„Împlinirea promisiunilor lui Dumnezeu prin Hristos” „Cuvântul Domnului este drept și toate lucrările Lui se fac cu credincioșie.” – Psalmul 33:4
Autor: Daniel Ioan Notar  |  Album: „Puterea mântuirii lui Dumnezeu revelată în Scripturi” „Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede.” – Romani 1:16 Titlu 2:  |  Tematica: Cărțile bibliei
Resursa adaugata de notardanielioan76 in 12/09/2024
    12345678910 0/10 X

Revelația lui Dumnezeu în Vechiul și Noul Testament


Biblia, alcătuită din Vechiul și Noul Testament, ne dezvăluie caracterul lui Dumnezeu și planul Său de mântuire pentru omenire. Prin cuvântul Său, El ne îndrumă pașii, ne arată adevărurile veșnice și ne oferă o speranță sigură pentru viitor.

Vechiul Testament: Pregătirea căii pentru Mesia
În Geneza, vedem începutul creației și planul lui Dumnezeu pentru umanitate. Încă de la căderea în păcat a lui Adam și Eva, Dumnezeu promite un Mântuitor. Istoria poporului Israel, aleasă de Dumnezeu pentru a purta mărturia Sa, ne arată atât mila cât și dreptatea Sa. Exodul ne învață despre eliberarea minunată din Egipt, un simbol al eliberării spirituale pe care o avem în Hristos. Levitic, Numeri și Deuteronom ne arată sfințenia lui Dumnezeu și cum El cere ascultare și închinare sfântă din partea poporului Său.

Cărțile istorice, cum ar fi Iosua, Judecători, Rut, 1 și 2 Samuel, și 1 și 2 Împărați, ne demonstrează că Dumnezeu este credincios promisiunilor Sale și că El conduce destinul națiunilor și al oamenilor după planul Său suveran.

Cărțile profetice, de la Isaia până la Maleahi, anunță venirea lui Mesia și avertizează poporul să se întoarcă la Dumnezeu. Prorocii sunt glasurile lui Dumnezeu care strigă pentru pocăință și speranță în restaurare. Ei ne îndeamnă să ne încredem în Dumnezeu, care va trimite Mântuitorul pentru a împlini toate promisiunile Sale.

Noul Testament: Împlinirea promisiunilor
În Noul Testament, vedem împlinirea promisiunilor divine prin nașterea, viața, moartea și învierea lui Isus Hristos, așa cum este relatat în Evangheliile după Matei, Marcu, Luca și Ioan. Isus este Mântuitorul promis, Cel care aduce împăcarea dintre om și Dumnezeu prin jertfa Sa pe cruce.

Faptele Apostolilor ne prezintă începuturile Bisericii creștine, care se răspândește prin puterea Duhului Sfânt. Epistolele lui Pavel (Romani, 1 și 2 Corinteni, Galateni, Efeseni și altele) ne oferă învățături esențiale despre trăirea creștină, credință și sfințenie. Epistolele generale (Iacov, Petru, Ioan, Iuda) ne îndeamnă să rămânem tari în credință și să fim martori ai iubirii și puterii lui Dumnezeu.

Apocalipsa este revelația finală a lui Dumnezeu, care ne arată triumful lui Hristos asupra răului și promisiunea unei noi creații unde dreptatea și pacea vor domni pentru totdeauna.

„Puterea mântuirii lui Dumnezeu revelată în Scripturi”
„Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede.” – Romani 1:16

„Împlinirea promisiunilor lui Dumnezeu prin Hristos”
„Cuvântul Domnului este drept și toate lucrările Lui se fac cu credincioșie.” – Psalmul 33:4

*****************************************************

versete din Biblie pentru a te ajuta să găsești tărie Biblia este o sursă de tărie spirituală.

Următoarele versete din Biblie ne inspiră și ne învață cum să ne bizuim pe Isus și să găsim pace, curaj și tărie pentru a trăi potrivit Evangheliei.

*****************************************************

  1. Filipeni 4:13 – „Pot totul în Hristos care mă întărește.”
  2. Isaia 40:31 – „Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea; ei se înalță ca vulturii; aleargă și nu obosesc, umblă și nu ostenesc.”
  3. Psalmul 27:1 – „Domnul este lumina mea și mântuirea mea; de cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieții mele; de cine să-mi fie frică?”
  4. Efeseni 6:10 – „În sfârșit, fraților, întăriți-vă în Domnul și în puterea tăriei Lui.”
  5. Psalmul 28:7 – „Domnul este tăria mea și scutul meu; în El mi se încrede inima și sunt ajutat.”
  6. 2 Timotei 1:7 – „Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință.”
  7. Isaia 41:10 – „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău. Te voi întări și tot Eu îți voi veni în ajutor.”
  8. Psalmul 46:1 – „Dumnezeu este adăpostul și tăria noastră, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi.”
  9. Proverbe 18:10 – „Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el și stă la adăpost.”
  10. Ieremia 29:11 – „Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.”
  11. Psalmul 31:24 – „Fiți tari și îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul.”
  12. Romani 8:31 – „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?”
  13. 1 Corinteni 16:13 – „Vegheați, fiți tari în credință, fiți oameni, întăriți-vă!”
  14. Psalmul 18:2 – „Domnul este stânca mea, cetățuia mea și izbăvitorul meu, Dumnezeul meu, tăria mea în care mă încred.”
  15. 2 Cronici 15:7 – „Dar voi, întăriți-vă și nu lăsați mâinile să vă slăbească, căci faptele voastre vor avea o răsplată.”
  16. Psalmul 62:6 – „Numai El este stânca și mântuirea mea; El este turnul meu de scăpare: nu mă voi clătina.”
  17. Evrei 4:16 – „Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare și să găsim har, pentru ca să fim ajutați la vreme de nevoie.”
  18. Psalmul 37:5 – „Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, și El va lucra.”
  19. Psalmul 121:1-2 – „Îmi ridic ochii spre munți... De unde îmi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile și pământul.”
  20. Proverbe 3:5-6 – „Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta. Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările.”
  21. 2 Corinteni 12:9 – „Și El mi-a zis: 'Harul Meu îți este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită. '”
  22. Iacov 1:5 – „Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată.”
  23. Coloseni 1:11 – „Întăriți cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare și îndelungă răbdare, cu bucurie.”
  24. Psalmul 73:26 – „Carnea și inima pot să mi se prăpădească, fiindcă Dumnezeu va fi pururea stânca inimii mele și partea mea de moștenire.”
  25. Iacov 4:7 – „Supuneți-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviți-vă diavolului, și el va fugi de la voi.”
  26. 1 Petru 5:10 – „Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Hristos la slava Sa veșnică, după ce veți suferi puțină vreme, vă va desăvârși, vă va întări, vă va da putere și vă va face neclintiți.”
  27. Matei 11:28 – „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.”
  28. Isaia 12:2 – „Iată, Dumnezeu este mântuirea mea; voi fi plin de încredere și nu mă voi teme de nimic, căci Domnul Dumnezeu este tăria mea și cântarea mea, și El a fost mântuirea mea.”
  29. Psalmul 118:14 – „Domnul este tăria mea și cântarea mea de laudă; El a fost mântuirea mea.”
  30. Evrei 13:5 – „Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El însuși a zis: 'Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi. '”
  31. Isaia 43:2 – „Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; și râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde, și flacăra nu te va aprinde.”
  32. Psalmul 94:19 – „Când gânduri negre se frământau cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorau sufletul.”
  33. Ioan 14:27 – „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.”
  34. 2 Tesaloniceni 3:3 – „Credincios este Domnul; El vă va întări și vă va păzi de cel rău.”
  35. Psalmul 16:8 – „Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei; când este El la dreapta mea, nu mă clatin.”
  36. Iov 42:2 – „Știu că Tu poți totul și că nimic nu poate sta împotriva gândurilor Tale.”
  37. Psalmul 138:3 – „În ziua când Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai întărit și mi-ai pus curaj în suflet.”
  38. Evrei 10:23 – „Să ținem fără șovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduința.”
  39. Psalmul 20:7 – „Unii se încred în care, alții în cai, dar noi ne încredem în Numele Domnului Dumnezeului nostru.”
  40. Isaia 26:3 – „Celui cu inima tare, Tu-i chezășuiești pacea, da, pacea, căci se încrede în Tine.”
  41. Psalmul 34:17 – „Când strigă cei neprihăniți, Domnul aude și-i scapă din toate necazurile lor.”
  42. Romani 15:13 – „Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria și pacea
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 41
Opțiuni