"Dacă nu mergi Tu însuţi cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici" (Exod 33:15). Isus a spus: "Rămâneţi în Mine" (Ioan 15:4)
Autor: Daniel Ioan Notar  |  Album: Dumnezeu lucrează în noi după buna plăcere a voii Lui.  |  Tematica: Evanghelizare
Resursa adaugata de notardanielioan76 in 08/09/2024
    12345678910 0/10 X

CREŞTINUL BIBLIC.

Fiecare creştin trebuie să fie un creştin biblic, stând cu tărie în Hristos şi în Cuvântul adevărului; un creştin adevărat este o persoană care respectă ordinea biblică.

 ****************************************************************************

I. Unul care se încrede în Hristos (Efeseni 1:12) Unul care a fost constrâns de Duhul să-şi prezinte nevoile lui Hristos şi are încredere în El; are putere prin atotputernicul Fiu al lui Dumnezeu.

II. Unul care are viaţă prin Hristos - Ioan 6:37 El este altoit în Hristos, având pâinea vieţii; el are o natură divină, iar viaţa pe care o are este eternă.

III. Unul care are dragoste faţă de Hristos - 1 Ioan 4:19 Dragostea este prima dovadă a unei inimi regenerate; este dragostea care crede şi se bucură cu o bucurie negrăită (2 Petru 1:8) 

 IV. Unul care are părtăşie cu Hristos - 1 Ioan 1:3 Această dragoste este dulce deoarece există dragoste de ambele părţi: "Doamne, la cine să ne ducem?" (Ioan 6:68);

        "Dacă nu mergi Tu însuţi cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici" (Exod 33:15). Isus a spus: "Rămâneţi în Mine" (Ioan 15:4)  

V. Unul care lucrează pentru Hristos - 2 Corinteni 6:1 Noi aparţinem Lui, trăim pentru El; avem privilegiul nu doar să lucrăm pentru Hristos, dar să şi lucrăm cu El. Dumnezeu lucrează în noi după buna plăcere a voii Lui.

VI. Unul ale cărui resurse sunt în Hristos - Col. 2:9-10 Toată plinătatea este în El şi noi avem totul în El. Trăind în Hristos ca şi mlădiţa în vie, avem viaţă, tărie, putere. Prin El avem acces la bogăţiile nemăsurate ale lui Hristos.

 VII. Unul care va fi răsplătit de Hristos - 2 Corinteni 5:10 Fiecare credincios va fi mântuit, dar nu fiecare creştin va fi răsplătit.

Răsplata se dă numai pentru lucrările făcute în Numele Lui şi pentru gloria Lui (1 Corinteni 3:13-15). Mântuirea este un dar; răsplata trebuie câştigată. Hristos însuşi va fixa valoarea fiecărei lucrări făcute (Matei 25:19-25) 

 VIII. Unul care va petrece eternitatea cu Hristos - Ioan 17:24 Promisiunea acestui mare privilegiu se află în Ioan 14:3, rugăciunea pentru el în Ioan 17:24, iar realizarea în Apocalipsa 5:9.

 Încheiere: 1 Ioan 3:2 

****************************************************************************

**Viața creștinului biblic**
În mijlocul provocărilor și schimbărilor lumii moderne, creștinul biblic își găsește stabilitatea și direcția în Cuvântul lui Dumnezeu. A fi un creștin biblic înseamnă a-ți modela viața după învățăturile Scripturii și a-L urma pe Hristos cu devotament, trăind în ascultare și iubire de Dumnezeu.


**Credința în Hristos**
Primul pas în viața creștinului este credința în Isus Hristos. În _Efeseni 1:12_, ni se spune că noi, cei care am nădăjduit în Hristos, trebuie să fim "spre lauda slavei Sale". Credința este fundația vieții creștine, fără de care nu putem avea părtășie cu Dumnezeu. Această credință ne dă puterea să înfruntăm greutățile vieții, știind că toate promisiunile lui Dumnezeu sunt adevărate în Hristos.


**Viața primită din Hristos**
Creștinul biblic trăiește o viață nouă, primită prin Hristos. Isus a spus în _Ioan 6:37_: "Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară." Această viață nouă este una veșnică, o viață transformată prin harul lui Dumnezeu. Viața creștinului nu se limitează doar la aspectul fizic, ci este o viață spirituală, plină de sens și scop, trăită în lumina mântuirii oferite de Hristos.


**Dragostea față de Hristos**
Un creștin biblic nu doar crede în Hristos, ci Îl iubește din toată inima. _1 Ioan 4:19_ ne amintește că "Noi Îl iubim, pentru că El ne-a iubit întâi". Dragostea aceasta este răspunsul nostru la dragostea jertfitoare a lui Hristos. Dragostea față de Mântuitorul ne transformă viața, ne călăuzește deciziile și ne dă puterea să-L slujim pe El și pe ceilalți cu inimă curată.


**Părtășia cu Hristos**
Părtășia cu Hristos este esențială pentru viața spirituală a creștinului. În _1 Ioan 1:3_, apostolul Ioan scrie: "Părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos". Aceasta este o relație zilnică, constantă, în care creștinul își deschide inima înaintea lui Dumnezeu prin rugăciune, meditează la Cuvântul Său și caută călăuzirea Duhului Sfânt. Prin această părtășie, creștinul crește în asemănarea cu Hristos și găsește bucuria adevărată.


**Slujirea pentru Hristos**
Creștinul biblic nu este doar un spectator pasiv în viața de credință, ci este un lucrător activ în slujba Împărăției lui Dumnezeu. În _2 Corinteni 6:1_, ni se spune că suntem "împreună lucrători cu Dumnezeu". Fiecare creștin are o chemare de a-și folosi darurile și talentele pentru a răspândi Evanghelia și a sluji semenii. Slujirea aceasta este o expresie a dragostei față de Dumnezeu și de oameni și o reflectare a credinței vii în Hristos.


**Resursele spirituale în Hristos**
Creștinul biblic își găsește toate resursele spirituale în Hristos. _Coloseni 2:9-10_ ne spune că "în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveți totul deplin în El". În Hristos găsim tot ce ne trebuie pentru a trăi o viață de evlavie și credincioșie. Această deplinătate ne dă puterea să rămânem statornici în fața încercărilor și să trăim conform chemării noastre divine.


**Răsplata pentru credincioșie**
Creștinul biblic știe că viața sa pe acest pământ va fi evaluată de Hristos. _2 Corinteni 5:10_ ne amintește că toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru a primi răsplata după binele sau răul făcut în trup. Răsplata nu este un dar, ci rezultatul trăirii unei vieți de ascultare și slujire. Creștinul este conștient că fiecare faptă bună, făcută în numele lui Hristos, va avea o valoare eternă.


**Nădejdea veșniciei**
Speranța supremă a creștinului este aceea de a petrece veșnicia alături de Hristos. _Ioan 17:24_ redă dorința lui Isus ca cei care Îl urmează să fie împreună cu El în glorie. Această nădejde este ceea ce ne dă curaj să trăim în ascultare, chiar și în mijlocul încercărilor. Viața creștinului biblic este o pregătire pentru eternitatea alături de Domnul și Mântuitorul său.

**Creștinul și Cuvântul lui Dumnezeu**
În tumultul acestei lumi moderne, creștinul biblic rămâne un stâlp de statornicie și credință, ancorat în învățăturile Scripturii și în exemplul vieții lui Isus Hristos. A fi creștin înseamnă a trăi conform Cuvântului lui Dumnezeu, având ca fundament o credință neclintită și o iubire profundă față de Dumnezeu și de aproapele nostru.


**Puterea credinței**
Credința este piatra de temelie a vieții creștinului biblic. În _Efeseni 1:12_, apostolul Pavel ne amintește că suntem „spre lauda slavei Sale, noi care mai dinainte am nădăjduit în Hristos.” Această credință nu este doar o acceptare intelectuală a existenței lui Dumnezeu, ci o trăire autentică, plină de încredere și nădejde în promisiunile divine. Creștinul biblic își construiește viața în jurul acestei credințe, având certitudinea că Dumnezeu este prezent în fiecare aspect al vieții sale.


**Viața primită prin Hristos**
Viața creștinului nu este doar o existență temporală, ci o viață eternă, oferită prin Hristos. În _Ioan 6:37_, Isus afirmă: „Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară.” Această promisiune dă creștinului siguranța mântuirii și a unui destin veșnic alături de Dumnezeu. Creștinul biblic știe că viața lui este hrănită spiritual din relația personală cu Mântuitorul său și că această viață, primită prin har, transcende timpul și spațiul.


**Dragostea ca fundament**
Una dintre cele mai importante virtuți ale creștinului este dragostea. În _1 Ioan 4:19_, ni se spune că „Noi Îl iubim, pentru că El ne-a iubit întâi.” Dragostea față de Dumnezeu este răspunsul nostru la iubirea Sa nemărginită, manifestată prin jertfa Fiului Său pe cruce. Dragostea nu este doar un sentiment, ci o forță transformatoare, care se reflectă în toate acțiunile noastre. Creștinul biblic trăiește această dragoste în mod activ, arătând compasiune, iertare și bunătate față de toți cei din jurul său.


**Părtășia cu Dumnezeu**
Un aspect esențial al vieții creștinului biblic este părtășia zilnică cu Dumnezeu. _1 Ioan 1:3_ ne spune că „părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos.” Aceasta nu este o relație ocazională, ci una constantă, adâncită prin rugăciune, studiul Scripturii și participarea la viața comunității creștine. Prin această părtășie, creștinul primește mângâiere, înțelepciune și putere pentru a face față provocărilor vieții.


**Slujirea în Numele lui Hristos**
Slujirea nu este opțională pentru creștinul biblic, ci un privilegiu și o responsabilitate. În _2 Corinteni 6:1_, apostolul Pavel ne îndeamnă să fim „împreună lucrători cu Dumnezeu.” Fiecare creștin este chemat să fie o lumină în această lume, să își folosească darurile și talentele pentru a sluji aproapele și a propovădui Evanghelia. Slujirea, fie prin fapte, fie prin cuvinte, este o expresie a iubirii față de Hristos și față de cei care încă nu L-au cunoscut.


**Bogățiile spirituale în Hristos**
Toate resursele spirituale de care are nevoie creștinul pentru a trăi o viață plină de evlavie și credință sunt găsite în Hristos. _Coloseni 2:9-10_ ne spune că „în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii, și voi aveți totul deplin în El.” Creștinul biblic nu caută soluții efemere în această lume, ci își găsește alinarea, puterea și împlinirea în Hristos, Cel care ne oferă „toate lucrurile privitoare la viață și evlavie” (_2 Petru 1:3_).


**Răsplata credinței**
Deși mântuirea este un dar gratuit oferit prin har, creștinul biblic știe că faptele sale vor fi răsplătite. În _2 Corinteni 5:10_, ni se amintește că „toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos.” Răsplata vine pentru faptele bune, făcute din dragoste și ascultare față de Dumnezeu. Aceasta ne motivează să trăim vieți demne de chemarea noastră creștină, știind că fiecare acțiune are consecințe eterne.


**Speranța veșniciei**
Viața creștinului biblic nu se sfârșește odată cu trecerea sa din această lume. _Ioan 17:24_ ne amintește de promisiunea lui Hristos, care dorește ca „acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea.” Această nădejde a vieții veșnice este ceea ce susține credinciosul în mijlocul încercărilor și suferințelor. Eternitatea alături de Hristos este promisiunea care dă sens și scop vieții de pe pământ.

**Trăirea unui Creștin Biblic**
În lumea de astăzi, marcată de rapiditatea schimbărilor și provocărilor zilnice, creștinul biblic își trăiește viața conform adevărurilor veșnice revelate în Cuvântul lui Dumnezeu. Un creștin biblic nu este definit doar de tradiție sau de apartenența la o confesiune religioasă, ci de angajamentul său de a urma învățăturile lui Isus Hristos și de a trăi o viață centrată pe principiile Scripturii.


**Credința, fundamentul vieții**
În _Efeseni 1:12_, apostolul Pavel ne amintește că „noi care mai dinainte am nădăjduit în Hristos” suntem chemați să trăim spre lauda slavei Sale. Credința în Hristos este esența vieții creștinului. Nu este doar o convingere intelectuală, ci un angajament profund care ghidează toate aspectele existenței sale. Credinciosul își pune toată încrederea în Dumnezeu, știind că toate promisiunile Sale sunt adevărate și sigure.


**Viața veșnică în Hristos**
Viața creștinului nu este limitată la această lume, ci se extinde în eternitate. În _Ioan 6:37_, Isus declară că „pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară”. Această promisiune oferă creștinului certitudinea vieții veșnice. Trăirea sa zilnică este marcată de această nădejde neclintită, știind că viața sa pământească este doar o pregătire pentru veșnicia alături de Dumnezeu. Prin Hristos, el primește nu doar o viață nouă, ci și acces la o relație profundă cu Creatorul său.


**Dragostea, marca unui credincios adevărat**
Un creștin biblic este caracterizat de dragostea sa profundă față de Dumnezeu și față de aproapele. În _1 Ioan 4:19_, ni se spune că „noi Îl iubim, pentru că El ne-a iubit întâi.” Dragostea este răspunsul nostru la harul nemărginit al lui Dumnezeu, care ne-a chemat la mântuire prin Isus Hristos. Această dragoste nu este o simplă emoție, ci un mod de a trăi. Ea se manifestă prin compasiune, iertare și o dorință sinceră de a sluji celor din jur.


**Părtășia cu Hristos**
Părtășia zilnică cu Hristos este esențială pentru un creștin biblic. În _1 Ioan 1:3_, apostolul Ioan afirmă că „părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos”. Această părtășie este fundamentată pe rugăciune, studiul Scripturii și participarea la viața bisericii. Prin această relație, creștinul găsește mângâiere, călăuzire și puterea de a depăși provocările zilnice. Relația cu Dumnezeu nu este una ocazională, ci continuă și adâncită zilnic printr-o viață dedicată Lui.

**Slujirea cu smerenie**
În _2 Corinteni 6:1_, apostolul Pavel ne îndeamnă să fim „împreună lucrători cu Dumnezeu”. Slujirea este o parte integrantă a vieții creștinului biblic. El este chemat să fie o lumină în această lume, slujind nu doar în biserică, ci și în comunitate. Slujirea nu este făcută din obligație, ci dintr-o inimă plină de dragoste pentru Dumnezeu și oameni. A fi un slujitor credincios înseamnă a reflecta caracterul lui Hristos în tot ceea ce facem, cu smerenie și devotament.

**Resursele spirituale în Hristos**
Un creștin biblic își găsește toate resursele necesare în Hristos. _Coloseni 2:9-10_ ne amintește că „în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveți totul deplin în El”. Această plenitudine în Hristos oferă credinciosului tot ceea ce are nevoie pentru a trăi o viață sfântă și plăcută lui Dumnezeu. Creștinul nu caută soluții trecătoare, ci își găsește puterea și resursele spirituale în relația sa cu Mântuitorul.

**Răsplata pentru credincioșie**
Deși mântuirea este un dar oferit prin harul lui Dumnezeu, răsplata vine în funcție de modul în care credinciosul își trăiește viața. În _2 Corinteni 5:10_, ni se spune că „toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos”. Faptele bune, făcute din dragoste și ascultare față de Dumnezeu, vor fi răsplătite. Această conștientizare îl motivează pe creștin să trăiască o viață demnă, plină de fapte care aduc slavă lui Dumnezeu.

**Speranța veșniciei**
Creștinul biblic trăiește cu speranța că într-o zi va petrece veșnicia alături de Hristos. În _Ioan 17:24_, Isus spune: „Tată, vreau ca acolo unde sunt Eu să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea.” Această speranță a vieții veșnice este fundamentul bucuriei și motivației creștinului. Chiar și în mijlocul încercărilor, el știe că viața de pe pământ este doar o pregătire pentru gloria eternă care va urma.

**Creștinul și trăirea după Cuvântul lui Dumnezeu**
Într-o lume în care schimbările sociale și culturale se petrec cu o viteză amețitoare, creștinul biblic rămâne un exemplu de stabilitate, având viața ancorată în Cuvântul lui Dumnezeu. A fi creștin biblic înseamnă mai mult decât simpla apartenență la o religie; înseamnă a trăi zilnic în conformitate cu învățăturile Scripturii și a urma modelul perfect al lui Isus Hristos.

**Credința - temelie a vieții creștinului**
Credința în Hristos este piatra de temelie a vieții creștinului. În _Efeseni 1:12_, apostolul Pavel ne reamintește că cei care „nădăjduiesc în Hristos” sunt chemați să trăiască „spre lauda slavei Sale”. Această credință nu este doar o simplă credință intelectuală, ci o încredere profundă în Dumnezeu și promisiunile Sale. Creștinul biblic își clădește viața pe această temelie, știind că Dumnezeu este credincios și că fiecare promisiune a Sa este adevărată.

**Viața primită din Hristos**
Isus Hristos este sursa vieții veșnice pentru fiecare creștin. În _Ioan 6:37_, Mântuitorul spune: „Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară.” Această promisiune este o asigurare că oricine vine la Hristos primește viața veșnică. Creștinul biblic își trăiește viața având certitudinea că mântuirea sa este garantată prin harul lui Dumnezeu, nu prin propriile merite, iar viața sa este una plină de semnificație, orientată spre eternitate.

**Dragostea, expresia credinței**
Dragostea este semnul distinctiv al unui creștin biblic. În _1 Ioan 4:19_, ni se spune: „Noi Îl iubim, pentru că El ne-a iubit întâi.” Această dragoste, manifestată atât față de Dumnezeu, cât și față de aproapele, este rezultatul lucrării Duhului Sfânt în inima creștinului. Dragostea față de Hristos nu este doar un sentiment, ci se traduce în acțiuni concrete – compasiune, iertare, ajutorare. Aceasta este esența trăirii creștine.

**Părtășia cu Hristos**
Un creștin biblic își găsește forța spirituală în părtășia continuă cu Hristos. În _1 Ioan 1:3_, apostolul Ioan ne învață că „părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos”. Aceasta este o relație zilnică, întărită prin rugăciune, meditație asupra Scripturii și comuniune cu alți credincioși. Prin această părtășie, creștinul biblic își găsește pacea și curajul necesare pentru a naviga prin greutățile vieții, știind că Dumnezeu este mereu alături de el.

**Slujirea cu smerenie**
Creștinul biblic este chemat să fie un slujitor al lui Dumnezeu și al aproapelui. În _2 Corinteni 6:1_, ni se spune că suntem „împreună lucrători cu Dumnezeu”. Slujirea nu este doar o datorie, ci un privilegiu și o chemare sfântă. Fiecare credincios este invitat să contribuie la Împărăția lui Dumnezeu, folosindu-și darurile și talentele pentru a aduce lumină în viețile celor din jur. Slujirea este o reflectare a iubirii față de Dumnezeu și de semeni, un răspuns natural al credinței autentice.

**Resursele spirituale în Hristos**
Toate resursele de care are nevoie un creștin pentru a trăi o viață sfântă se găsesc în Hristos. În _Coloseni 2:9-10_, ni se spune că „în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii”. Aceasta înseamnă că orice nevoie spirituală pe care o avem este împlinită în Hristos. Prin credința în El, creștinul are acces la puterea, înțelepciunea și harul necesar pentru a trăi o viață plăcută înaintea lui Dumnezeu, indiferent de provocările întâmpinate.

**Răsplata pentru faptele credinței**
Mântuirea este un dar oferit prin harul lui Dumnezeu, însă răsplata este oferită pentru faptele credincioșiei. În _2 Corinteni 5:10_, ni se spune că „toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos”. Faptele bune, făcute din dragoste pentru Dumnezeu, vor fi răsplătite la vremea potrivită. Creștinul biblic trăiește cu conștientizarea că fiecare alegere, fiecare acțiune este importantă și va avea o consecință eternă.

**Speranța vieții veșnice**
Viața creștinului biblic nu se sfârșește odată cu moartea fizică. În _Ioan 17:24_, Isus Hristos spune: „Tată, vreau ca acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat Tu.” Această promisiune a vieții veșnice este ceea ce dă sens și speranță fiecărui creștin. Chiar și în mijlocul suferinței, creștinul știe că destinația sa finală este în prezența lui Dumnezeu, unde va trăi în bucurie eternă.

**Creștinul biblic – Un model de viață trăită prin Cuvântul lui Dumnezeu**
Într-o lume care se schimbă constant, creștinul biblic rămâne ferm în credința sa, bazându-se pe adevărurile veșnice ale Bibliei. A fi creștin biblic nu înseamnă doar să urmezi o tradiție sau un set de reguli, ci înseamnă să trăiești conform principiilor divine și să ai o relație personală cu Dumnezeu prin Isus Hristos.

**Credința în Hristos – fundamentul vieții**
Credința în Isus Hristos este piatra de temelie a vieții creștinului biblic. În _Efeseni 1:12_, apostolul Pavel ne amintește că noi, cei care nădăjduim în Hristos, suntem chemați să trăim "spre lauda slavei Sale". Această credință nu este doar un concept teologic, ci o realitate zilnică ce ghidează deciziile, atitudinile și acțiunile fiecărui creștin. Credinciosul știe că toate promisiunile lui Dumnezeu sunt adevărate și că El rămâne același, ieri, astăzi și în veci.

**Viața veșnică, darul lui Hristos**
Creștinul biblic își trăiește viața cu conștientizarea faptului că aceasta nu se sfârșește odată cu moartea fizică. În _Ioan 6:37_, Isus spune: „Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară.” Această promisiune oferă fiecărui credincios siguranța vieții veșnice. Hristos este sursa vieții, iar creștinul trăiește cu bucuria că va petrece veșnicia în prezența Lui. Viața sa este una plină de speranță și scop, orientată spre eternitate.

**Dragostea față de Dumnezeu și de aproapele**
Un element central al vieții creștinului biblic este dragostea. În _1 Ioan 4:19_, ni se spune: „Noi Îl iubim, pentru că El ne-a iubit întâi.” Dragostea față de Dumnezeu este răspunsul firesc la iubirea Sa jertfitoare. Această dragoste nu este doar un sentiment trecător, ci un angajament zilnic. Creștinul biblic arată această dragoste prin faptele sale – prin iertare, compasiune și grija față de cei aflați în nevoie.

**Părtășia continuă cu Hristos**
Părtășia cu Hristos este esențială pentru creștinul biblic. În _1 Ioan 1:3_, apostolul Ioan scrie: „Părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos.” Această părtășie este trăită zilnic prin rugăciune, meditație asupra Scripturii și participare la viața comunității creștine. Părtășia cu Hristos îi oferă creștinului puterea de a înfrunta dificultățile vieții și de a crește spiritual. Prin aceasta, el se apropie tot mai mult de Dumnezeu și de voia Lui.

**Slujirea cu smerenie**
Creștinul biblic este chemat să slujească, nu doar să fie un beneficiar al harului lui Dumnezeu. În _2 Corinteni 6:1_, apostolul Pavel ne îndeamnă să fim „împreună lucrători cu Dumnezeu”. Slujirea înseamnă să te pui la dispoziția lui Dumnezeu, să-ți folosești darurile și abilitățile pentru a îmbunătăți viețile celor din jur și pentru a aduce glorie lui Dumnezeu. Slujirea este o expresie concretă a credinței și dragostei față de Dumnezeu, reflectată în grija pentru aproapele.

**Resursele spirituale – toate în Hristos**
În _Coloseni 2:9-10_, ni se spune că „în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii, și voi aveți totul deplin în El.” Creștinul biblic își găsește toate resursele spirituale în Hristos. Fie că vorbim de înțelepciune, putere, har sau pace, toate acestea vin din relația personală cu Mântuitorul. În Hristos, creștinul are tot ce îi trebuie pentru a trăi o viață evlavioasă și plăcută înaintea lui Dumnezeu.

**Răsplata credinței**
Mântuirea este un dar oferit prin harul lui Dumnezeu, dar faptele credincioșiei sunt cele care vor fi răsplătite. În _2 Corinteni 5:10_, ni se amintește că „toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos”. Creștinul trăiește știind că viața sa va fi evaluată și că faptele făcute din dragoste pentru Dumnezeu vor avea o valoare veșnică. Această conștientizare îl motivează să trăiască în ascultare și sfințenie, aducând rod pentru Împărăția lui Dumnezeu.

**Speranța veșniciei**
Nădejdea vieții veșnice este ceea ce susține creștinul biblic în toate încercările vieții. În _Ioan 17:24_, Isus Hristos rostește dorința profundă ca „acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat Tu.” Aceasta este promisiunea care dă sens și scop vieții creștinului – că într-o zi va fi alături de Hristos pentru totdeauna. Această speranță îi dă puterea să persevereze, să rămână neclintit în credință și să trăiască în lumina gloriei care urmează să fie descoperită.

**Creștinul biblic – O viață trăită conform Cuvântului lui Dumnezeu**
Într-o lume în continuă schimbare, creștinul biblic își întemeiază viața pe Cuvântul neschimbător al lui Dumnezeu. A fi un creștin biblic înseamnă a-ți orienta fiecare aspect al vieții conform învățăturilor divine, trăind cu credință, iubire și ascultare de Dumnezeu. Credinciosul biblic nu doar mărturisește credința, ci își împlinește chemarea de a trăi după standardele morale și spirituale ale Scripturii.

**Credința – fundamentul vieții creștinului**
Credința este piatra de temelie a vieții creștinului biblic. În _Efeseni 1:12_, apostolul Pavel ne amintește că suntem „spre lauda slavei Sale, noi care mai dinainte am nădăjduit în Hristos”. Această credință este o ancoră sigură într-o lume plină de nesiguranță. Creștinul își pune toată încrederea în promisiunile lui Dumnezeu, știind că El este credincios în împlinirea planului Său divin. Credința creștinului nu este doar o convingere intelectuală, ci o trăire zilnică, o relație vie cu Dumnezeu, prin Isus Hristos.

**Viața primită prin Hristos**
Viața creștinului biblic este o viață transformată prin Hristos. În _Ioan 6:37_, Isus spune: „Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară.” Creștinul trăiește cu această certitudine, știind că Hristos l-a acceptat și că viața sa este păstrată în mâinile Mântuitorului. Această viață, primită prin credință, nu este doar pentru prezent, ci este veșnică. Creștinul trăiește cu conștiința că viața sa pământească este doar un preludiu al vieții eterne în prezența lui Dumnezeu.

**Dragostea față de Dumnezeu și aproapele**
Dragostea este esența trăirii creștine. În _1 Ioan 4:19_ ni se spune: „Noi Îl iubim, pentru că El ne-a iubit întâi.” Această iubire față de Dumnezeu este răspunsul firesc la dragostea Sa infinită manifestată prin jertfa lui Hristos. Dragostea față de aproapele este expresia practică a credinței creștine, fiind vizibilă în faptele bune, compasiunea și dorința de a sluji celor în nevoie. Creștinul biblic trăiește cu convingerea că fiecare act de iubire este o reflecție a dragostei divine.

**Părtășia cu Dumnezeu**
Părtășia zilnică cu Dumnezeu este esențială pentru creștinul biblic. În _1 Ioan 1:3_, apostolul Ioan ne spune că „părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos.” Această comuniune nu este doar un moment ocazional, ci o relație continuă, alimentată prin rugăciune, meditație asupra Cuvântului lui Dumnezeu și participarea la viața bisericii. Părtășia adâncește relația creștinului cu Dumnezeu și îl întărește spiritual, oferindu-i puterea de a trăi conform voii divine.

**Slujirea cu credincioșie**
Slujirea este un aspect central al vieții creștinului biblic. În _2 Corinteni 6:1_, ni se spune că suntem „împreună lucrători cu Dumnezeu”. Slujirea nu este o opțiune, ci o chemare sfântă pentru fiecare credincios. Creștinul este chemat să-și folosească darurile și talentele pentru a servi semenilor și pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu. Fie că slujește în biserică, în comunitate sau în familie, credinciosul biblic reflectă dragostea și harul lui Hristos în fiecare act de slujire.

**Resursele spirituale în Hristos**
Toate resursele spirituale de care are nevoie creștinul pentru a trăi o viață sfântă și plăcută lui Dumnezeu sunt găsite în Hristos. _Coloseni 2:9-10_ ne spune că „în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveți totul deplin în El”. Această plenitudine spirituală îi oferă creștinului puterea, înțelepciunea și harul necesar pentru a înfrunta orice provocare. În Hristos, creștinul găsește tot ce are nevoie pentru a trăi în conformitate cu voia lui Dumnezeu.

**Răsplata pentru credincioșie**
Deși mântuirea este un dar gratuit oferit prin harul lui Dumnezeu, răsplata pentru faptele bune vine în funcție de credincioșia cu care creștinul și-a trăit viața. În _2 Corinteni 5:10_, ni se spune că „toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos”. Faptele creștinului, făcute din dragoste și ascultare față de Dumnezeu, vor fi răsplătite. Creștinul biblic trăiește cu această conștientizare și își dorește să aducă rod pentru Împărăția lui Dumnezeu prin viața sa de credință.

**Speranța veșniciei**
Speranța vieții veșnice este fundamentul nădejdii creștinului biblic. În _Ioan 17:24_, Isus se roagă: „Tată, vreau ca acolo unde sunt Eu să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea.” Această promisiune dă creștinului siguranța că viața sa nu se sfârșește aici, ci că el va petrece eternitatea în prezența lui Dumnezeu. Această speranță îl motivează pe creștin să trăiască o viață de sfințenie, știind că la sfârșitul drumului îl așteaptă o răsplată veșnică.

**Creștinul Biblic – O Viață Călăuzită de Cuvântul lui Dumnezeu**
Într-o lume în continuă schimbare, unde valorile și principiile par să se piardă, creștinul biblic rămâne ancorat în Cuvântul lui Dumnezeu, care este neschimbător și veșnic. A fi un creștin biblic înseamnă să îți clădești viața pe adevărurile Scripturii, să trăiești conform învățăturilor lui Isus Hristos și să fii un exemplu de credință și iubire în mijlocul provocărilor zilnice.

**Credința – Piatra de Temelie a Vieții**
Credința este fundamentul vieții creștinului biblic. În _Efeseni 1:12_, apostolul Pavel ne amintește că „noi care mai dinainte am nădăjduit în Hristos” suntem chemați să fim „spre lauda slavei Sale”. Credința într-un Dumnezeu viu, care și-a trimis Fiul să moară pentru păcatele omenirii, este sursa de putere și nădejde a creștinului. Această credință nu este doar o acceptare mentală a unei doctrine, ci este trăită zilnic prin acțiuni concrete, prin rugăciune și încredere totală în promisiunile lui Dumnezeu.

**Viața Eternă Prin Hristos**
Viața creștinului nu se limitează la această lume, ci se extinde în eternitate. Isus a spus în _Ioan 6:37_: „Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară”. Acest adevăr îl asigură pe creștin că mântuirea sa este sigură prin Hristos. Creștinul biblic trăiește cu conștientizarea faptului că viața de aici este doar începutul unei existențe veșnice în prezența lui Dumnezeu. Această speranță îi dă puterea de a înfrunta greutățile vieții cu seninătate și curaj.

**Dragostea Față de Dumnezeu și Aproapele**
Dragostea este fundamentul vieții creștine. În _1 Ioan 4:19_, ni se spune: „Noi Îl iubim, pentru că El ne-a iubit întâi.” Creștinul biblic răspunde la iubirea lui Dumnezeu printr-o viață dedicată slujirii Lui și a semenilor. Dragostea față de aproapele este cea mai vizibilă manifestare a credinței, iar aceasta se arată prin fapte bune, compasiune și iertare. Creștinul știe că, prin iubirea sa față de ceilalți, reflectă dragostea lui Hristos și împlinește porunca Sa supremă.

**Părtășia cu Dumnezeu**
Părtășia cu Dumnezeu este esențială pentru viața creștinului biblic. _1 Ioan 1:3_ ne amintește că „părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos.” Creștinul își găsește împlinirea spirituală în această relație zilnică, adâncită prin rugăciune, studiul Bibliei și închinare. Părtășia continuă cu Dumnezeu îi oferă creștinului puterea de a trăi o viață sfântă și de a birui tentațiile și încercările care vin. Prin această comuniune, credinciosul primește înțelepciune și călăuzire pentru a face față provocărilor zilnice.

**Slujirea cu Devotament**
Creștinul biblic este chemat să fie un slujitor fidel al lui Dumnezeu și al semenilor săi. În _2 Corinteni 6:1_, Pavel ne îndeamnă să fim „împreună lucrători cu Dumnezeu”. Slujirea nu este doar o îndatorire religioasă, ci o expresie a iubirii față de Dumnezeu. Creștinul este conștient că, slujindu-i pe ceilalți, Îi slujește de fapt lui Hristos. Fie că este vorba de implicare activă în biserică, ajutorarea celor nevoiași sau simpla încurajare a unui prieten, fiecare faptă de slujire are o valoare eternă.

**Toate Resursele în Hristos**
În _Coloseni 2:9-10_, apostolul Pavel ne spune că „în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveți totul deplin în El”. Aceasta înseamnă că toate resursele de care un creștin are nevoie pentru a trăi o viață de credință și sfințenie se găsesc în Hristos. Fie că este vorba de înțelepciune, putere, har sau îndrumare spirituală, creștinul știe că toate acestea îi sunt oferite prin relația sa cu Mântuitorul. Astfel, el trăiește nu prin propriile puteri, ci prin harul și puterea lui Hristos.

**Răsplata pentru Faptele Credinței**
Deși mântuirea este un dar gratuit al harului lui Dumnezeu, creștinul biblic știe că va fi răsplătit pentru faptele sale de credință. _2 Corinteni 5:10_ spune că „toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos”. Răsplata nu este pentru mântuire, ci pentru lucrările făcute în ascultare de Dumnezeu. Credinciosul știe că fiecare faptă bună, făcută din dragoste și ascultare față de Dumnezeu, va avea o valoare veșnică și va fi răsplătită de Hristos.

**Speranța Vieții Veșnice**
Nădejdea vieții veșnice este esențială pentru creștinul biblic. În _Ioan 17:24_, Isus Hristos spune: „Tată, vreau ca acolo unde sunt Eu să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea.” Creștinul trăiește cu certitudinea că viața de pe pământ este doar o pregătire pentru veșnicia alături de Dumnezeu. Această speranță îl susține pe creștin în momentele de încercare, știind că la finalul călătoriei sale îl așteaptă o răsplată veșnică, în prezența Domnului.
    

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 36
Opțiuni