Cu privire la mustrare
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

Dacă lucrezi într-o echipă pentru realizarea unui scop şi defectele persoanei, cu care lucrezi în echipă, influenţează negativ lucrarea, este înţelept şi necesar să-i spui despre acele defecte, dar cu blândeţe şi înţelepciune, ca să ajuţi să le depăşească şi nu invers. Cuvântul lui Dumnezeu spune:

"Mai bine o mustrare pe faţă decât o prietenie ascunsă. Rănile făcute de un prieten dovedesc credincioşia lui, dar sărutările unui vrăjmaş sunt mincinoase." - Proverbe 27:5-6

Ai mustrat vreodată pe cineva? Cum ai făcut-o? Cum ai reacționat tu când ai fost mustrat?

 

Dacă va fi înţeleaptă, va aprecia mustrarea ta făcută pe faţă, se va îndrepta şi relaţia va deveni şi mai bună, aşa cum scrie în alt loc din cartea Proverbelor lui Solomon:

Cine mustră pe alţii găseşte mai multă bunăvoinţă pe urmă, decât cel cu limba linguşitoare. (Proverbele lui Solomon 28:23)

Dacă o persoană necredincioasă, pe care ai mustrat-o, va fi o îngâmfată care nu vrea să primească mustrarea, aceasta va fi un indicator că nu mai are sens să-i spui altă dată, din moment ce nu vrea să primească.

Dar dacă persoana, pe care ai mustrat-o, este ucenicul Domnului Iisus, și ea nu dorește să te asculte, atunci:

Iertarea greşelilor

15 Dacă fratele tău a păcătuit împotriva ta, du-te şi mustră-l între tine şi el singur. Dacă te ascultă, ai câştigat pe fratele tău. 16 Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inşi, pentru ca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori. 17 Dacă nu vrea să asculte de ei, spune-l Bisericii şi, dacă nu vrea să asculte nici de Biserică, să fie pentru tine ca un păgân şi ca un vameş (să-i fie aplicată disciplina bisericească, să fie pus la observare, să fie întreruptă părtășia și comunicarea cu această persoană, ca să-i fie rușine și să se îndrepte, această disciplină va dura toată viața, dacă persoana nu dorește să se îndrepte, nici la masă nu trebuie să stăm cu astfel de oameni, cărora li s-a aplicat disciplina; Această disciplină durează un anumit interval de timp, pe care îl hotărăște Domnul Iisus, după ce trece acest interval de timp, se cercetează persoana dată, dacă s-a pocăit, atunci nu i se va aplica disciplina, dar dacă nu s-a pocăit, atunci se mai aplică o dată disciplina bisericească, dacă toată viața nu se pocăiește, atunci toată viața i se va aplica disciplina; Disciplina bisericească se aplică celor, care se numesc ucenici ai Lui Hristos, frați, credincioși în Iisus, dar care trăiesc un mod de viață păcătos și nu doresc să asculte, când sunt mustrați de Biserică). 18 Adevărat vă spun că orice veţi lega pe pământ va fi legat în cer şi orice veţi dezlega pe pământ va fi dezlegat în cer. Matei 18:15-18

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/195506/cu-privire-la-mustrare