Părinţii care merg la biserică îşi influenţează pozitiv copiii
Autor: infoCrestin.com  |  Album: fara album  |  Tematica: Familie
Resursa adaugata de Dany82 in 29/07/2011
    12345678910 0/10 X

Educaţia religioasă a copilului depinde de convingerile religioase ale părinţilor. Dacă atât mama, cât şi tatăl împărtăşesc aceleaşi convingeri religioase şi participă împreună la serviciile religioase ale bisericii creşte probabilitatea ca şi copilul lor să preia convingerile lor religioase.

 

Sociologul Richard Petts, de la Universitatea Ball State din Indiana, SUA, a realizat un studiu despre modul în care religiozitatea părinţilor influenţează religiozitatea copiilor şi comportamentul acestora. Petts a ajuns la concluzia că există o corelaţie clară între participarea săptămânală a părinţilor la serviciile religioase ale bisericii de care aparţin şi reducerea comportamentelor deviante la copiii (aceştia nu se mai bat cu alţi copii, se ceartă mai puţin, etc.), informează livescience.com.

Studiul a arătat că influenţa pozitivă asupra vieţii copilului este mai mare în cazul în care acesta creşte într-o familie în care părinţii sunt căsătoriţi, locuiesc împreună şi consideră că religia este importantă pentru viaţa de familie, decât în cazul copiilor care cresc cu un singur părinte sau cu părinţi care trăiesc în concubinaj, chiar dacă părintele care îşi creşte singur copilul crede, la rândul lui, în importanţa religiei pentru viaţa de familie.

Una dintre concluziile lui Petts este că, în cazul familiilor cu părinţi căsătoriţi şi care participă cu regularitate la serviciile religioase ale bisericilor se înregistrează o creştere cu cca. 10.000 de dolari a venitului mediu anual.

În cazul părinţilor care trăiesc în concubinaj şi în care aceştia au perspective religioase diferite, efectul asupra copilului este unul negativ, Petts explicând acest fapt prin conflictele care există între părinţi, dar şi prin stigmatul care este aşezat asupra acestor familii de către instituţiile religioase care condamnă concubinajul.

Studiul lui Petts a fost publicat în Sociology of Religion. Sociologul a analizat viaţa a 1.717 familii, majoritatea din mediul urban. În 39% din cazuri a fost vorba despre familii în care părinţii erau căsătoriţi şi locuiau împreună; în 37% din cazuri a fost vorba despre familii monoparentale; aproape un sfert dintre familiile incluse în cercetare trăiau în concubinaj.

O cercetare anterioară realizată de Richard Petts a arătat, de asemenea, că rata comportamentelor delincvente este redusă în cazul adolescenţilor care locuiesc împreună cu părinţi căsătoriţi, care cred şi promovează valorile religioase. „Părinţii joacă un rol-cheie în influenţarea dezvoltării propriilor copii… O familie cu doi părinţi poate să se descurce mai bine decât alte tipuri de familii pentru a asigura suportul şi controlul necesar descurajării comportamentelor delincvente la adolescenţi”, a declarat sociologul. Acesta a subliniat că responsabilitatea părinţilor combinată cu un cadru religios-moral sunt factori decisivi care contribuie la prevenirea devierii copiilor şi adolescenţilor spre comportamente antisociale, notează physorg.com.

Articol preluat din revista semneletimpului.

Sursa:www.infocrestin.com/

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3880
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
Neemia 9:17 n-au vrut să asculte şi au dat uitării minunile pe care le făcuseşi pentru ei. Şi-au înţepenit grumazul şi, în răzvrătirea lor, şi-au pus o căpetenie ca să se întoarcă în robia lor. Dar Tu, Tu eşti un Dumnezeu gata să ierţi, îndurător şi milostiv, încet la mânie şi bogat în bunătate. Şi nu i-ai părăsit