Se permite ca un bărbat și o femeie să se sărute și să se îmbrățișeze până la nuntă?
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

Întrebare: Salut! Am așa o întrebare, se permite ca un bărbat și o femeie să se sărute și să se îmbrățișeze până la nuntă? Vă mulțumesc mai dinainte! ! !

 

Biblia ne spune, că Dumnezeu nu doar a creat două genuri, dar de asemenea le-a dat însușirea de a se plăcea unul pe celălalt. Dumnezeu a conceput aceasta în așa fel, iar aceasta este foarte frumos. „Orice lucru El îl face frumos la vremea lui... Dumnezeu a făcut pe oameni fără prihană, dar ei umblă cu multe şiretenii.” (Eclesiastul 7:29). Cum să folosești corect acest dar „atracția reciprocă,” cu care Dumnezeu ne-a înzestrat? Ce granițe, pe care Dumnezeu le-a stabilit, este interzis să le trecem?

 

Există tineri, care socot pettingul (îmbrățișările, săruturile, dezmierdările și orice alte activități, care sunt îndreptate spre cunoașterea trupului celuilalt), cea mai populară distracție, după ce au decis să se întâlnească. Ei privesc puritatea, auto-controlul asupra corpului lor, și înfrânarea dorințelor lor, ca pe ceva învechit. Dar adevărul este, că valorile morale adevărate nu se învechesc. Pur și simplu oamenii își aleg doar ceea ce le convine (doar ceea ce este în conformitate cu dorințele lor egoiste). Deci, ce vorbește Biblia despre așa „o experiență intimă” până la căsătorie?

 

„De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup.” (Geneza 2:24) Aici este exprimat planul stabilit de Dumnezeu cu privire la căsătorie. Cuvântul „se va lipi,” în limba în care a fost scrisă Biblia, semnifică „a fi într-un contact strâns.” Dar cu cine Dumnezeu permite “un contact strâns”? Este scris „se va lipi de nevasta sa.” Nu de soția altuia, nu de prietenă, și nici măcar nu de mireasă, ci de soția sa. Dar mai înainte, ca „să se lipească de soția lui,” bărbatul trebuie să-și lase tatăl său și mama sa. Lăsarea părinților, pentru ca să întemeieze o nouă familie – un moment public, este nunta (nu doar logodna, dar și semnarea legământului de căsătorie la starea civilă; nu doar cuvântul „da,” dar și ștampila în pașaport). Deci, „lipirea” celor căsătoriți, pentru ca să devină „un singur trup” (ce implică o unitate completă, atât interioară cât și fizică) – acesta este un moment mai intim, care se referă doar la ei doi, doar la soț și la soția lui. De aceea, până la nuntă este interzis, ca bărbatul și femeia „să se lipească.” Orice acțiuni, care sunt îndreptate spre cunoașterea trupului celuilalt, până la nuntă (pettingul), sunt în contradicție cu planul Lui Dumnezeu, cu privire la căsătorie, și cu poruncile Lui.

 

“Cu privire la lucrurile despre care mi-aţi scris, eu cred că este bine ca omul să nu se atingă de femeie. Totuşi, din pricina curviei (pentru a evita curvia), fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei. Bărbatul să-şi împlinească faţă de nevastă datoria de soţ şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat.” (1 Corinteni 7:1-3) Expresia „să nu se atingă” semnifică „să nu aprinzi focul pe plan sexual,” până la nuntă, sau în afara căsătoriei (Geneza 20:6; Proverbe 6:29). Săruturile, dezmierdările și îmbrățișările, sunt preludiu în relațiile intime, „aprind focul” pasiunii, care ia mințile, ia mintea sănătoasă, și duce la curvie (relație sexuală păcătoasă). De aceea, bărbatul, care „arde sexual,” care are o pasiune sexuală puternică față de o femeie, trebuie mai întâi de toate să se însoare. Doar în cadrul căsătoriei, Biblia permite, ca soțul să întrețină relații intime cu soția lui. Acest fapt, vorbește, că bărbatul, în primul rând, trebuie să fie statornic din punct de vedere moral, și trebuie să aștepte. Aceasta o face pe femeie să se simtă protejată, o face să fie încrezută, că pe ea o prețuiesc ca pe o personalitate, ci nu o folosesc „pentru împlinirea poftelor egoiste.” De asemenea, trebuie să-ți fie clar, nu trebuie să te însori, doar pentru ca „să obții trupul” soției. Doar pe un singur „interes” față de trup, căsătoria nu va dura mult. Femeia, de asemenea trebuie să cunoască, că dacă bărbatul este cointeresat doar de trupul ei, atunci nu trebuie să creadă cuvintele lui de „dragoste,” promisiunile lui, nu trebuie să creadă în compatibilitatea lor sexuală, nu trebuie să ia decizia de a se căsători pe baza acestor lucruri și așa mai departe. Se merită să te încrezi în Dumnezeu și în ceea, ce El a zis cu privire la căsătorie. El știe ce zice. Căsătoria – a fost instaurată de Dumnezeu. Dumnezeu nu este pur și simplu doar Autorul ei, dar El, de asemenea a stabilit drepturile de autor „pentru folosirea produsului Său.” Călcarea drepturilor de autor a Lui Dumnezeu, folosirea „produsului Său”, așa cum nu trebuie folosit, duce la consecințe nedorite. De aceea, bărbatul și femeia, care doresc să se căsătorească, trebuie să discute, și să stabilească „granițe clare,” cu privire la „atracția reciprocă,” pentru ca să se păzească curați din punct de vedere fizic și duhovnicesc, și pentru ca să aibă o căsătorie binecuvântată.

 

4 Nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpân peste trupul lui, ci nevasta” (1 Corinteni 7:4). Sfânta Scriptură ne învață, că autoritatea asupra trupului, trece la partenerul de căsătorie, doar în cadrul căsătoriei. Căsătoria – transmiterea stăpânirii asupra trupului tău, către partenerul de căsătorie. Doar, când încheie un legământ de căsătorie, fiecare dintre parteneri, își dă trupul său pentru împlinirea nevoilor sexuale, ale celuilalt. El își pierde dreptul exclusiv asupra trupului său, și dă acest drept partenerului de căsătorie. Aceasta înseamnă, că până la nuntă, bărbatul și femeia, trebuie să-și păzească dreptul exclusiv asupra trupului său, dreptul asupra virginității. Transmiterea până la căsătorie a dreptului asupra trupului tău, altuia (inclusiv pettingul, atingerea locurilor rușinoase, locurilor intime, dezgolirea lor, aprinderea poftelor sexuale, pe care este interzis să le împlinești în afara căsătoriei, până la căsătorie), sunt acțiuni păcătoase.

 

Dragostea este îndelung răbdătoare... nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său... nu se gândeşte la rău (1 Corinteni 13:4,5). Descriind adevăratul caracter, al dragostei autentice, sfântul apostol Pavel evidențiază: ea n-are ca scop împlinirea dorințelor egoiste. Ea nu caută împlinirea emoțională și fizică în ceea, ce Dumnezeu numește rău (de exemplu, relații intime până la căsătorie sau în afara căsătoriei; dorința de a folosi slăbiciunea cuiva). Dragostea adevărată este în stare să rabde și să rabde mult, și respinge ceea ce nu este cuviincios, egoismul, ba chiar răul din inimă. Anume o astfel de dragoste este în stare să aducă binecuvântări cerești în căsătorie.

 

„Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea (să fie onorată foarte înalt) şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari” (Evrei 13:4). Nu există cineva, căruia i se permite să neglijeze căsătoria, pentru a-și împlini dorințele sale sexuale. Aceasta include renunțarea nu doar la orice acțiuni rele, dar și la gânduri rele, care dau naștere la dorința de a întreține relații intime până la căsătorie, sau în afara căsătoriei. Hristos a învățat, chiar și o privire îndelungată, asupra sexului opus, cu gândul la o relație intimă cu acea persoană, sau cu gândul la infidelitate, deja dă naștere la un păcat în inimă, care este osândit de Dumnezeu: „Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească a şi preacurvit cu ea în inima lui” (Matei 5:28). Aceasta include: să evităm conștient, orice acțiuni sexuale, și excitări (chiar și prin privire), care pot să umilească, să necinstească, să devalorizeze puritatea noastră înaintea Lui Dumnezeu. Dumnezeul Atotputernic veghează asupra purității noastre, și Își păstrează dreptul, de a se implica, și de a judeca pe cei vinovați de imoralitate. Nu doar o singură dată Dumnezeu a făcut aceasta (Iuda 7-8). Aceste instrucțiuni din Biblie sunt date în mod egal, atât celor căsătoriți, cât și celor necăsătoriți.

 

De aceea, omul, care crede în Dumnezeu, și în revelația Lui, trebuie să se stăpânească, și trebuie să se abțină cu tărie de la orice „forme de jocuri imorale” și cu atât mai mult de la relații intime până la căsătorie. Orice „joacă sexuală” până la căsătorie, sau în afara căsătoriei, în viața reală, sau în imaginație (pettingul virtual, și intim, privirea portalurilor pornografice și erotice, citirea istoriilor cu conținut indecent, jucarea în jocurile de pe internet cu conținut sexual, și sex-chaturile) sunt păcate împotriva Lui Dumnezeu, reprezintă încălcarea poruncilor Lui Dumnezeu și El va judeca cu dreptate pe cei vinovați. Bolile venerice, neputința sexuală, sarcini nedorite, eliminare naturală a unui fetus care încă nu este capabil să trăiască în afara corpului mamei, divorțuri, traume emoționale, sentimentul de vinovăție, alienare socială, moarte prematură – este lista incompletă a consecințelor deplorabile (vrednice de plâns), pe care le alege acela, care decide să nu-L asculte pe Dumnezeu. Se merită să memorăm: alegând păcatul, nu noi alegem consecințele. Dumnezeu – Acela, Care cu dreptate judecă pe păcatos după faptele lui, și în conformitate cu Voia Sa cea sfântă. Biblia ne spune: „Este groaznic să cazi în mâinile Dumnezeului celui viu!” (Evrei 10:31) Cred că nu se merită să încerci să-L mânii. „Sau vrem să întărâtăm pe Domnul la gelozie? Suntem noi mai tari decât El?” (1 Corinteni 10:22) Mai bine să alegi ceea ce este plăcut Lui Dumnezeu, și să alegi binecuvântarea Lui în viața ta.

 

Unii tineri socot, că se controlează bine și își controlează bine sentimentele, de aceea, nimic nu-i împiedică să practice pettingul. Dar odată ei descoperă, că indiferent de „speranțele lor pentru mai bine,” deja au trecut acea graniță, până la care au putut încă să se oprească, și „au mers mai departe.” Mai devreme sau mai târziu, acești tineri dezorientați, vor observa, că „frânele lor interioare nu funcționează bine,” că pettingul are un caracter progresiv. Încă în Proverbele Lui Solomon, Dumnezeu îi avertizează pe astfel de oameni prin aceste cuvinte: Poate cineva să ia foc în sân fără să i se aprindă hainele? Sau poate merge cineva pe cărbuni aprinşi fără să-i ardă picioarele? (Proverbe 6:27,28). Cred că aici răspunsul este clar: Cine „se joacă cu focul,” acela, „se va frige.”

 

Concluzie: mai bine să eviți pettingul, până la nuntă, căci „acest joc riscant” este periculos și duce la consecințe vrednice de plâns. Încălcarea normelor dumnezeiești, inevitabil va aduce consecințe rele. Există limite și reguli pentru sexualitatea creată de Dumnezeu, pe care este interzis să le calci. Fiecare „trecere a granițelor” îți va face rău. Aceasta confirmă și acei oameni, care n-au nimic de-a face cu Evanghelia.

 

De aceea, întreabă-te, vobește cu cealaltă persoană: „Cum să ne purtăm în timpul întâlnirii, unde, cum și când trebuie să stabilim „limitele” necesare?” În același timp, nu uitați să vă încredeți în Dumnezeu, ci nu în puterile voastre, atunci când luptați cu ispitele.

 

Dumnezeu să te ajute să iai decizii corecte!

 

Autor: Igor Opinca

Traducere: Repalov Veaceslav

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preluat de la adresa: http://www.resursecrestine.ro/studii/193296/se-permite-ca-un-barbat-si-o-femeie-sa-se-sarute-si-sa-se-imbratiseze-pana-la-nunta