Creștinul biblic își găsește toate resursele spirituale în Hristos. Coloseni 2:9-10
Autor: Daniel Ioan Notar  |  Album: Primul pas în viața creștinului este credința în Isus Hristos. În Efeseni 1:12  |  Tematica: Cerul
Resursa adaugata de notardanielioan76 in 08/09/2024
    12345678910 0/10 X

CREŞTINUL BIBLIC.

Fiecare creştin trebuie să fie un creştin biblic, stând cu tărie în Hristos şi în Cuvântul adevărului; un creştin adevărat este o persoană care respectă ordinea biblică.

 ****************************************************************************

I. Unul care se încrede în Hristos (Efeseni 1:12) Unul care a fost constrâns de Duhul să-şi prezinte nevoile lui Hristos şi are încredere în El; are putere prin atotputernicul Fiu al lui Dumnezeu.

II. Unul care are viaţă prin Hristos - Ioan 6:37 El este altoit în Hristos, având pâinea vieţii; el are o natură divină, iar viaţa pe care o are este eternă.

III. Unul care are dragoste faţă de Hristos - 1 Ioan 4:19 Dragostea este prima dovadă a unei inimi regenerate; este dragostea care crede şi se bucură cu o bucurie negrăită (2 Petru 1:8) 

 IV. Unul care are părtăşie cu Hristos - 1 Ioan 1:3 Această dragoste este dulce deoarece există dragoste de ambele părţi: "Doamne, la cine să ne ducem?" (Ioan 6:68);

        "Dacă nu mergi Tu însuţi cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici" (Exod 33:15). Isus a spus: "Rămâneţi în Mine" (Ioan 15:4)  

V. Unul care lucrează pentru Hristos - 2 Corinteni 6:1 Noi aparţinem Lui, trăim pentru El; avem privilegiul nu doar să lucrăm pentru Hristos, dar să şi lucrăm cu El. Dumnezeu lucrează în noi după buna plăcere a voii Lui.

VI. Unul ale cărui resurse sunt în Hristos - Col. 2:9-10 Toată plinătatea este în El şi noi avem totul în El. Trăind în Hristos ca şi mlădiţa în vie, avem viaţă, tărie, putere. Prin El avem acces la bogăţiile nemăsurate ale lui Hristos.

 VII. Unul care va fi răsplătit de Hristos - 2 Corinteni 5:10 Fiecare credincios va fi mântuit, dar nu fiecare creştin va fi răsplătit.

Răsplata se dă numai pentru lucrările făcute în Numele Lui şi pentru gloria Lui (1 Corinteni 3:13-15). Mântuirea este un dar; răsplata trebuie câştigată. Hristos însuşi va fixa valoarea fiecărei lucrări făcute (Matei 25:19-25) 

 VIII. Unul care va petrece eternitatea cu Hristos - Ioan 17:24 Promisiunea acestui mare privilegiu se află în Ioan 14:3, rugăciunea pentru el în Ioan 17:24, iar realizarea în Apocalipsa 5:9.

 Încheiere: 1 Ioan 3:2 

****************************************************************************

CREȘTINUL BIBLIC

Fiecare creștin este chemat să fie un creștin biblic, să își întemeieze viața pe Hristos și pe Cuvântul adevărului. Un creștin adevărat este cel care respectă ordinea divină, trăind prin credință, iubire și ascultare față de Dumnezeu.

I. Unul care se încrede în Hristos
Efeseni 1:12
Un creștin biblic este cineva care își pune toată încrederea în Hristos. El a fost chemat de Duhul Sfânt să-și prezinte nevoile înaintea lui Dumnezeu și se bizuie pe puterea atotputernicului Fiu al lui Dumnezeu. Această încredere nu este doar temporară, ci una fermă, construită pe promisiunile Cuvântului lui Dumnezeu.

II. Unul care are viață prin Hristos
Ioan 6:37
Viața creștinului biblic este ancorată în Hristos, care este pâinea vieții. Prin unirea cu Hristos, creștinul primește o natură divină și o viață veșnică. El nu doar trăiește pentru prezent, ci pentru veșnicie, având certitudinea că viața sa este păstrată în Hristos.

III. Unul care are dragoste față de Hristos
1 Ioan 4:19
Prima dovadă a unei inimi regenerate este dragostea față de Hristos. Această dragoste este puternică, fiind răspunsul omului la dragostea infinită a lui Dumnezeu. Apostolul Petru vorbește despre bucuria negrăită pe care o experimentează credinciosul (2 Petru 1:8), o bucurie ce izvorăște din dragostea sinceră și devotată față de Mântuitor.

IV. Unul care are părtășie cu Hristos
1 Ioan 1:3
Părtășia cu Hristos este esențială pentru viața creștinului biblic. Aceasta nu este o relație unilaterală, ci una de comuniune reciprocă. Creștinul biblic înțelege că adevărata bucurie și pace provin din a rămâne în Hristos. La fel ca apostolii care i-au spus lui Isus: "Doamne, la cine să ne ducem?" (Ioan 6:68), creștinul știe că nu există alt loc unde să găsească viață veșnică decât în Hristos.

V. Unul care lucrează pentru Hristos
2 Corinteni 6:1
Creștinul biblic nu doar trăiește pentru Hristos, ci și lucrează pentru El. Dumnezeu ne oferă privilegiul nu doar de a lucra pentru Împărăția Lui, dar și de a lucra împreună cu El. Fiecare lucrare este făcută cu scopul de a glorifica Numele lui Dumnezeu, sub călăuzirea Duhului Sfânt, care lucrează în noi conform planului Său divin.

VI. Unul ale cărui resurse sunt în Hristos
Coloseni 2:9-10
Toată plinătatea se află în Hristos, iar creștinul biblic își găsește toate resursele spirituale în El. În Hristos, creștinul are viață, tărie și putere. Asemenea mlădiței care primește hrană din viță, credinciosul este hrănit spiritual din abundența bogățiilor nemăsurate ale lui Hristos.

VII. Unul care va fi răsplătit de Hristos
2 Corinteni 5:10
Fiecare creștin va fi mântuit, dar nu toți vor primi răsplată. Răsplata este oferită pentru lucrările făcute în Numele lui Hristos și pentru gloria Lui. Deși mântuirea este un dar al harului, răsplata este câștigată prin dedicare, credință și fapte bune, evaluate de Hristos (Matei 25:19-25).

VIII. Unul care va petrece eternitatea cu Hristos
Ioan 17:24
Creștinul biblic are promisiunea că va petrece eternitatea cu Hristos. Această mare speranță este întărită de promisiunile lui Isus, care a spus că va pregăti un loc pentru cei credincioși (Ioan 14:3). Rugăciunea lui Isus pentru ucenicii Săi și pentru toți cei care vor crede în El arată dorința Sa de a avea comuniune eternă cu ei. Această promisiune își va găsi împlinirea în Împărăția lui Dumnezeu, așa cum este descris în Apocalipsa 5:9.

Creștinul biblic este cel care își trăiește viața în conformitate cu învățăturile Scripturii și sub călăuzirea Duhului Sfânt. Pentru el, credința nu este doar o convingere teoretică, ci o practică zilnică bazată pe Cuvântul lui Dumnezeu. Fiecare aspect al vieții sale este impregnat de o relație profundă și personală cu Hristos, având drept fundament Biblia, care îi servește ca ghid suprem.

Încrederea în Hristos

Unul dintre aspectele esențiale ale vieții creștinului biblic este încrederea neclintită în Hristos. Apostolul Pavel subliniază acest lucru în Efeseni 1:12, unde ne îndeamnă să fim "spre lauda slavei Sale, noi care mai dinainte am nădăjduit în Hristos". Încrederea aceasta nu se bazează pe înțelepciunea umană, ci pe promisiunile sigure ale lui Dumnezeu, care nu se schimbă. În fața provocărilor vieții, creștinul biblic știe că Dumnezeu este credincios și că El va lucra toate lucrurile spre binele celor care Îl iubesc.

Viața prin Hristos

Ioan ne amintește în Ioan 6:37 că Hristos este sursa vieții veșnice: "Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară". Creștinul biblic își trage puterea spirituală și fizică din această relație vitală cu Hristos. El nu este doar cineva care a fost mântuit, ci unul care trăiește o viață transformată, altoită în Hristos. În această comuniune, el primește zilnic hrana spirituală necesară pentru a-și duce viața într-un mod demn de chemarea cerească.

Dragostea față de Hristos

Una dintre cele mai mari caracteristici ale creștinului biblic este dragostea sa sinceră și profundă față de Hristos. În 1 Ioan 4:19, ni se amintește că "Noi Îl iubim, pentru că El ne-a iubit întâi". Această dragoste este mai mult decât o emoție trecătoare; este o alegere conștientă de a-L iubi pe Hristos în fiecare aspect al vieții. Această dragoste se manifestă prin ascultarea de poruncile Sale și prin slujirea devotată față de aproapele.

Părtășia cu Hristos

Părtășia cu Hristos este o parte esențială a vieții creștinului biblic. În 1 Ioan 1:3, apostolul ne spune că "părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos". Această comuniune nu este doar un moment ocazional, ci un mod de viață. Creștinul biblic trăiește fiecare zi în lumina prezenței lui Dumnezeu, căutând să rămână aproape de El prin rugăciune, meditație asupra Scripturii și participare la viața bisericii. Adevărata fericire vine din această relație profundă și vie cu Mântuitorul.

Lucrarea pentru Hristos

Pe lângă trăirea personală a credinței, creștinul biblic este chemat să lucreze pentru Hristos. În 2 Corinteni 6:1, Pavel ne amintește că suntem "împreună lucrători cu Dumnezeu". A lucra pentru Hristos nu este doar un privilegiu, ci și o responsabilitate. Fiecare creștin este chemat să fie o lumină în lume, să mărturisească despre dragostea lui Dumnezeu și să slujească semenilor. Lucrarea creștinului nu se rezumă doar la acțiuni exterioare, ci include și trăirea unei vieți care reflectă caracterul lui Hristos.

Resursele în Hristos

Toate resursele de care are nevoie creștinul pentru a trăi o viață plăcută lui Dumnezeu se află în Hristos. În Coloseni 2:9-10, ni se spune că "în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveți totul deplin în El". Acest adevăr fundamental arată că Hristos este suficient pentru toate nevoile noastre spirituale. În El găsim înțelepciune, putere și har pentru a trăi conform chemării divine.

Răsplata de la Hristos

Mântuirea este darul lui Dumnezeu prin har, dar răsplata vine în funcție de faptele noastre. În 2 Corinteni 5:10, Pavel ne spune că "toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-și primească răsplata după binele sau răul pe care îl va fi făcut". Creștinul biblic trăiește cu această conștientizare că viața sa va fi evaluată de Hristos. De aceea, el își dorește să trăiască o viață de ascultare și slujire, nu pentru a câștiga mântuirea, ci pentru a-L onora pe Dumnezeu și a primi răsplata promisă de Hristos.

Viața veșnică cu Hristos

Creștinul biblic trăiește cu speranța că într-o zi va petrece veșnicia cu Hristos. Isus a promis în Ioan 17:24 că dorește ca "acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat Tu". Această promisiune este motivul bucuriei și al perseverenței creștinului. Chiar dacă viața de pe pământ este plină de încercări, el știe că la sfârșitul drumului îl așteaptă o eternitate glorioasă alături de Domnul său.

Creștinul biblic este acela care își trăiește viața în acord cu învățăturile lui Dumnezeu așa cum sunt ele revelate în Sfânta Scriptură. Trăirea sa zilnică este o reflexie a relației profunde pe care o are cu Hristos, iar Biblia este ghidul suprem pe care îl urmează în toate aspectele vieții sale. Prin Cuvântul lui Dumnezeu, creștinul biblic găsește îndrumare, mângâiere și puterea de a trăi o viață sfântă.

Încrederea în Hristos

Un creștin adevărat își pune întreaga încredere în Hristos. Apostolul Pavel ne învață în Efeseni 1:12 că cei care cred în Hristos sunt "spre lauda slavei Sale". Încrederea creștinului în Mântuitorul său este neclintită, iar această credință nu depinde de circumstanțele vieții. Hristos este stânca pe care se sprijină în toate lucrurile, iar promisiunile Sale sunt temelia pe care se clădește viața fiecărui credincios.

Viața prin Hristos

Creștinul biblic își găsește sursa vieții în Hristos. Domnul Isus spune în Ioan 6:37: "Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară". Aceasta arată că viața noastră spirituală începe și continuă prin Hristos. În El găsim hrana spirituală de care avem nevoie zilnic și puterea de a trăi o viață plăcută lui Dumnezeu. Această viață, primită prin har, nu este doar pentru prezent, ci este o viață veșnică, ce continuă și dincolo de această lume.

Dragostea față de Hristos

Un alt aspect central al vieții creștinului este dragostea sinceră și profundă față de Hristos. În 1 Ioan 4:19, ni se spune că "Noi Îl iubim, pentru că El ne-a iubit întâi". Dragostea față de Hristos nu este o alegere întâmplătoare, ci este un răspuns la dragostea Sa perfectă și necondiționată. Această dragoste se manifestă prin ascultarea poruncilor Sale și prin dorința de a-I fi plăcut în toate aspectele vieții. Dragostea creștinului față de Hristos este puternică, fiind alimentată de relația personală cu El.

Părtășia cu Hristos

Părtășia continuă cu Hristos este esențială pentru creștinul biblic. În 1 Ioan 1:3 ni se spune că "părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos". Creștinul trăiește zilnic această părtășie, nu doar prin rugăciune și citirea Scripturii, dar și prin participarea la viața Bisericii și prin slujirea semenilor. Această comuniune cu Hristos este sursa bucuriei și a păcii interioare, fiind legătura care dă sens și putere vieții de credință.

Lucrarea pentru Hristos

Creștinul nu este doar chemat să trăiască pentru Hristos, ci și să lucreze pentru Împărăția Sa. În 2 Corinteni 6:1, apostolul Pavel ne îndeamnă să fim "împreună lucrători cu Dumnezeu". Aceasta înseamnă că fiecare credincios este chemat să fie activ în lucrarea de vestire a Evangheliei, de slujire a semenilor și de zidire a trupului lui Hristos. Faptele bune, însă, nu sunt făcute pentru a câștiga mântuirea, ci ca o expresie a credinței vii și a dragostei față de Dumnezeu.

Resursele creștinului în Hristos

Toate resursele necesare pentru viața spirituală a creștinului se află în Hristos. În Coloseni 2:9-10 ni se spune că "în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveți totul deplin în El". Creștinul nu trebuie să caute în altă parte pentru a-și găsi împlinirea spirituală; toate lucrurile de care are nevoie pentru viață și evlavie sunt în Hristos. Acesta este motivul pentru care creștinul rămâne conectat cu vița adevărată, care este Hristos, pentru a primi puterea și resursele necesare.

Răsplata de la Hristos

Fiecare creștin va fi judecat de Hristos pentru lucrările sale, iar răsplata va fi oferită în funcție de credincioșia cu care a trăit și a slujit. În 2 Corinteni 5:10, Pavel ne amintește că "toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-și primească răsplata după binele sau răul pe care îl va fi făcut". Mântuirea este un dar gratuit, dar răsplata se câștigă prin faptele bune făcute în numele lui Hristos. Aceasta este o chemare la responsabilitate și la slujire devotată.

Speranța eternă

În final, creștinul biblic trăiește cu speranța că într-o zi va petrece veșnicia alături de Hristos. În Ioan 17:24, Isus se roagă ca cei care cred în El să fie cu El acolo unde este El, pentru a vedea slava Sa. Această speranță nu este doar o dorință, ci o certitudine bazată pe promisiunile lui Dumnezeu. Creștinul trăiește cu această nădejde în inima sa, știind că viața de pe pământ este doar un preludiu al gloriei veșnice care urmează.

Într-o lume în continuă schimbare, creștinul autentic își găsește rădăcinile în adevărurile neschimbătoare ale Scripturii. Un creștin biblic este cel care trăiește după Cuvântul lui Dumnezeu și își modelează viața în conformitate cu învățăturile Domnului Isus Hristos, așa cum sunt revelate în Biblie. Fiecare aspect al vieții sale este strâns legat de relația personală cu Dumnezeu, iar Scriptura este ghidul său suprem.

Credința în Hristos

În centrul vieții unui creștin biblic se află credința sa în Domnul Isus Hristos. În Efeseni 1:12, apostolul Pavel ne învață că noi, cei care am nădăjduit în Hristos, suntem chemați să fim spre lauda slavei Sale. Credința într-un Dumnezeu viu, în Hristos care a murit și a înviat pentru noi, este fundamentul pe care se sprijină orice credincios. Această credință nu este doar o convingere intelectuală, ci este o încredere neclintită în promisiunile lui Dumnezeu.

Viața din Hristos

Creștinul biblic trăiește prin Hristos, primind viață veșnică prin jertfa Sa. Isus a spus în Ioan 6:37: "Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară". Aceasta arată că orice persoană care vine cu credință la Hristos primește darul vieții veșnice. Creștinul biblic este conectat la sursa vieții, având o relație continuă și vitală cu Mântuitorul său. Viața pe care o trăiește nu este doar o simplă existență, ci o viață plină de scop și semnificație, deoarece este ancorată în Hristos.

Dragostea față de Hristos

Un alt aspect central al vieții unui creștin biblic este dragostea profundă față de Hristos. În 1 Ioan 4:19 ni se spune: "Noi Îl iubim, pentru că El ne-a iubit întâi". Dragostea față de Dumnezeu este răspunsul natural la dragostea Sa imensă și necondiționată față de noi. Această dragoste se manifestă prin ascultarea de poruncile Lui și prin slujirea aproapelui. Dragostea nu este doar un sentiment, ci o dedicare completă de a trăi conform voii lui Dumnezeu.

Părtășia cu Hristos

Creștinul biblic se bucură de părtășia zilnică cu Hristos. În 1 Ioan 1:3, apostolul Ioan ne spune că "părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos". Această comuniune nu este doar un moment ocazional, ci un mod de viață. Rugăciunea, meditația asupra Cuvântului și participarea la viața bisericii sunt esențiale pentru păstrarea și aprofundarea acestei părtășii. Creștinul biblic trăiește fiecare zi conștient de prezența lui Dumnezeu în viața sa, căutând să rămână aproape de El în toate lucrurile.

Slujirea pentru Hristos

Un alt element distinctiv al creștinului biblic este slujirea sa pentru Hristos. În 2 Corinteni 6:1, Pavel ne îndeamnă să fim "împreună lucrători cu Dumnezeu". Creștinul nu trăiește doar pentru sine, ci este chemat să slujească în Împărăția lui Dumnezeu. Acesta este un privilegiu și o chemare sfântă: a lucra pentru Domnul și cu Domnul. Slujirea nu se limitează doar la acțiuni vizibile, ci include și rugăciunea, mărturisirea Evangheliei și ajutorarea celor în nevoie.

Resursele spirituale în Hristos

Tot ce are nevoie creștinul pentru a trăi o viață sfântă și plăcută lui Dumnezeu se află în Hristos. În Coloseni 2:9-10, apostolul Pavel ne spune că "în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii" și că "voi aveți totul deplin în El". Aceasta înseamnă că creștinul are acces la toate resursele divine necesare pentru a înfrunta încercările vieții și pentru a duce o viață de evlavie. El nu trebuie să caute în altă parte, căci în Hristos are totul.

Răsplata de la Hristos

Creștinul biblic trăiește cu conștientizarea faptului că toate faptele sale vor fi judecate de Hristos. În 2 Corinteni 5:10, ni se spune că "toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-și primească răsplata după binele sau răul pe care îl va fi făcut". Mântuirea este darul harului, dar răsplata este oferită pentru lucrările făcute în ascultare de Dumnezeu. Creștinul trăiește nu doar pentru a fi mântuit, ci pentru a aduce rod în viața sa și a fi răsplătit pentru credincioșia sa.

Viața veșnică împreună cu Hristos

Speranța creștinului biblic este aceea de a petrece eternitatea împreună cu Hristos. Isus a spus în Ioan 17:24 că dorește ca cei care cred în El să fie împreună cu El, acolo unde El este, pentru a vedea slava Sa. Această promisiune este temelia bucuriei și nădejdii creștinului. Viața pământească este doar o pregătire pentru gloria veșnică, unde creștinul va fi alături de Mântuitorul său pentru totdeauna.

În mijlocul provocărilor și schimbărilor lumii moderne, creștinul biblic își găsește stabilitatea și direcția în Cuvântul lui Dumnezeu. A fi un creștin biblic înseamnă a-ți modela viața după învățăturile Scripturii și a-L urma pe Hristos cu devotament, trăind în ascultare și iubire de Dumnezeu.

Credința în Hristos

Primul pas în viața creștinului este credința în Isus Hristos. În Efeseni 1:12, ni se spune că noi, cei care am nădăjduit în Hristos, trebuie să fim "spre lauda slavei Sale". Credința este fundația vieții creștine, fără de care nu putem avea părtășie cu Dumnezeu. Această credință ne dă puterea să înfruntăm greutățile vieții, știind că toate promisiunile lui Dumnezeu sunt adevărate în Hristos.

Viața primită din Hristos

Creștinul biblic trăiește o viață nouă, primită prin Hristos. Isus a spus în Ioan 6:37: "Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară." Această viață nouă este una veșnică, o viață transformată prin harul lui Dumnezeu. Viața creștinului nu se limitează doar la aspectul fizic, ci este o viață spirituală, plină de sens și scop, trăită în lumina mântuirii oferite de Hristos.

Dragostea față de Hristos

Un creștin biblic nu doar crede în Hristos, ci Îl iubește din toată inima. 1 Ioan 4:19 ne amintește că "Noi Îl iubim, pentru că El ne-a iubit întâi". Dragostea aceasta este răspunsul nostru la dragostea jertfitoare a lui Hristos. Dragostea față de Mântuitorul ne transformă viața, ne călăuzește deciziile și ne dă puterea să-L slujim pe El și pe ceilalți cu inimă curată.

Părtășia cu Hristos

Părtășia cu Hristos este esențială pentru viața spirituală a creștinului. În 1 Ioan 1:3, apostolul Ioan scrie: "Părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos". Aceasta este o relație zilnică, constantă, în care creștinul își deschide inima înaintea lui Dumnezeu prin rugăciune, meditează la Cuvântul Său și caută călăuzirea Duhului Sfânt. Prin această părtășie, creștinul crește în asemănarea cu Hristos și găsește bucuria adevărată.

Slujirea pentru Hristos

Creștinul biblic nu este doar un spectator pasiv în viața de credință, ci este un lucrător activ în slujba Împărăției lui Dumnezeu. În 2 Corinteni 6:1, ni se spune că suntem "împreună lucrători cu Dumnezeu". Fiecare creștin are o chemare de a-și folosi darurile și talentele pentru a răspândi Evanghelia și a sluji semenii. Slujirea aceasta este o expresie a dragostei față de Dumnezeu și de oameni și o reflectare a credinței vii în Hristos.

Resursele spirituale în Hristos

Creștinul biblic își găsește toate resursele spirituale în Hristos. Coloseni 2:9-10 ne spune că "în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveți totul deplin în El". În Hristos găsim tot ce ne trebuie pentru a trăi o viață de evlavie și credincioșie. Această deplinătate ne dă puterea să rămânem statornici în fața încercărilor și să trăim conform chemării noastre divine.

Răsplata pentru credincioșie

Creștinul biblic știe că viața sa pe acest pământ va fi evaluată de Hristos. 2 Corinteni 5:10 ne amintește că toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru a primi răsplata după binele sau răul făcut în trup. Răsplata nu este un dar, ci rezultatul trăirii unei vieți de ascultare și slujire. Creștinul este conștient că fiecare faptă bună, făcută în numele lui Hristos, va avea o valoare eternă.

Nădejdea veșniciei

Speranța supremă a creștinului este aceea de a petrece veșnicia alături de Hristos. Ioan 17:24 redă dorința lui Isus ca cei care Îl urmează să fie împreună cu El în glorie. Această nădejde este ceea ce ne dă curaj să trăim în ascultare, chiar și în mijlocul încercărilor. Viața creștinului biblic este o pregătire pentru eternitatea alături de Domnul și Mântuitorul său.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 38
Opțiuni