Isaia 53:4-5 prezice suferințele lui Hristos pentru păcătoși, afirmând că „El a fost străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru nelegiuirile noastre.”
Autor: Notar Danie Ioan  |  Album: „El S-a adus pe Sine însuși jertfă pentru păcate.” Hristos este jertfa supremă prin care am fost mântuiți.  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de notardanielioan76 in 08/09/2024
    12345678910 0/10 X
  1. 9 Factori Care Au Contribuit la Mântuire


I. Dumnezeu - Factorul Primar

II. Hristos - Factorul Jertfei

III. Sângele lui Hristos - Factorul de Răscumpărare

IV. Duhul Sfânt - Factorul Descoperitor

V. Cuvântul lui Dumnezeu - Factorul de Instrument

VI. Credința - Factorul de Apropiere

VII. Ascularea - Factorul de Împlinire

VIII. Nădejdea - Factorul de Susținere

IX. Rugăciunea - Factorul de Comunicare


  1. Omul nu se poate mântui singur
    În Isaia 64:6, se afirmă: „Toate faptele noastre sunt ca o haină murdară.” Această imagine subliniază imposibilitatea omului de a se mântui prin eforturi proprii, indicând că mântuirea nu poate fi obținută prin merite umane.
  2. Darurile bune sunt de la Dumnezeu
    Iacov 1:17 ne învață că „toate darurile bune și toate darurile desăvârșite sunt de sus, coborând de la Tatăl luminilor.” Acest verset ne reamintește că toate binecuvântările, inclusiv darul mântuirii, provin din voința divină.
  3. A vărsat sângele necesar
    Leviticul 17:11 subliniază că sângele este esențial pentru iertarea păcatelor: „Căci sângele este sufletul cărnii.” În Evrei 9:22, se confirmă că „fără vărsare de sânge nu este iertare.” Astfel, sângele lui Hristos a fost necesar pentru împlinirea cerințelor divine de răscumpărare.
  4. A murit pentru păcătoși
    Isaia 53:4-5 prezice suferințele lui Hristos pentru păcătoși, afirmând că „El a fost străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru nelegiuirile noastre.” În Evrei 9:15, se explică faptul că moartea lui Hristos a fost o jertfă pentru toți păcătoșii, aducând răscumpărare.
  5. El este jertfa noastră
    În Efeseni 5:2, se spune că „Hristos ne-a iubit și S-a dat pe Sine pentru noi ca o jertfă de bun miros.” De asemenea, Evrei 9:26 afirmă că „El S-a adus pe Sine însuși jertfă pentru păcate.” Hristos este jertfa supremă prin care am fost mântuiți.
  6. Vărsat pentru toți păcătoșii
    Evrei 9:15 indică faptul că sângele lui Hristos a fost vărsat pentru toți păcătoșii, demonstrând că mântuirea oferită prin Hristos este universală.
  7. Curăță de toate păcatele
    1 Ioan 1:7 afirmă că „sângele lui Hristos, Fiul Său, ne curăță de orice păcat.” Acest verset subliniază puterea sângele lui Hristos de a curăța de toate nelegiuirile noastre.
  8. Mijloc de răscumpărare și iertare
    Efeseni 1:7 ne spune că „în El avem răscumpărarea prin sângele Lui, iertarea păcatelor.” Sângele lui Hristos este mijlocul prin care primim iertarea și răscumpărarea de păcatele noastre.
  9. Mângâietorul a fost dat
    În Ioan 14:26, Iisus spune: „Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care Îl va trimite Tatăl în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile.” Duhul Sfânt a fost trimis pentru a învăța și a aduce aminte de învățăturile lui Hristos.
  10. Credincioșii sunt călăuziți
    2 Timotei 3:16 afirmă că „toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos pentru învățătură, pentru mustrare, pentru îndreptare, pentru educația în neprihănire.” Duhul Sfânt călăuzește credincioșii în înțelegerea și aplicarea Scripturii.
  11. Taina este descoperită prin Duhul
    Efeseni 3:1-5 ne învață că „taina lui Hristos a fost descoperită mie, precum am scris mai sus.” De asemenea, 1 Corinteni 2:10 spune că „Duhul cercetează toate lucrurile, chiar și adâncurile lui Dumnezeu,” indicând că Duhul Sfânt ne descoperă tainele divine.
  12. Trebuie să fie predicat
    Romani 10:13-15 spune: „Oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit. Cum dar să cheme pe Cel în care n-au crezut? Și cum să creadă în Cel de care n-au auzit?” Predicarea Cuvântului este esențială pentru răspândirea mesajului mântuirii.
  13. Mijloacele convertirii
    Psalm 19:7 descrie Cuvântul lui Dumnezeu ca fiind „perfect, întorcând sufletul.” Efeseni 6:17 și Evrei 4:12 subliniază puterea Cuvântului de a pătrunde adânc în inima omului și de a produce transformări spirituale.
  14. Trebuie auzit și învățat
    Ioan 6:44-45 subliniază importanța auzirii și învățării Cuvântului lui Dumnezeu, afirmând că „toți vor fi învățați de Dumnezeu,” și că cei care ascultă și învață vor veni la Hristos.
  15. Vino la Dumnezeu prin credință
    Evrei 11:6 ne spune că „fără credință este imposibil să-I fim plăcuți lui Dumnezeu,” iar Ioan 8:24 spune: „Dacă nu credeți că Eu sunt, veți muri în păcatele voastre.” Credința este esențială pentru apropierea de Dumnezeu și mântuire.
  16. Credinciosul este mântuit
    Matei 16:16 subliniază că „Simon Petru a răspuns: Tu ești Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu.” Romani 1:16 afirmă că „Evanghelia lui Hristos este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecărui credincios.” Credința în Hristos este cheia mântuirii.
  17. Credința fără fapte este moartă
    Iacov 2:24 spune: „Vedeți dar că omul este socotit drept prin fapte, și nu numai prin credință.” Credința autentică trebuie să fie însoțită de fapte care reflectă angajamentul nostru față de Dumnezeu.
  18. Cum îl cunoaștem pe Dumnezeu
    1 Ioan 2:3-4 afirmă: „Prin aceasta știm că L-am cunoscut, dacă păzim poruncile Lui.” Ascultarea de poruncile lui Dumnezeu este semnul că avem o relație adevărată cu El.
  19. Dumnezeu mântuiește pe cel ascultător
    Evrei 5:8-9 subliniază că „chiar dacă era Fiul, a învățat ascultarea din lucrurile pe care le-a suferit; și, desăvârșindu-Se, a devenit pentru toți cei ce-L ascultă cauza unei mântuiri veșnice.” Ascultarea este crucială pentru mântuire.
  20. Mântuit prin nădejde
    Romani 8:24 afirmă că „nădejdea care se vede nu este nădejde; căci ce se vede, ce să mai nădăjduiești?” Nădejdea în Dumnezeu și în promisiunile Sale este esențială pentru perseverența în credință.
  21. Comunicarea cu Dumnezeu
    Filipeni 4:6 


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 34
Opțiuni