A. Predicatorii sunt persecutați
Autor: Necunoscut  |  Album: Studii din Biblie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 06/11/2015
    12345678910 0/10 X

  1. De ce au respins filipenii Evanghelia cu atâta înverșunare? Ce principiu important descoperim în reacția lor, principiu la care și noi trebuie să fim atenți? Cum se manifestă acest principiu uneori chiar și în viața celor care se numesc creștini? (Fapte 16:9-40)

   Evanghelia este vestea bună despre faptele mărețe săvârșite de Dumnezeu prin Hristos, fapte care duc la iertare, acceptare și transformare (Rom. 1:16.17). Din cauza păcatului, întreaga omenire era condamnată; prin moartea și învierea lui Isus, întreaga omenire a primit o nouă șansă de a avea viața veșnică pentru care Dumnezeu îi crease pe oameni încă de la început. El Și-a adus lucrarea la îndeplinire pe când eram noi încă păcătoși (Rom. 5:8). Lucrarea de răscumpărare a fost realizată de Domnul Isus fără ajutorul nostru, iar noi nu putem contribui cu nimic la ea. Totuși Evanghelia devine o realitate în viața noastră numai atunci când recunoaștem că merităm să fim condamnați pentru păcatele noastre și primim iertarea oferită prin Isus.

   Dacă Evaghelia este o veste atât de bună și dacă nu ni se cere nimic în schimb pentru a o primi, de ce unii oameni o resping sau i se opun? Răspunsul este simplu: acceptarea Evangheliei ne cere să renunțăm la încrederea în noi înșine și în lucrurile pământești, cum ar fi banii, puterea și atracția fizică. Acestea nu sunt lucruri rele în sine, dacă se respectă voința și căile lui Dumnezeu. Însă atunci când noi ne agățăm de lucrurile trecătoare și le așază în locul asigurării Evangheliei, Evanghelia și cei care o proclamă devin pentru ei o amenințare.

  2. Cum erau Pavel și Sila când au ajuns la Tesalonic? (1 Tesaloniceni 2:1.2)

  Când au venit la Tesalonic, Pavel și Sila încă sufereau urmările loviturilor grele și ale întemnițării din Filipi (Fapte 16:22-24). Cu toate acestea, ei au fost încurajați de semnele puterii lui Dumnezeu. Ei au intrat plini de curaj în sinagoga din Tesalonic, în ciuda suferinței personale, și au vorbit și acolo despre Mesia, care le schimbase viața și care îi trimisese în misiunea de predicare a veștii bune acolo unde nu fusese predicată încă.

   Care lucruri ne pot îndepărta de Domnul dacă nu suntem atenți? De ce trebuie să păstrăm tot timpul în centrul atenției jertfa lui Isus și semnificația ei, mai ales atunci când tentația lumii este foarte puternică?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1667
  • Descărcări: 2
  • Export PDF: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni