Lipsurile şi sărăcia
Autor: John Bevere
Album: Neabătut
Categorie: Controverse

   Ne dă harul puterea de a domni asupra lipsurilor şi a sărăciei?

   Nu ştiu din ce pricină unii oameni cred că evlavia credincioşilor este ilustrată de faptul că le lipsesc cele trebuincioase traiului. . În cazuri extreme, unii oameni au făcut chiar un jurământ al sarăciei în slujirea lor faţă de Domnul. Modul acesta de gândire nu stă însă în picioare în faţa pasajului din Filipeni 4.19, unde Pavel spunea credincioşilor:

   'Dumnezeul meu să se îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în Slavă, în Isus  Cristos'.

   Dacă citiţi versetul acesta în context, veţi vedea ca Pavel le vorbea acelor credincioşi în mod specific despre latura financiară. Nevoile noastre vor fi împlinite nu în funcţie de evoluţia economiei sau a bursii ci potrivit bogăţiei lui Dumnezeu, în slavă. Faptul acesta este uimitor fiindcă El are bogăţii nespuse; resursele lui Dumnezeu sunt inepuizabile, ca sa fim mai exacţi! Pe baza acestei promisiuni, putem fi încredinţaţi că voia lui Dumnezeu este să nu ne lipsească nici un lucru bun. Psalmistul scrie:

   'Puii de lei duc lipsă şi li-i foame, dar cei ce caută pe Domnul nu duc lipsă de niciun bine' Psalmul 34.10

   Lipsurile si sarăcia nu reprezintă viaţa în plinătatea ei, motiv pentru care nu pot constitui voia lui Dumnezeu pentru viaţa noastră.

   Scripturile declară că un nume bun este mai de preţ decât o bogăţie mare şi decât untdelemnul mirositor. (Proverbe 22.1 şi Eclesiastul 7.1). Dacă nu ne putem plăti facturile, ne facem un nume rău. Vă imaginaţi cum ar fi sa încercaţi să vorbiţi proprietarului apartamentului vostru despre Isus, când îi spuneţi că sunteţi dator de câteva luni cu plata chiriei? De ce v-ar asculta când dovezile din viaţa voastră ilustează lămurit faptul că nu va puteţi ţine de cuvânt? Însă, daca proprietarul apartamentului vede ca Dumnezeu vă poartă de grijă, şi, în cele din urmă, trebuie sa vă luaţi rămas bun fiindcă Dumnezeu v-a ajutat să vă cumpăraţi o casă astfel că nu mai sunteţi nevoiţi să staţi cu chirie, nu cântăreşte mult această mărturie în ochii unui necredincios? Cuvântul lui Dumnezeu declara astfel:

   'Vei da cu împrumut multor neamuri, dar tu nu vei lua cu împrumut' Deuteronom 28.12

   Ce mărturie deosebită suntem când nu avem datorii şi când putem noi împrumuta altora împărţind cu ei belşugul nostru şi dăruind în slujba Evangheliei lui Dumnezeu!

   Din pasajele de mai sus reiese că dorinţa lui Dumnezeu este aceea de a merge mai departe, nu doar de a ne împlini nevoile. Se pare că El vrea ca noi sa prosperăm. Iată care este voia Lui oglindită în rugăciunea apostolului Ioan:

   'Preaiubitule, doresc mai presus de toate lucrurile să-ţi meargă bine şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău. 3 Ioan 2, traducere KJV

   Aţi observat cuvintele evidenţiate în text 'MAI PRESUS DE TOATE LUCRURILE'? Dumnezeu doreşte, mai presus de orice altceva, ca nouă, copiilor Lui, să ne meargă bine şi să ne bucurăm de o stare bună de sănătate. Daţi-mi voie să repet aceste cuvinte 'MAI PRESUS DE TOATE LUCRURILE'! Dacă rugăciunea apostolului nu concidea cu voia lui Dumnezeu, nu ar fi fost cuprinsa în Scriptură. Dumnezeu nu exagerează niciodată, nu poate face aceasta, fiindcă ar însemna să mintă, iar Dumnezeu nu poate minţi. Aşadar, vă puteţi bizui pe promisiunea aceasta, prieteni: voia lui Dumnezeu, mai presus de toate lucrurile, este ca voi să prosperaţi să vă bucuraţi de o sănătate bună. E uimitor, nu-i aşa?

   Dar, ce înseamnă PROSPERITATE?

   Înseamnă să avem suficient pentru a împlini nu doar nevoile noastre ci şi pe ale celor aflaţi în sfera noastră de influenţă. Cu alte cuvinte, banii nu ar trebui să constituie niciodată factorul de decizie în funcţie de care hotărâţi dacă faceţi sau nu pasul spre oamenii pe care vă cheamă Dumnezeu să îi atingeţi în Numele Lui.

   Să fie acesta motivul pentru care Dumnezeu declară:

   'Ci adu-ţi aminte de Domnul Dumnezeul tău, căci El îţi va da putere să le câştigi (bogăţiile), ca să întărească legământul încheiat cu părinţii voştri prin jurământ, cum face astăzi' Deuteronom 8.18?

   Dumnezeu nu este împotriva deţinerii banilor, ci împotriva robiei la care banii îi pot supune pe oameni.

   Nu banii sunt rădăcina tuturor relelor, ci IUBIREA DE BANI!

   Voia lui Dumnezeu pentru voi este să prosperaţi în toate domeniile vieţii, inclusiv cel financiar.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/188013/lipsurile-si-saracia