Cum dorim să fie binecuvântați copii noștrii?
Autor: Titi Aron  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de TITISOR in 15/10/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Referințe

Cum dorim să fie binecuvântați copii noștrii?

Numeri 6:27  Astfel să pună Numele Meu peste copiii lui Israel, şi Eu îi voi binecuvânta.

Cele mai speciale clipe ale unei familii în care au mai venit suflete, prin naștere în cazul de față, sunt cele ale primei reuniuni. Când biserica reunește familiile binecuvântate cu copilașii nou-născuți se împărtășesc aceleași sentimente.

1. Binecuvânatarea are timpul ei:

A. Timpul bucuriei și a zâmbetelor este prima definiție a binecuvântării.

Traseul perioadei de sarcină a unei femei, familii care vine la binecuvântare cu micuțul lor este acum la un punct culminant fericit. Perioada de sarcină cu efectele ei, presiunea psihologica a momentului nașterii, stările de sănătate pre și post natală, etc se termină într-o atmosferă de sărbătoare.

Ioan 16:21, 22  Femeia, când e să nască, se întristează, fiindcă a sosit ceasul ei; dar după ce a născut copilul, nu-şi mai aduce aminte de durere, pentru bucuria că s-a născut om în lume. Deci şi voi acum sunteţi trişti, dar iarăşi vă voi vedea şi se va bucura inima voastră şi bucuria voastră nimeni nu o va lua de la voi.

B. Timpul laudelor cu credință.

Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru ceea ce este El!

Dumnezeu își revelează în mod practic Dumnezeirea prin calitățile:

a. Omnipotența:

- este singurul care dincolo de toate eforturile noastre își păstrează calitatea de a cuntrola ce noi nu putem controla: viața. El dă viața!

- principiile pe care le-a conservat în procesele naturale neschimbabile și unice chiar dacă se doresc a fi imitate și modificate evidențiază capacitatea lui Dumnezeu de a se păstra în controlul lucrurilor. Nașterea unui copil rămâne să se facă în parametrii declarați de El Însuși!

Geneza 3:16  Femeii i-a zis: „Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii şi dorinţele tale se vor ţine după bărbatul tău, iar el va stăpâni peste tine.”

b. Omniprezența:

- fiecare familie creștină Îl implică pe Dumnezeu în planurile lor, invocând manifestarea prezenței Sale în circumstanțele delicate ale vieții. La fiecare venire a unui om pe lume Dumnezeu își face timp să fie prezent, indiferent de loc.

Iov 39:1, 2  Ştii tu când nasc caprele sălbatice? Ai băgat de seamă care este vremea cerboaicelor? Numeri tu lunile sarcinii lor şi ştii tu când le vine ceasul să nască?

c. Omnisciența:

- contextul crizei economice, denaturării normalului societății, influențele anticreștinism, etc. pune pe părinți în situația de a pune întrebări referitoare la viața copiilor, generând teamă și nesiguranță uneori. Dar Dumnezeu este singurul care poate aduce siguranța și împlinirea copilului. El va purta de grijă tuturor celor ce se încred în El.

Psalmi 37:25  Am fost tânăr, şi am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea.

2. Binecuvântarea are modul ei:

a. Modul lui Dumnezeu de binecuvântare este special.

Marcu 10:13-16 I-au adus nişte copilaşi, ca să Se atingă de ei. Dar ucenicii au certat pe cei ce îi aduceau. Când a văzut Isus acest lucru, S-a mâniat, şi le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine, şi nu-i opriţi; căci Împărăţia lui Dumnezeu este a celor ca ei. Adevărat vă spun că, oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu nici un chip nu va intra în ea!” Apoi i-a luat în braţe, şi i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei.

- Dumnezeu nu binecuvintează după regulile umanității: păstrarea regulilor, respectarea claselor sociale si religioase, etc

- Dumnezeu când binecuvintează nu are un ritual mistic sau spectaculos: el face lucrurile simple și accesibile!

- binecuvântarea lui Dumnezeu presupune atingerea de El: mâinile Domnului Isus, cu însemnele rănilor de la crucificare, pline de putere și gingășia dragostei binecuvintează!

Habacuc 3:4  Strălucirea Lui este ca lumina soarelui, din mâna Lui pornesc raze, şi acolo este ascunsă tăria Lui.

3. Binecuvântarea are mobilul ei:

a. Persoanelor cu responsabilitate în creșterea copiilor, mame și tați trebuie să fie o binecuvântare pentru copii.

-mamele pentru ca sunt persoanele care afectează cel mai mult starea copilului, chiar și prenatal, au responsabilitatea modelării caracterelor lor și practicii în așa fel încăt copilul să fie condus spre Dumnezeu. – vorbe, cântece, tratament, etc.

- tații, precum Moise, când și-a asumat resposabilitatea conducerii lui Israel, a fost gata de sacrificiu suprem pentru atingerea obiectivului

Exodul 32:32  Iartă-le acum păcatul! Dacă nu, atunci, şterge-mă din cartea Ta pe care ai scris-o!”

Iar asumarea pasului înainte, etapei următoare de creștere :

Exodul 33:15  Moise i-a zis: „Dacă nu mergi Tu însuţi cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici.

- persoanele din contextul nostru ne sunt date de Dumnezeu ca o binecuvântare, uneori pentru o vreme, alteori pentru toata viața, uneori în același loc cu noi alteori la distanța.

Copii, prețuiți-vă părinții, frații și pe cei de lângă voi!

b. Cadrul spiritual trebuie construit și păzit!

- persoanele care dau sfaturi.

Musafirii influențează starea copiilor și practica lor. În mod tacit ei se sfătuiesc cu musafirii copiind ceea ce li se pare nou, tentant și tangibil. Casa trebuie păzită de musafiri impovărați de patimi și vicii, practici greșite, etc.

Psalmi 101:1  (Un psalm al lui David.) Voi cânta bunătatea şi dreptatea; Ţie, Doamne, Îţi voi cânta.

2  Mă voi purta cu înţelepciune pe o cale neprihănită. Când vei veni la mine? -Voi umbla cu inima fără prihană, în mijlocul casei mele.

3  Nu voi pune nimic rău înaintea ochilor mei; urăsc purtarea păcătoşilor; ea nu se va lipi de mine.

4  Inima stricată se va depărta de mine; nu vreau să cunosc pe cel rău.

5  Pe cel ce cleveteşte în ascuns pe aproapele său, îl voi nimici; pe cel cu priviri trufaşe şi cu inima îngîmfată, nu-l voi suferi.

6  Voi avea ochii îndreptaţi asupra credincioşilor din ţară, ca să locuiască lângă mine; cel ce umblă pe o cale fără prihană acela îmi va sluji.

7  Cel ce se dedă la înşelăciune nu va locui în casa mea; cel ce spune minciuni nu va sta înaintea mea.

8  În fiecare dimineaţă voi nimici pe toţi cei răi din ţară, ca să stîrpesc din cetatea Domnului pe toţi cei ce săvârşesc nelegiuirea.

- poruncile.

Copilul va trebui să cunoasca structura familială, și responsabilitatea supunerii. Societatea modernă nu promovează acest aspect, lucru care v-a conduce la dezechilibru, libertinaj, neprincipialitate, însă Dumnezeu are regulile și poruncile Lui chiar dacă timpul Legii este trecut.

Romani 6:15  Ce urmează de aici? Să păcătuim pentru că nu mai Suntem sub Lege ci sub har? Nicidecum.

Galateni 5:25  Dacă trăim Duhul, să şi umblăm prin Duhul. (imperativ, poruncă)

- activarea memoriei

Uneori copii au nevoie să li se repete mereu aceleași lucruri. Alteori deșii memorează lucruri specifice educației lor, le omit în mod voit, datorită tentei umanității de a fi în contradicție. Activarea memoriei trebuie făcută cu deplină responsabilitate, folosind metode educaționale convenționale și biblice!

Proverbe 13:24 Cine cruţă nuiaua, urăşte pe fiul său, dar cine-l iubeşte, îl pedepseşte îndată.

La acest aspect părintele are nevoie de ABS

A - adevăr

B - blândețe

S - stabilitate, smerenie

Numeri 6:23  „Aşa să binecuvântaţi pe copiii lui Israel,...”

 

 

Aşa să binecuvântaţi pe copiii lui Israel!
Adăugat în 21/10/2012 de TITISOR
Statistici
  • Vizualizări: 3375
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
Opțiuni