale, găsim promisiuni de speranță și putere care ne susțin în toate momentele vieții. În **Psalmul 119:105**, psalmistul scrie: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea.” Cuvântul lui Dumnezeu ne ghidează, ne învață și ne oferă tăria de care avem nevoie pentru a face față provocărilor zilnice.

Istoria manuscriselor biblice, cum ar fi **Codex Sinaiticus** și **Manuscrisele de la Marea Moartă**, ne amintește de grija cu care credincioșii de-a lungul secolelor au păstrat Cuvântul lui Dumnezeu. Aceste texte sacre, care au traversat veacuri de persecuție și dificultăți, sunt o dovadă a puterii pe care Scriptura o are de a schimba vieți și de a întări credința.

 

### **6. Tăria care vine din jertfa lui Hristos**

 

Cel mai mare exemplu de tărie divină este însăși jertfa lui Isus Hristos. În **Isaia 53:5**, ni se spune: „Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți.” Isus a purtat greutatea păcatului nostru și a suferit moartea pe cruce pentru a ne elibera de puterea păcatului și a morții.

Prin moartea și învierea Sa, Hristos ne oferă acces la puterea lui Dumnezeu, care nu doar că ne dă viață veșnică, dar ne susține și în luptele noastre zilnice. În **Efeseni 6:10**, Pavel ne îndeamnă: „În sfârșit, întăriți-vă în Domnul și în puterea tăriei Lui.” Aceasta este invitația de a ne încrede în puterea victorioasă a lui Hristos, care ne întărește în

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 34
Opțiuni