RELIGIA TA SE ARATĂ PRIN CREDINȚĂ, NĂDEJDE ȘI IUBIRE - Matei 5:16
Autor: Daniel Ioan Notar  |  Album: Dumnezeu vrea să lucreze prin noi. Să revărsăm iubire (1 Ioan 4:17)  |  Tematica: Consolidare spirituală
Resursa adaugata de notardanielioan76 in 07/09/2024
    12345678910 0/10 X

RELIGIA TA SE ARATĂ  Matei 5:16  

I. Menţinând credinţa în creştere (2 Tesaloniceni 1:3)

1. Creştinii care nu cresc în credinţă sunt descurajaţi, îi    dezamăgesc pe ceilalţi şi-L întristează pe Dumnezeu.

2. Creştinii sunt martori pentru Hristos (Evrei 11:16)

3. Putem să ne rugăm ca apostolii, pentru creşterea credinţei (Luca 17:5)

4. De asemenea, ea creşte dacă o folosim (Iacov 2:26)

 

II. Menţinând nădejdea strălucitoare (Romani 12:12)

1. Ea va aduce sănătate spirituală, fizică şi mentală.

2. Hristos a murit pentru a aduce nădejde într-o lume fără speranţă. Nădejdea în El aduce lumină (Tit 3:5-7)

3. Trebuie să-L mărturisim şi să ne predăm Lui, să înlăturăm gândurile negative şi frica, având speranţă.

4. Avem nevoie de nădejde în acţiune, prin blândeţe, bunătate, ajutorare (Matei 5:16)

 

III. Menţinând iubirea revărsată (Romani 13:8) 1. Mulţi creştini au nevoie de o iubire crescândă.

2. Mulţi însă dau dovadă de egoism.

3. Dragostea nu trebuie să rămână vreodată în stagnare.

4. Fiecare are nevoie de iubire. Dumnezeu vrea să lucreze prin noi. Să revărsăm iubire (1 Ioan 4:17)

………………………………………………………………………………………………………………………………. .

Credința în Dumnezeu: O Călătorie Prin Scriptură și Istoria Creștinismului

Introducere

Creștinismul, o religie ce are la bază iubirea divină, iertarea și speranța vieții veșnice, este adânc înrădăcinată în Cuvântul lui Dumnezeu, Biblie, care reprezintă fundamentul vieții credincioase. În timp ce credința și spiritualitatea sunt experiențe personale, istoria creștinismului și descoperirile arheologice din întreaga lume au consolidat această religie și au adus dovezi care susțin autenticitatea Scripturilor.

În acest articol, vom explora rolul Bibliei în creștinism, vom face o incursiune în istoria Bibliei și a descoperirilor arheologice și vom discuta despre importanța credinței în viața noastră de zi cu zi. De asemenea, vom vedea cum muzee creștine din întreaga lume au păstrat și expus artefacte care oferă o imagine fascinantă asupra istoriei credinței noastre.

Biblia – Cuvântul lui Dumnezeu și călăuză pentru viață

Biblia este cea mai citită, tradusă și influentă carte din lume. Este formată din Vechiul și Noul Testament, relatând atât istoria creației și a poporului ales, cât și viața și învățăturile lui Iisus Hristos. De-a lungul veacurilor, Biblia a rămas sursa centrală de inspirație, învățătură și înțelepciune pentru miliarde de oameni.

Psalmul 119:105 ne spune: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea.” Aceasta este o frumoasă metaforă care subliniază rolul Bibliei în ghidarea noastră spirituală, arătându-ne drumul drept, chiar și în cele mai întunecate momente.

Creștinii citesc Biblia nu doar pentru cunoaștere, ci și pentru încurajare spirituală, creșterea credinței și apropierea de Dumnezeu. 2 Timotei 3:16-17 ne spune că „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.”

Istoria și autenticitatea Bibliei

Unul dintre cele mai uimitoare aspecte ale Bibliei este continuitatea și acuratețea sa de-a lungul mileniilor. Manuscrisele descoperite de-a lungul timpului, cum ar fi Manuscrisele de la Marea Moartă (datate în secolul al III-lea î. Hr.), au confirmat fidelitatea textului biblic așa cum îl cunoaștem astăzi. Aceste manuscrise, găsite în peșterile Qumran, sunt o dovadă remarcabilă a grijii cu care au fost păstrate textele sfinte de-a lungul veacurilor.

Alături de ele, alte descoperiri arheologice, cum ar fi inscripțiile vechi, vasele și chiar rămășițele orașelor menționate în Biblie, au oferit dovezi palpabile ale faptului că relatările biblice nu sunt simple legende, ci relatări istorice exacte.

Un alt exemplu impresionant este Stela lui Moab, care menționează bătăliile dintre Moabiți și Israel și confirmă relatarea biblică din 2 Împărați 3. Aceste descoperiri ne arată că Biblia nu este doar o carte de credință, ci și un document istoric prețios.

Muzeele creștine – Găzduirea comorilor credinței

Astăzi, există multe muzee creștine în întreaga lume care conservă și expun artefacte prețioase legate de istoria creștinismului. Aceste instituții nu doar că păstrează vestigiile antice, ci și oferă vizitatorilor o legătură tangibilă cu trecutul și o înțelegere mai profundă a contextului istoric și cultural în care au fost scrise Scripturile.

Unul dintre cele mai cunoscute muzee este Muzeul Bibliei din Washington, D. C. Acesta adăpostește mii de artefacte biblice, inclusiv texte vechi, primele ediții ale Bibliei tipărite și multe alte relicve care oferă o privire captivantă asupra modului în care Biblia a fost păstrată și transmisă din generație în generație.

Muzeul Israelului din Ierusalim este un alt loc semnificativ, găzduind Manuscrisele de la Marea Moartă, precum și alte obiecte antice care atestă istoria poporului evreu și a primilor creștini. Vizitarea acestor muzee nu doar că îmbogățește cunoașterea, dar oferă și o experiență profundă, amintindu-ne că credința noastră are rădăcini istorice solide.

Credința în viața noastră de zi cu zi

Credința, așa cum este descrisă în Biblie, este o călăuză zilnică pentru viața fiecărui creștin. Evrei 11:1 definește credința astfel: „Credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.” Această definiție ne amintește că, deși nu vedem tot ceea ce Dumnezeu are pregătit pentru noi, credința noastră în El este ceea ce ne dă puterea să continuăm.

În viața de zi cu zi, credința se manifestă prin rugăciune, acțiuni de bunătate și răbdare. Scriptura este plină de exemple de oameni care au trăit prin credință, precum Avraam, Moise sau apostolii. Aceștia nu s-au bazat pe înțelepciunea umană, ci pe promisiunile lui Dumnezeu, și au văzut cum credința lor le-a fost răsplătită.

Noi, la rândul nostru, suntem chemați să trăim cu aceeași încredere în Dumnezeu. În Iacov 2:17, ni se spune clar că „credința fără fapte este moartă.” Prin urmare, nu este suficient doar să credem, ci trebuie să acționăm în conformitate cu această credință. Fie că ajutăm un vecin aflat în nevoie, fie că ne rugăm pentru cei suferinzi, credința noastră trebuie să fie activă și vizibilă în fiecare aspect al vieții.

Concluzie

Credința creștină este un dar prețios care ne călăuzește în fiecare zi. Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, ne oferă înțelepciunea necesară pentru a înțelege planul divin, iar istoria și descoperirile arheologice ne arată că Scriptura este nu doar o sursă spirituală, ci și un document istoric de mare valoare. Muzeele din întreaga lume păstrează aceste dovezi palpabile, conectându-ne cu trecutul și oferindu-ne o perspectivă mai clară asupra vieții credincioase.

Fie ca fiecare dintre noi să își întărească credința prin cunoaștere, rugăciune și fapte bune, având încredere în promisiunile lui Dumnezeu și în istoria profundă a creștinismului. Așa cum ne învață 1 Corinteni 16:13, „Vegheați, fiți tari în credință, fiți oameni, întăriți-vă!” – să trăim și să mărturisim credința noastră în fiecare zi, până la capătul vieții.

I. Menținând credința în creștere

Apostolul Pavel, în 2 Tesaloniceni 1:3, le mulțumește lui Dumnezeu pentru credința crescândă a credincioșilor și dragostea lor față de ceilalți. Aceasta subliniază importanța creșterii continue în credință, nu doar ca o datorie, ci ca o parte esențială a vieții noastre spirituale.

  1. Pericolele stagnării în credință
    Cei care nu își cresc credința riscă să devină descurajați și să-i dezamăgească pe ceilalți. Mai mult decât atât, stagnarea în credință întristează pe Dumnezeu, care ne-a chemat să creștem spiritual și să ne apropiem de El.
  2. Martori pentru Hristos
    Credința în Hristos nu este o experiență izolată. În Evrei 11:16, ni se amintește că suntem martori pentru Dumnezeu și că trebuie să reflectăm această credință în viețile noastre, arătând lumii lumina noastră și mărturisind puterea lui Dumnezeu.
  3. Rugăciunea pentru creșterea credinței
    În Luca 17:5, apostolii cer Domnului să le sporească credința. La fel putem face și noi. Credința noastră poate crește prin rugăciune constantă și căutarea voii lui Dumnezeu.
  4. Folosirea credinței în practică
    Credința, dacă nu este însoțită de fapte, este moartă, așa cum ne spune Iacov 2:26. Credința nu trebuie să rămână doar la nivelul teoretic; ea trebuie folosită în fapte bune, în slujirea aproapelui și în împlinirea voii lui Dumnezeu.

II. Menținând nădejdea strălucitoare

Romani 12:12 ne îndeamnă să fim „bucuroși în nădejde, răbdători în necaz și stăruitori în rugăciune.” Nădejdea creștină nu este doar o simplă așteptare, ci o ancoră spirituală care ne ține aproape de Dumnezeu, chiar și în cele mai dificile momente.

  1. Nădejdea aduce sănătate spirituală, fizică și mentală
    Speranța în Hristos ne aduce pace interioară și ne întărește mintea și trupul. Evrei 6:19 descrie nădejdea ca pe o ancoră sigură și tare a sufletului nostru. Aceasta ne oferă stabilitate și curaj în fața încercărilor vieții.
  2. Hristos, sursa nădejdii într-o lume fără speranță
    Într-o lume plină de incertitudini, Hristos rămâne sursa noastră de nădejde. Tit 3:5-7 ne reamintește că, prin harul lui Dumnezeu, am primit nădejdea vieții veșnice, ceea ce ne dă curajul de a continua, chiar și în cele mai întunecate perioade.
  3. Mărturisirea și trăirea nădejdii
    Nădejdea noastră în Hristos trebuie mărturisită și trăită activ. Trebuie să renunțăm la frică și la gândurile negative, având credința că Dumnezeu este în control. 1 Ioan 4:18 ne spune că „în dragoste nu este frică” – cu alte cuvinte, atunci când avem nădejde și iubire, nu există loc pentru teamă.
  4. Nădejdea în acțiune
    Speranța nu trebuie să fie pasivă. Ea trebuie manifestată prin acțiuni concrete de bunătate și ajutorare, exact așa cum ne îndeamnă Matei 5:16. Faptele noastre bune sunt o reflecție a nădejdii noastre în Hristos și aduc lumină celor din jurul nostru.

III. Menținând iubirea revărsată

Iubirea este esențială în viața creștină. Romani 13:8 ne spune clar: „Să nu datorați nimănui nimic, decât să vă iubiți unii pe alții.” Dragostea creștină este cheia relațiilor sănătoase și baza vieții spirituale autentice.

  1. Nevoia de o iubire crescândă
    Multe suflete creștine simt nevoia de o iubire mai profundă. Dragostea noastră pentru Dumnezeu și pentru aproapele nu trebuie să fie statică; ea trebuie să crească zilnic, așa cum Hristos ne-a iubit pe noi.
  2. Pericolul egoismului
    Egoismul reprezintă un obstacol major în calea iubirii autentice. Hristos ne-a învățat să ne iubim aproapele ca pe noi înșine (Matei 22:39). Aceasta implică sacrificiu, renunțarea la propria voință și așezarea nevoilor celorlalți înaintea propriilor dorințe.
  3. Iubirea nu trebuie să fie stagnantă
    Dragostea trebuie să fie activă, dinamică și să se manifeste prin fapte. Iubirea care stagnează își pierde din putere și își limitează impactul. 1 Ioan 4:17 ne arată că dragostea se desăvârșește în noi prin trăirea ei activă.
  4. Dumnezeu lucrează prin iubire
    Fiecare ființă umană are nevoie de iubire. Dumnezeu vrea să lucreze prin noi pentru a revărsa iubirea Sa asupra lumii. Suntem chemați să fim canale prin care dragostea divină să curgă neîntrerupt către ceilalți. În felul acesta, iubirea noastră devine o mărturie vie a prezenței lui Dumnezeu în lume.

În Matei 5:16, Domnul nostru Iisus Hristos ne cheamă la o viață trăită ca o lumină care să strălucească înaintea oamenilor: „Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să-L slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. Aceste cuvinte ne arată esența creștinismului, o religie vie și activă, care trebuie să fie vizibilă prin faptele noastre și prin modul în care interacționăm cu lumea din jurul nostru. Fie că este vorba de credință, nădejde sau iubire, ele trebuie să fie manifestate prin fapte concrete, care să reflecte caracterul lui Dumnezeu în viața noastră.

Acest articol va analiza trei piloni ai vieții creștine: creșterea în credință, menținerea nădejdii și revărsarea iubirii, toate fiind esențiale pentru o mărturie creștină puternică și autentică.

I. Menținând credința în creștere

Apostolul Pavel, în 2 Tesaloniceni 1:3, laudă credincioșii din Tesalonic pentru creșterea lor în credință și dragostea lor față de ceilalți: „Credința voastră sporește mult și dragostea fiecăruia dintre voi față de ceilalți crește.” Această creștere este vitală pentru viața spirituală a oricărui creștin.

  1. Pericolele stagnării în credință
    Creștinii care nu își dezvoltă credința ajung adesea să fie descurajați și să îi dezamăgească pe cei din jurul lor. Mai mult decât atât, ei îl întristează pe Dumnezeu, care ne cheamă la o viață de credință activă și dinamică. Credința noastră nu trebuie să fie statică, ci să crească zilnic prin experiențe personale și prin încrederea în Dumnezeu.
  2. Creștinii sunt martori pentru Hristos
    Așa cum ne arată Evrei 11:16, credința ne face martori pentru Dumnezeu în fața lumii. Fiecare cuvânt și acțiune a noastră trebuie să reflecte convingerile noastre spirituale. Credința noastră trebuie să fie vizibilă prin modul în care trăim și mărturisim Evanghelia.
  3. Rugăciunea pentru creșterea credinței
    În Luca 17:5, apostolii îi cer Domnului să le sporească credința. Aceasta este o rugăciune pe care și noi trebuie să o rostim zilnic, cerându-i lui Dumnezeu să ne dea puterea și înțelepciunea necesară pentru a ne dezvolta credința și a trăi conform voii Sale.
  4. Credința crește prin practică
    Credința fără fapte este moartă, ne spune Iacov 2:26. Așa cum un mușchi se dezvoltă prin exercițiu, la fel și credința crește prin aplicarea ei în viața de zi cu zi. Faptele bune sunt expresia vizibilă a unei credințe vii, iar acestea arată clar că trăim pentru Dumnezeu.

II. Menținând nădejdea strălucitoare

Nădejdea este un alt pilon important al vieții creștine, iar Romani 12:12 ne îndeamnă să fim „bucuroși în nădejde, răbdători în necaz și stăruitori în rugăciune.” Nădejdea în Hristos este cea care ne dă curajul să înfruntăm provocările vieții cu încrederea că Dumnezeu are un plan bun pentru noi.

  1. Nădejdea aduce sănătate spirituală, fizică și mentală
    Speranța în Dumnezeu ne oferă pacea interioară necesară pentru a înfrunta dificultățile vieții. În Evrei 6:19, nădejdea este comparată cu o ancoră pentru suflet, care ne oferă stabilitate și ne ține în siguranță în fața valurilor vieții. Aceasta ne întărește nu doar spiritual, ci și mental și fizic.
  2. Hristos, sursa nădejdii într-o lume fără speranță
    Într-o lume dominată de nesiguranță și frică, Hristos rămâne sursa noastră de speranță. Tit 3:5-7 ne amintește că, prin mila lui Dumnezeu, am primit nădejdea vieții veșnice. Aceasta ne luminează drumul și ne dă puterea de a continua chiar și în cele mai dificile momente.
  3. Mărturisirea nădejdii
    Nădejdea noastră trebuie să fie trăită și mărturisită. În fața incertitudinii, trebuie să ne predăm complet lui Dumnezeu, să ne eliberăm de frică și să mărturisim speranța noastră în Hristos. Această nădejde elimină teama și ne dă o nouă perspectivă asupra vieții.
  4. Nădejdea în acțiune
    Nădejdea trebuie să fie vizibilă prin faptele noastre. În Matei 5:16, Iisus ne îndeamnă să arătăm lumina noastră prin fapte bune, astfel încât oamenii să vadă și să slăvească pe Dumnezeu. Blândețea, bunătatea și ajutorul acordat celor în nevoie sunt manifestări practice ale speranței noastre în Dumnezeu.

III. Menținând iubirea revărsată

În Romani 13:8, ni se spune să nu datorăm nimănui nimic, decât să ne iubim unii pe alții. Iubirea este o datorie sacră a fiecărui creștin, iar aceasta trebuie să fie exprimată în fiecare aspect al vieții noastre.

  1. Nevoia de iubire crescândă
    Multe suflete simt nevoia de o iubire mai profundă și sinceră. Iubirea noastră pentru Dumnezeu și pentru aproapele nu trebuie să fie statică, ci să crească neîncetat. Dragostea noastră trebuie să fie reflectată în faptele și atitudinile noastre, arătând o transformare autentică prin Hristos.
  2. Pericolul egoismului
    Egoismul este o piedică majoră în calea iubirii autentice. Hristos ne-a învățat să ne iubim aproapele ca pe noi înșine (Matei 22:39), iar aceasta implică renunțarea la interesele proprii și așezarea nevoilor celorlalți pe primul loc.
  3. Iubirea nu trebuie să rămână stagnantă
    Iubirea care nu crește riscă să devină superficială și lipsită de putere. În 1 Ioan 4:17, ni se arată că dragostea se desăvârșește prin trăirea ei în fapte. Iubirea noastră trebuie să fie activă și dinamică, să curgă neîncetat în relațiile noastre cu ceilalți.
  4. Dumnezeu vrea să lucreze prin iubire
    Toată lumea are nevoie de iubire, iar Dumnezeu vrea să lucreze prin noi pentru a aduce această iubire în lume. Suntem chemați să fim un canal prin care iubirea lui Dumnezeu să fie revărsată asupra celor din jur, transformându-i pe aceștia și aducând speranță și vindecare.

Concluzie

Religia noastră, așa cum ne învață Matei 5:16, se arată prin credință, nădejde și iubire. Aceste virtuți nu trebuie să rămână doar la nivelul vorbelor, ci să fie vizibile prin faptele noastre. Fiecare dintre aceste aspecte este esențial pentru o mărturie creștină autentică și pentru a aduce slava lui Dumnezeu în lume.

Învățăturile Scripturii, alături de dovezile istorice și arheologice, ne oferă o bază solidă pentru credința noastră. Muzeele creștine din întreaga lume păstrează relicve valoroase care confirmă istoria biblică și ne conectează cu moștenirea noastră spiritual

În Matei 5:16, Iisus Hristos ne îndeamnă: „Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să-L slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. Așadar, religia noastră nu trebuie să fie doar o colecție de principii teoretice, ci o mărturie vie a unei transformări interioare, vizibilă prin faptele noastre bune. Viața creștină este una activă, caracterizată prin creștere spirituală continuă, speranță neclintită și iubire revărsată.

Acest articol va explora cum credința, nădejdea și iubirea trebuie să fie trăite și dezvoltate în fiecare aspect al vieții creștine, cu referințe la învățăturile biblice și la dovezile istorice și arheologice care susțin autenticitatea Scripturii.

I. Menținând credința în creștere

Apostolul Pavel subliniază în 2 Tesaloniceni 1:3 importanța creșterii în credință: „Credința voastră sporește mult și dragostea fiecăruia dintre voi față de ceilalți crește.” Creșterea spirituală este esențială pentru o viață creștină sănătoasă și activă.

  1. Pericolele stagnării în credință
    Creștinii care nu progresează în credință riscă să devină descurajați și să își piardă bucuria spirituală. Această stagnare nu doar că îi afectează pe cei din jur, dar îl întristează și pe Dumnezeu, care dorește să ne vedem dezvoltându-ne în relația noastră cu El.
  2. Creștinii sunt martori pentru Hristos
    Evrei 11:16 ne amintește că, asemenea patriarhilor din vechime, suntem martori ai credinței. Fiecare creștin este chemat să fie un exemplu viu al lucrării lui Hristos în viața sa, arătând astfel lumii cum Dumnezeu poate transforma și întări sufletele.
  3. Rugăciunea pentru creșterea credinței
    Apostolii s-au rugat ca Dumnezeu să le sporească credința, așa cum este scris în Luca 17:5. Putem urma acest exemplu, cerând zilnic Domnului să ne ajute să creștem în încredere și devotament față de El.
  4. Folosirea credinței în practică
    Credința fără fapte este moartă, ne spune Iacov 2:26. Nu putem spune că avem credință dacă aceasta nu este reflectată în acțiunile noastre zilnice. Credința crește pe măsură ce este aplicată, iar prin fapte bune, aceasta devine o forță vizibilă și tangibilă în viața noastră.

II. Menținând nădejdea strălucitoare

Nădejdea creștină este o ancoră puternică în fața adversităților vieții. Romani 12:12 ne îndeamnă: „Bucurați-vă în nădejde, fiți răbdători în necaz, stăruiți în rugăciune.”

  1. Nădejdea aduce sănătate spirituală, fizică și mentală
    Nădejdea noastră în Dumnezeu ne oferă pace interioară și ne întărește. În Evrei 6:19, nădejdea este descrisă ca o ancoră sigură și tare a sufletului, care ne ajută să rămânem statornici în fața furtunilor vieții.
  2. Hristos, sursa nădejdii într-o lume fără speranță
    Într-o lume plină de suferință și nesiguranță, Hristos este izvorul nostru de speranță. Tit 3:5-7 ne arată că, prin harul lui Dumnezeu, am primit speranța vieții veșnice. Aceasta ne luminează calea și ne dă puterea de a merge înainte cu încredere.
  3. Mărturisirea nădejdii și eliminarea fricii
    Trebuie să mărturisim nădejdea noastră prin viața pe care o trăim. Credința în Hristos elimină teama, așa cum ne spune 1 Ioan 4:18: „În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârșită izgonește frica.” Când trăim în nădejdea lui Dumnezeu, gândurile negative și frica dispar.
  4. Nădejdea în acțiune
    Nădejdea noastră trebuie să fie reflectată prin blândețe, bunătate și ajutorarea celorlalți. În Matei 5:16, Hristos ne îndeamnă să ne arătăm lumina prin faptele noastre bune, astfel încât ceilalți să fie inspirați și să-L slăvească pe Dumnezeu.

III. Menținând iubirea revărsată

Dragostea este centrul vieții creștine și cheia relațiilor interumane. Romani 13:8 ne spune să nu datorăm nimănui nimic, decât să ne iubim unii pe alții.

  1. Nevoia de o iubire crescândă
    Dragostea nu trebuie să fie o emoție stagnantă, ci una care crește continuu. Mulți creștini au nevoie de o iubire mai profundă, care să fie vizibilă în acțiunile lor față de ceilalți, oferind astfel o mărturie vie a dragostei divine.
  2. Pericolul egoismului
    Egoismul este o piedică majoră în calea iubirii autentice. Hristos ne-a învățat să ne iubim aproapele ca pe noi înșine (Matei 22:39). Aceasta implică renunțarea la propriul confort pentru a-i ajuta pe ceilalți, fără a aștepta ceva în schimb.
  3. Iubirea nu trebuie să rămână stagnantă
    Iubirea creștină trebuie să fie activă și dinamică. În 1 Ioan 4:17, ni se spune că „Dragostea este desăvârșită în noi, pentru ca să avem îndrăzneală în ziua judecății.” Dragostea autentică crește prin fapte și prin împărtășirea ei cu ceilalți.
  4. Fiecare are nevoie de iubire și Dumnezeu vrea să lucreze prin noi
    Dumnezeu vrea să își reverse iubirea Sa asupra lumii prin fiecare dintre noi. Suntem chemați să fim instrumentele iubirii Sale, ajutându-i pe cei în nevoie și arătând dragoste față de toți cei pe care îi întâlnim.

Concluzie

Religia noastră, așa cum ne învață Matei 5:16, este arătată prin faptele noastre, fie că vorbim despre credință, nădejde sau iubire. Aceste virtuți nu trebuie să rămână doar idei abstracte, ci trebuie să fie manifestate în fiecare zi, prin acțiunile și comportamentele noastre. Credința noastră trebuie să crească, nădejdea noastră să strălucească, iar iubirea noastră să fie revărsată asupra celorlalți.

De-a lungul istoriei, descoperirile arheologice și muzeele creștine din întreaga lume au confirmat adevărul Scripturilor. Muzeele din Ierusalim, Roma sau Washington, D. C. , adăpostesc artefacte și manuscrise care ne întăresc credința și ne arată că Biblia este un document autentic și istoric.

Fie ca Dumnezeu să ne ajute să trăim în conformitate cu chemarea Sa, crescând în credință, fiind plini de nădejde și manifestând iubirea Lui față de ceilalți, astfel încât să fim o lumină în această lume și să aducem slavă Tatălui nostru ceresc.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 36
Opțiuni