O inimă rănită. Speranţă pentru adulţii victime ale abuzului sexual în copilărie
De Dan B. Allender
Editura Peregrinul
Nr. pagini: 318
Preţ: 36, 00 lei
Comenzi online: kerigma. ro, scriptum. ro, gramma. ro, logos. ro
O inimă rănită abordează foarte personal, dar şi profund, această formă de abuz, ale cărei efecte sunt cele mai vătămătoare pentru suflet. Ea este personală, pentru că te poate afecta pe tine, partenerul tău de viaţă, pe o prietenă intimă sau pe o vecină ori pe o cunoştinţă apropiată de la biserică. Şi este specifică, deoarece nu se mărgineşte la o discuţie cu caracter general, nici la soluţiile pe care le-ai putea găsi în alte cărţi. Cartea această pătrunde adânc în inima rănită a cuiva apropiat ţie, dezvăluind jalea neştiută a unui suflet vătămat de abuzul sexual – dar, totodată, te ancorează în nădejdea îngropată adâncă în el de carte Cel al cărui chip luminos îl purtăm cu toţii.
Conspiraţia tăcerii – un manual despre abuzul sexual, violenţă domestică şi la întâlniri
De Joseph Paluszak
Editura Alfa Omega Publishing, 2016
Nr. pagini: 173
Preţ: 25, 00 lei
Comenzi online: kerigma. ro, shopping. stephanus. ro
Cel mai mare şoc pe care Joe l-a avut când a intrat în lucrare a fost să descopere că peste 70% din lucrarea lui unu-la-unu era să ajute victime ale abuzului. Majoritatea erau adulţi supravieţuitori ai unei molestări în copilărie. Pentru a putea face faţă mai bine problemei, a urmat un curs de patruzeci de ore de instruire la centrul local de violenţă domestică-criză în caz de viol şi a devenit consilier de intervenţie în criză de voluntar.
După ce a acceptat o poziţie de lucrător part time cu agenţia ca specialist în educaţie şi prevenire, a prezentat peste 1700 de programe la peste 47000 de oameni de toate vârstele despre abuzul sexual, prevenire şi violenţă domestică şi la întâlnire. În acest timp Dumnezeu a pus în inima lui vocea jalnică a unui copil care plângea după ajutor. Acest strigat avea să devină motivaţia principala a lui Joe.
Răspunzând la nouă chemare lui Dumnezeu în viaţa lui, Joe a demisionat de la slujba lui şi a fondat o nouă lucrare, COMPASS (Comunităţi promovând o societate mai sigură). Amestecând cu pricepere fapte dureroase cu umor, cu mărturii, muzică şi lecţii cu obiecte, atacă epidemia abuzului sexual şi violenţei domestice şi la întâlniri în cadrul societăţii şi a bisericii.
Abuzul – speranță și vindecare pentru cei abuzați
De Paul & Liz Griffin
Editura Elpis, 2010
Nr. pagini: 118
Preţ: 21, 00 lei
Comenzi online: kerigma. ro, shopping. stephanus. ro, edituraelpis. ro
Mulţi creştini poartă amprenta rănilor provocate de abuzul fizic, verbal, rasial, emoţional, spiritual sau sexual. Că urmare, viaţă lor este marcată de confuzie şi de teamă că vor fi respinşi sau abuzaţi din nou. Un sentiment de vid îi face pe mulţi să trăiască, din această cauza, o viaţă fără speranţa.
Dacă eşti afectat de urmările vreunui abuz, indiferent de natură acestuia, cartea de faţă te va ajută să-ţi înţelegi propriile tipare comportamentale şi îţi va explică felul în care abuzul suferit ţi-a modificat raportarea la Dumnezeu şi la ceilalţi. Paşii practici spre obţinerea libertăţii, descrişi în carte, te vor ajută să-ţi găseşti drumul spre refacere şi vindecare, redându-ţi speranţa necesară pentru a depăşi aceste obstacole din viaţă ta.
Cartea aduce cu sine, de asemenea, aspecte profunde şi o înţelegere de mare fineţe asupra acestei problematici, atât de necesare celor implicaţi activ în lucrarea pastorală şi îi va echipa să mijlocească vindecarea plină de har şi de dragoste pe care Dumnezeu o da oamenilor răniţi şi zdrobiţi.
Abuzul sexual al copilului
De Maxime Hancock, Karen Burton Mains
Editura Samuel, 2004
Nr. pagini: 203
Preţ: 16, 00 lei
Comenzi online: kerigma. ro, clcromania. ro, sbr. ro, gramma. ro, shopping. stephanus. ro
„Era şi timpul să apară o astfel de carte. Ea dezvăluie urmările dureroase ale păcatelor ascunse, trage un semnal de alarmă pentru biserică, oferă speranţă şi mărturii ale vindecării pentru victimele abuzului sexual. ” – John White
Caracteristicile abuzului sexual al copilului
Consecinţele negative fizice şi emoţionale
Probleme comportamentale şi relaţionale
Întunecarea spiritului
Recunoaşterea trecutului
Libertatea de a ierta
Calea spre vindecare
Să-L vezi pe Dumnezeu aşa cum este
Iertarea de sine, acceptarea de sine
Să-l înţelegem pe făptaşul abuzului
Portretul unui făptaş
Mama victimei
Relaţii înnoite
Sprijinitorii
Transformarea rănilor în slujire
Iată, Eu fac toate lucrurile noi
Rugăciunea lui Kathy
Ce să facem acum?
Prevenția înainte de toate
De Elisabeth Raffauf
Editura TREI, 2015
Nr. pagini: 192
Preț: 26, 00 lei
Comenzi online: libris. ro, edituratrei. ro, elefant. ro, librariasophia. ro
Una din patru fete şi unul din nouă băieţi ajung să fie victime ale abuzului sexual. Şi, surprinzător, 20% dintre abuzatori sunt rude (inclusiv taţi, fraţi sau unchi), iar alţi 30% sunt cunoscuţi ai familiei. De aceea, a pune lacăt pe uşă sau a inocula celor mici frica faţă de „omul cel rău” nu ajută la nimic, afirmă Elisabeth Raffauf, specialistă în consiliere psihoeducaţională. Autoarea oferă, în schimb, părinţilor sugestii pentru o prevenţie eficientă, cu un accent sporit pe construirea unei relaţii de încredere părinţi-copil şi pe o educaţie sexuală adecvată vârstei. În acest fel, un copil încrezător, care ştie să descifreze mesajele afective ale celorlalţi şi care are simţul limitelor corporale şi ale intimităţii, va cădea mult mai greu pradă abuzului sexual. Adresată atât părinţilor, cât şi educatorilor şi psihologilor, cartea include capitole speciale despre ademenirea adolescenţilor pe internet (cyber-grooming) şi despre căile legale pentru urmărirea presupuşilor abuzatori.
Elisabeth Raffauf, psiholog şi consilier educaţional din Köln, are o prezenţă notabilă în media şi a mai publicat cărţi despre pubertate şi educaţia sexuală a fetelor.
Introducere. Să ne protejăm şi să ne întărim copiii
Abuzul sexual
Fantezie, panicare sau realitate
De obicei nu „omul negru” este făptaşul
În căutarea securităţii
Sexualitatea copilului este diferită – educaţia sexuală ca parte a educaţiei generale
Sexualitatea este un subiect personal
Discuţia despre sexualitate – să le dăm cuvântul copiilor
Încrederea oferită stă la baza încrederii în sine
Să-i luăm în serios pe copii
„El este prietenul meu” – abuzul sexual pe internet – preventia inainte de toate
Poliţia vă recomandă – drumuri sigure şi un comportament ferm
„Copilul pare cam absent” – ce trebuie făcut atunci când aveţi o bănuială?
Prevenţia eficientă în instituţi
Protecţia copilului este treaba tuturor
Mulţumiri
Bibliografie
Note
Resurse despre pedofilieBărbaţi care se luptă cu pedofilia
Aspecte mai puțin cunoscute ale pedofiliei
Healing Prayer in Childhood Sexual Abuse Recovery de Daniel Hitz, 2006
Pastors Who Sexually Abused Children