Maturitatea Spirituala
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de CociorvanSami in 12/12/2010
    12345678910 0/10 X

Maturitatea Spirituala

Efeseni 4:12-15

….pentru desavarsirea sfintilor, in vederea lucrarii de slujire,, pentru zidirea trupului lui Cristos, pana vom ajunge toti la unirea credintei si a cunostintei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare. la inaltimea staturii plinatatii lui Cristos; ca sa nu mai fim copii, plutind incoace si incolo, purtati de orice vant de invatatura prin viclemia oamenilor si prin siretenia lor in mijlocele de amagire: ci credinciosi adevarului in dragoste, sa crestm in toate privintele,  ca sa  ajungem la Cel ce este Capul: Cristos.”

Textul ciatat din Efeseni 4, vorbeste despre maturizarea spirituala.   Biblia invata ca viata crestina este o viata de crestere spirituala.  Stagnarea denota fie lipsa vietii, fie boala spirituala.  In viata crestinilor exista diferite stadii de crestere.  Conditia de copil reprezinta o conditie fiziologica normala, numai pentru cei nascuti de curand.  In epistola 1 Ioan sunt specificate trei stadii de crestere: copii, tineri si parinti.  Un copil al lui Dumnezeu care experimenteaza o viata duhovniceasca normala, creste;  Imaturitatea spirituala prelungita reprezinta o conditie patologica.

I. Dar care sunt mijloacele de crestere ale credinciosilor?
Sunt mijloace folosite in viata lor personala.  Dupa cum in viata fizica crestem hranindu-ne. sorbind aer curat si facand exerctii fizice, tot asa, crestem atunci cand ne hranim cu Cuvantul Scripturii, cand respiram aerul curat al dragostei lui Dumnezeu de la Golgota. cand lucram cu rugaciune ca sa facem voia lui Dumnezeu.  Dar, afara de viata personala, cresterea este asigurata de vietuirea impreuna a credinciosilor, in manifestarea vitalitatii bisericilor sau a adunarilor locale: centraliatea Domnului Isus Cristos, autoritatea Scripturii, lucrarea Duhului Sfant in viata unei adunari locale,supunerea reciproca a credinciosilor unii fata de altii, iata mijloace si conditii prin care credinciosii pot creste.

II. Cum se masoara maturizarea?
V. 13 foloseste expresia “pana veti ajunge toti la starea de om mare. la inaltimea plinatatii lui Cristos”.. Cresterea spirituala este crestere in asemanarea cu Domnul Isus Cristos.”   Doctrina care uneste pe credinciosi este invatatura deplinei suficiente a lui Cristos, in  viata personala si in viata comunitatii sfinte in care ne-a pus Dumnezeu

V. 15 devaluie coordonatele vietii de crestere a credinciosului,  a unei biserici locale: “ci credinciosi adevarului, in dragoste, sa crestem in toate privintele”.   Putem distinge trei coordoante:  Credinciosi = fiind practicanti ai credintei (ai acele credinte a carei Capetenie si Desavarsire este Domnul Isus Cristos (Evrei 12:2);

adevarul – nu este teorie despre adevar, ci este Adevarul – Cristos, aflat, crezut, trait si vestit;
dragostea care caracterizeaza cresterea spirituala este dragostea Lui, care genereaza, activeaza si promoveaza dragostea noastra.  Ea ne face sa cantam: “M-a biruit, Isuse-a Ta iubire    Acuma poti cu orice sa ma legi!”.

III. Dar cum  este cresterea spirituala potrivit chipului slavit al lui Cristos?
Este o crestere
-echilibrata, dezvaluind frumusetea caracterului crestin.  Este o crestere
-activa  pentru ca, un caracter crestin nu este doar frumos ci si
-harnic:
-harnic in adorarea lui Dumnezeu,
-harnic in slujirea lui Dumnezeu si a fratilor si
-in vestirea evangheliei la cei nemantuiti, -harnic in cea mai aleasa partasie:
-cu Intreit Unicul Dumnezeu,
-cu credincisii care Il iubesc pe Domnul Isus Cristos.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3366
  • Descărcări: 2
  • Export PDF: 7
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni