4. Romani 8:37 „Totuși, în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.”
Autor: Daniel Ioan Notar  |  Album: 6. Proverbe 18:10 „Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el și stă la adăpost.”  |  Tematica: Cerul
Resursa adaugata de notardanielioan76 in 12/09/2024
    12345678910 0/10 X

Versete din Biblie pentru a găsi tărie

 

✦ Puterea credinței și rugăciunii în viața creștinului ✦
Verset: „Cereți și vi se va da; căutați și veți găsi; bateți și vi se va deschide.” (Matei 7:7)

Biblia este o sursă inepuizabilă de tărie spirituală. Prin exemplele și învățăturile sale inspirate, ne arată că putem realiza orice prin puterea lui Isus Hristos. În fiecare provocare a vieții, Cuvântul lui Dumnezeu ne oferă ghidare și puterea necesară pentru a merge înainte, indiferent de circumstanțe.

Dumnezeu nu doar că dorește să progresăm și să găsim bucurie, ci El vrea ca noi să reușim în tot ceea ce facem. Planul Său este să ne întoarcem într-o zi în prezența Sa, trăind o viață plină de pace și scop.

Pentru a ne susține în această călătorie, Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său, Isus Hristos. El este sursa noastră de putere în fața încercărilor și provocărilor. Prin credință în Hristos, primim pacea care întrece orice înțelegere și curajul de a înfrunta fiecare zi. În Filipeni 4:13 citim: „Pot totul în Hristos, care mă întărește.” Acest verset ne amintește că nu suntem niciodată singuri, ci suntem întăriți prin puterea lui Isus Hristos.

Tărie prin credință: Cum ne susține Dumnezeu în încercări
Verset: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor.” (Isaia 41:10)

Pe măsură ce ne confruntăm cu diferite dificultăți, Biblia ne îndeamnă să ne bizuim pe Dumnezeu pentru tărie și sprijin. În toate momentele grele, El este alături de noi și ne întărește.

Dumnezeu ne-a promis că va fi cu noi în fiecare provocare. În Isaia 41:10, ne asigură: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine.” Această promisiune este una pe care ne putem bizui atunci când încercările par insurmontabile. Rugăciunea devine cheia prin care primim tăria Sa și pacea Sa. În Matei 7:7, Isus ne îndeamnă: „Cereți și vi se va da.” Aceasta este invitația Lui de a veni la El cu toate poverile noastre, pentru a găsi ajutor și liniște.

---------------------------------------------------------

Următoarele versete biblice ne inspiră și ne arată cum putem găsi tărie, pace și curaj prin credință în Isus Hristos:

1. Filipeni 4:13
„Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

2. Isaia 40:31
„Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, zboară ca vulturii; aleargă, și nu obosesc; umblă, și nu ostenesc.”

3. Iosua 1:9
„Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face.”

4. Romani 8:37
„Totuși, în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.”

5. Psalmul 27:1
„Domnul este lumina mea și mântuirea mea: de cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieții mele: de cine să-mi fie frică?”

6. Proverbe 18:10
„Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el și stă la adăpost.”

7. Efeseni 6:10
„Încolo, fraților, întăriți-vă în Domnul și în puterea tăriei Lui.”

8.2 Corinteni 12:9
„El mi-a zis: ‘Harul Meu îți este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.’”

9.2 Timotei 1:7
„Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință.”

10. Psalmul 28:7
„Domnul este tăria mea și scutul meu; în El mi se încrede inima și sunt ajutat. De aceea, îmi saltă inima de bucurie și-L laud prin cântările mele.”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 25
Opțiuni