ECLESIASTUL 7:1-2.
Desi moartea e o realitate, este un subiect despre care se vorbeste totusi foarte putin.
Credinciosi trebuie sa priveasca moartea intr-un fel deosebit, ca o stare pe care nu o putem sa o evitam, ca un senzor care ne da cite un semnal.
1. MOARTEA SEMNAL AL VIETI.
Inteleptul spune mai bine intr-o casa de jale caci acolo iti aduci aminte de sfirsitul oricarui om.
Da moartea e un semnal care ne spune caci sintem trecatori, caci viata aceasta trece asa de repede iar noi zburam. In casa de jale ne gindim de fapt caci ori cit ar fi numarul anilor, intr-o zi va trebui sa sfirsim calatoria pe pamintul acesta.
Iov 7:1, 6. Ps. 90:9-12
2. MOARTEA UN SEMNAL AL DESPARTIRI.
Da in clipa morti se face o despartire intre oameni, prieteni, cunoscuti, familie. In acelasi timp, in fiinta umana se intimpla
o despartire, daca la facerea omului Dumnezeu l-a facut pe om din tarina pamintului+suflare de viata = omul un suflet viu, la moarte se intimpla o despartire:
dintr-un suflet viu - duh = cu un corp neinsufletit care va fi asezat in pamint.
Ps. 90:3 Eclesiastul 12:7.
3. MOARTEA UN SEMNAL AL REVEDERI.
E ceva normal dupa despartire sa fie si o revedere [o intilnire] caci moartea nu isi are ultimul cuvint pentru noi, defapt crestini cind vorbesc despre moarte tot asa de simplu ar putea spune: au adormit in Domnul, expresie scrisa de aprox, 50 de ori in Sfinta Scriptura. Da la moarte ne gindim caci sintem trecatori si rind pe rind vom pleca spre destinatia finala.
Ioan 11:11-14.
4. MOARTEA SEMNAL AL SPERANTEI.
Piatra. mormintul nu e sfirsitul, ci putem privi trecerea prin moarte intocmai cum trece un tren printr-un tunel: intra in
noapte [intunerec] dar dintr-odata apare lumina, tunelul se termina asa va fi si cu moartea se va termina si va fi inghitita
de viata. Somnul morti va lua sfirsit si ne vom scula in partea de mostenire, la sfirsitul zilelor.
Daniel 12:13, Matei 16:27. Evrei 11:13, 39, 40
Da va fi o zi cind speranta [nadejdea] va deveni realitate si vom intra sa primim ce ne-a fost fagaduit.
AMIN
Respect munca colegului Miclea, dar am cateva comentarii negative, nu ca o critica, ci pentru a-l ajuta sa-si imbunatateasca comunicarea.
1. Sunt foarte suparatoare greselile de ortografie REPETATE. Oare cand se scrie cu un singur i si cand cu doi? Cred ca un pastor ar trebui sa stie.
2. Folosirea ciudata a cuvantului "caci", gen "moartea e un semnal care ne spune caci
sintem trecatori" este intalnita destul de des in vorbirea evanghelicilor-din pacate-dar nu are ce cauta in limbajul unui pastor. Corect este:"care ne spune ca
suntem trecatori"
Admir zelul fr pastor, are multe schite, unele interesante, dar ar trebui sa mai lucreze la gramatica.