Puterea invincibilă a bucuriei pentru misiune în lume
Autor: John Piper
Album: Diverse
Categorie: Diverse

 

M-am gândit la intervalul de vârste reprezentat la conferința aceasta, cu un grup mare de tineri, un grup mai modest în mijloc și puțini oameni de vârsta mea. Ce mi-a venit în minte este faptul că există obstacole ciudate pentru fiecare dintre aceste grupuri de vârstă pentru misiunea globală. Obstacole împotriva angajamentelor neintimidate, intransigente în evanghelizarea lumii. Aceasta este o conferință despre misiune, adică voi sunteți mobilizați fie să mergeți fie să trimiteți misionari pentru a ajunge la oamenii nemântuiți din lume. Obstacolele la care mă gândesc, trei dintre ele, s-ar putea să nu fie cele mai mari pentru voi sau generația voastră, dar sunt cele care mă apasă și simt nevoia să le adresăm și cred că Dumnezeu mi-a dat un cuvânt pentru aceasta.

 

Vreau să încep prin a enumera obstacolele pentru fiecare generație, tinerii, vârsta mijlocie și mai învârstă. Iar apoi vă voi atrage atenția asupra unui pasaj din Filipeni unde Dumnezeu adresează aceste obstacole și ne va arăta că puterea invincibilă a bucuriei este calea prin care depășim aceste trei obstacole. Mă gândesc mai întâi la cei mai tineri dintre tineri, la cei mai tineri din grupul celor de 18-40 de ani. Lașitatea provenită din corectitudinea politică a apărut în ultimii 5-10 ani sub forma opoziției celor cărora nu le poți accepta mesajul prin a pretinde că nu te simți în siguranță, atunci când aceștia vorbesc. În alte cuvinte, te protejezi prin a-ți transforma preferințele în poliția gândirii ce are autoritatea de a închide gurile altora, în timp ce tu rămâi în carapacea ta de protecție. De exemplu, recent, la un colegiu creștin un vorbitor a discutat despre avorturi și rasă iar un grup de studenți a protestat pentru că discuția i-a făcut să nu se simtă în siguranță. O numesc lașitate corect politică și deschid subiectul la o conferință de misiune globală pentru că cu cât este mai adânc și mai răspândită gândirea aceasta în comunitatea creștină, în generațiile viitoare, cu atât va fi mai mare piedica pentru misiunea globală. De ce ar fi așa? Pentru că dacă sunteți atât de dedicați sentimentului de siguranță, cum vă veți putea risca vreodată viețile pentru Isus? Nu mă simt în siguranță când cineva vorbește? Cum se poate așa ceva? “Iată, Eu vă trimit ca pe niște oi în mijlocul lupilor.” Doar lupi au mai rămas în lume. Dacă sunteți lași și atât de fragili încât trebuie să îi opriți pe cei ce vă iubesc prin adevăruri grele, cum veți vorbi cu dragoste celor ce vă urasc? “Dacă ai alergat cu pedestrașii, iar ei te-au obosit, cum vei putea să te iei la întrecere cu niște cai?”

 

Presupun că voi tinerii, care vă simțiți prea loviți și în nesiguranță, presupun din faptul că participați la conferință acesta, înseamnă că nu sunteți total infectați cu gândirea aceasta a corectitudinii politice. Mă bucur și sunt plin de speranță că mesajele acestei conferințe nu vor confirma lașitatea voastră, ci vor lansa un curaj extraordinar. Evanghelia nu va fi predicată celor din locuri îndepărtate fără acceptarea posibilității de a muri.

 

În al doilea rând, generația vârstei din mijloc, presupun că cel mai mare obstacol pentru voi nu este lașitatea determinată de corectitudinea politică, probabil nici nu o înțelegeți. Ci obstacolul consumerismului de nestins. Și nu mă refer la consumarea “pâinii vieții” ci mă refer la rețelele de socializare, nu puteți să puneți telefonul jos, filmele, divertisment, cariera, alergarea după tot mai multe lucruri. Alergarea după tot mai mult divertisment, călătorii, mai mulți bani, alergarea aceasta este de nestins, nu este satisfăcătoare, știți asta. O viață dedicată consumerismului, este o viață risipită. “Aceștia sunt cei care aud Cuvântul, dar îngrijorările veacului, înșelăciunea bogățiilor și poftele pentru alte lucruri intră și sufoca Cuvântul, iar el devine neroditor.” Este o capcană și îi adâncește pe oameni în ruină și distrugere, între timp, dând senzația succesului. Viața dedicată consumerismului, cu tot mai multă mass media, mai multe filme, mai mult Mamona o asemenea viață nu va putea procesa matematica cuvintele lui Isus care a spus: “Și oricine își lasă case sau frați sau surori sau tată sau mama sau soție sau copii sau ogoare de dragul Numelui Meu, va primi de o sută de ori mai mult și va moșteni viața veșnică.” Când calculele acestea prin care pierzi acum pentru a câștiga mai încolo nu sunt înțelese, misiunea s-a încheiat! Dacă sunteți momiți într-o viață de consum, am cuvânt de la Dumnezeu pentru voi.

 

În al treilea rând, pentru cei între vârstele de 60-70-80 de ani din locul acesta, noi cei puțini dar fericiți, obstacolul nostru ciudat, și știu asta mai bine decât mulți alții, obstacolul pentru noi nu este corectitudinea politică, nu este consumul de nestins, este ceea ce numesc infiltrarea acceptării confortului. Din orice colț al acestei culturi, noi cei din generația de după război, nouă ni se spune că porunca biblică: “Să nu obosim făcând binele” are o dată a expirării. La 65 de ani sau cei mai tari la 70 de ani. Noi, cei de vârsta mea, nu mai existăm pentru a crea, ci pentru a trăi în confort. Diferența între tentația pe care o are toată lumea, de a căuta mai mult confort decât avem nevoie, diferența pentru noi este că toată cultura ne spune că merităm confortul acesta și aceasta este scopul vârstei noastre. Este mortal! Este ucigător! Pentru toți! Nu aceasta este menirea pentru vârsta aceasta. Aproape la sfârșitul vieții lui, Pavel s-a descris doar o singură dată ca bătrân. Îl iubesc pe Pavel. Filimon 1:9, când a vorbit ca bătrân, nu vorbea din paradis, ci vorbea din închisoare, ascultați: “Eu, Pavel, așa cum sunt, un bătrân, iar acum și încătușat pentru Isus.” Tipul meu de bătrân! Mai bine decât să fi într-un sanatoriu... Când a scris, probabil ultimele lui cuvinte, nu și-a descris ultimii ani ca pe o perioadă de odihnă înainte să-L întâlnească pe Împăratul Isus, ci a spus: “M-am luptat lupta cea bună, mi-am sfârșit alergarea, am păzit credința. De acum înainte îmi este păstrată coroana dreptății, pe care mi-o va da Domnul Judecătorul cel Drept, în ziua aceea, și nu numai mie, ci tuturor celor care vor fi iubit venirea Lui.” Cu viteză maximă a alergat, a luptat, urmează moartea și gloria. Ce nebunie a creat America? Această nebunie numită “pensionare.” Dacă acești câțiva fericiți dintre noi, simt ca și mine, infiltrarea acceptării confortului, amenințând dedicarea lor misiunii lui Hristos, am un cuvânt de la Dumnezeu pentru voi. Același cuvânt pentru fiecare grup. Cuvântul pe care vreau să vi-l ofer de la Dumnezeu, este proiectat precis de Dumnezeu în Filipeni, pentru a vă elibera de captivitatea corectitudinii politice și să vă dea curaj pentru Hristos. Este proiectat să taie legăturile ispitei de consum și vă îndreaptă spre alte căutări diferite. Și este proiectat să oprească infiltrarea acceptării confortului, și va ajuta să visați un alt vis pentru ultimul capitol din viața voastră.

 

Ați avut foarte multă răbdare, deci care este cuvântul lui Dumnezeu? Analiza lui Piper asupra situației contemporane nu are nici un fel de autoritate în locul acesta, dar ceea ce are Dumnezeu de spus are toată autoritatea aici. Dacă aveți o Biblie, haideți să mergem în Filipeni capitolul 2:17-18 și vom petrece tot timpul asupra lor. Pentru că sunt minunate, pot schimba cultura, pot mișca bisericile și întări căsătoriile. Aceasta este rugăciunea mea. Filipeni 2:17-18 “Și chiar dacă sunt turnat ca o jertfă de băutură peste jertfa și slujba credinței voastre, eu mă bucur și îmi împărtășesc bucuria cu voi toți. În același fel, bucurați-vă și voi.” Sunt trei fațete ale diamantului frumos și supranatural al bucuriei creștine în aceste două versete. Voi încerca să vă arăt că bucuria aceasta cu multe fațete, este puterea ce eliberează din lașitate, ne eliberează de dorința de consum și de confort, de dragul misiunii pentru Cristos. Le voi identifica din nou iar apoi vom pătrunde mai adânc.

 

1. În prima parte a versetului 17: “Și chiar dacă sunt turnat ca o jertfă de băutură peste jertfa și slujba credinței voastre, eu mă bucur.” Deci prima fațetă a acestei bucurii ciudate, numită bucuria creștină, este bucuria de a fi turnat ca jertfă pentru credință. Sunt bucuros, mă bucur că sunt turnat, dacă trebuie să fiu turnat mă bucur, sunt fericit, sunt vesel să fiu turnat. Despre ce vorbește? Știți despre ce spune aici, știm că vorbește despre moarte. Pentru că folosește fraza aceasta din nou în 2 Timotei 4:6, “Căci eu sunt gata să fiu turnat ca o jertfă de băutură, și vremea plecării mele este aproape.” Vorbește despre moartea lui, iar în versetul 17 spune: sunt bucuros dacă mă costă viața pentru credința voastră. Prima fațetă a bucuriei creștine este bucuria în vederea morții pentru a aduce alți oameni la credință. Înțelegeți? Lucrul acesta este foarte clar. Mă bucur dacă pot muri, mă bucur dacă pot muri, nu alerg după siguranță!

 

2. La sfârșitul versetului 17 Pavel spune, nu sunt doar bucuros că pot muri pentru credința voastră, “și îmi împărtășesc bucuria cu voi toți.” Dacă el se bucură cu ei, ei deja aveau bucurie pentru ceva. Eu am bucuria de a muri, voi vă bucurați și eu mă alătur vouă. Care era bucuria lor? Pavel numai ce a spus că trăiește sau moare de dragul credinței lor, și își combină bucuria. Sunt tentat să spun că credința și bucuria merg cumva împreună. Mi-a adus ceva în minte din cartea aceasta. Filipeni 1:25. Pavel crede că va avea o lucrare de misiune împreună cu ei înainte de a muri, „Fiind convins de aceasta, știu că voi rămâne și voi continua să trăiesc alături de voi toți pentru înaintarea și bucuria voastră în credință.” Pentru bucuria credinței, bucuria în credință! Răspunsul întrebării de la sfârșitul versetului 17, “eu mă bucur și împărtășesc bucuria cu voi toți” iar voi vă bucurați pentru că deja am lucrat pentru credința voastră din capitolul 1:25, pentru bucuria credinței. Vă bucurați pentru tot ce aveți prin credința în Isus. Prima fațetă a bucuriei este bucuria de a muri pentru a aduce credința altora, a doua fațetă este bucuria credinței creată prin misiunea aceasta.

 

3. Versetul 18 “În același fel, bucurați-vă și voi și împărtășiți-vă bucuria cu mine!” Care era bucuria lui? Moartea lui pentru credință. Le spune că se bucura dacă trebuie turnat prin moarte, să întărească, să păstreze, să creeze, să avanseze și să mărească credința lor, bucurați-vă cu mine în moartea mea! La care ne putem imagina filipenii răspunzând în felul acesta: Pavel, ne ceri ceva prea greu. Nu putem avea o perioadă de tristețe la moartea ta? Te iubim. La care Pavel le-ar răspunde: de ce credeți că ceea ce am spus înseamnă că nu puteți fi întristați? Pavele, ai spus că te bucuri să fi turnat ca jertfă pentru credința noastră și ne-ai chemat să ne bucurăm cu tine, chiar și pentru moartea ta pentru noi... pentru asta. Cred că Pavel, marele Pavel ar zâmbi duios, s-ar uita la ei și le-ar spune, copilașilor, aveți atât de multe lucruri de învățat despre bucuria în Hristos. De ce ați crede filipenilor, de ce ați crede voi că întristarea și bucuria n-ar trebui să se petreacă simultan? În aceeași inimă, cu privire la același eveniment. De ce nu ați gândi în felul acesta? Zece versete mai jos, versetul 27 Epafroditos aproape a murit slujindu-l pe Pavel în Filipi, priviți ce spune: “Dumnezeu a avut milă de el și nu doar de el, ci și de mine, ca să nu am parte de întristare peste întristare.” Pavel ar fi plâns dacă Epafroditos nu s-ar fi însănătoșit; este normal să plângi când pierzi un apostol iubit dar nu este normal să îți pierzi bucuria pentru că Pavel a scris în 2 Corinteni 6:10 “ca niște întristați, deși ne bucurăm întotdeauna.” Sunteți câteva sute aici și mulți în umblarea voastră cu Isus nu ați ajuns încă în punctul acesta. Pentru voi lucrurile se desfășoară în secvențe, cu perioade de întristare și perioade de bucurie. Dar posibilitatea de a avea întristare și de a te bucura în, și prin întristare este o contradicție. Dar nu este o contradicție, de aceea cred că Pavel ar fi zâmbit tandru și le-ar fi vorbit ca unor copilași.

 

Acestea sunt cele trei fațete ale diamantului bucuriei și am să le enumăr în ordinea în care se întâmplă în realitate și nu în ordinea menționată în text. Prima fațetă a diamantului bucuriei credinței din sfârșitul versetului 17 și legătura cu prima parte a versetului. A doua fațetă, bucuria de a-ți da viața dacă este necesar, pentru bucuria altora în credință. A treia fațetă, bucuria pentru cei ce se bucură să moară pentru bucuria credinței altora. Haideți să trecem din nou prin ele pentru că sunt atât de multe lucruri de spus despre aceste trei fațete. Le vom parcurge în ordinea aceasta, nu în ordinea textului. Bucuria credinței, am luat expresia aceasta din Filipeni 1:25 și cred că la aceasta se referă versetul 17. Mă bucur cu voi, mă bucur să mor pentru credința voastră iar bucuria voastră este bucuria credinței. Ce înseamnă să te bucuri în credință? Dacă ești credincios care este bucuria ta? Credința mântuitoare începe cu Cuvântul lui Dumnezeu, credința vine prin auzirea Cuvântului. Veți mai auzit mult despre conceptul acesta, dacă n-ați auzit suficient până acum.

 

Credința se bucură în Cuvânt, Psalmul 119 “Mărturiile Tale sunt desfătarea mea.” Mă bucur de Cuvântul Tău precum cel care a găsit multă prada.” Psalmul 119:162. “Ele sunt mai de dorit decât aurul, decât mult aur curat, sunt mai dulci decât mierea, decât picurul din faguri.” Aceasta este experiența creștinilor născuți din nou. Ce ne descoperă Cuvântul nouă? Pentru păcătoși, descoperă dragostea lui Dumnezeu “mă voi bucura și mă voi înveseli în îndurarea Ta.” Psalmul 31. Dragostea lui Dumnezeu aduce salvare de păcat, de vină, de mânia lui Dumnezeu, de iad și moarte, de boală. Este cel mai măreț lucru din lume, să fii mântuit. “Pe Care voi Îl iubiți, fără să-L fi văzut, în Care credeți, fără să-L vedeți acum, dar vă bucurați nespus cu o bucurie de nedescris și glorioasă, pentru că primiți ca împlinire a credinței voastre, mântuirea sufletelor.” Rezultatul credinței voastre este mântuirea sufletelor voastre.

 

În ce fel ajung creștinii la mântuirea aceasta? Încercați să pătrundeți ce înseamnă bucuria credinței. Umblăm spre mântuirea aceasta prin slăbiciuni și suferințe cu bucurie. 2 Corinteni 2:13 “Ne bucurăm când noi suntem neputincioși, iar voi sunteți puternici.” Parafrazează Filipeni 2:17, nu-i așa? Mă bucur atât de mult că pot muri pentru credința voastră, mă bucur când eu sunt slab și voi sunteți tari. Pavel era un om neobișnuit, era un om născut din nou. “Ci ne lăudăm și în necazuri, știind că necazul lucrează răbdare, răbdarea lucrează integritate, integritatea lucrează speranță.” “Fericiți sunteți voi când oamenii vă urăsc din cauza Fiului Omului. Bucurați-vă, în ziua aceea și săltați de veselie.” Este prea de tot, Isuse! “Fericiți sunteți voi când oamenii vă urăsc, când vă resping, vă insultă și alungă numele vostru ca pe ceva rău, din cauza Fiului Omului. Bucurați-vă în ziua aceea și săltați de veselie.” Ca un mieluț care iese din grajd. Ceva nu este în regulă. Ceva foarte diferit de natura noastră umană căzută și trebuie să fii născut din nou! Este lucrarea lui Dumnezeu! Nici un om nu se poate bucura când este urât, decât dacă minunea aceasta se petrece prin Duhul Sfânt și prin Cuvânt și acesta este motivul pentru care sunt aici. Ceea ce ne întărește și ne păstrează bucuria prin suferințe este răsplata. Romani 5:2 “și ne lăudăm în speranța slavei lui Dumnezeu.” Ceea ce înseamnă că satisfacția bucuriei noastre este însuși Dumnezeu în Isus Hristos. “Să ajung la altarul lui Dumnezeu, la Dumnezeul nespusei mele bucurii!” Psalmul 43:4 “În prezența Ta este un belșug de bucurii, la dreapta Ta sunt desfătări veșnice!” Sfârșitul versetului 17 din Filipeni 2, când Pavel spune că se bucură cu ei, ei se bucurau în credința lor, include bucuria în Cuvântul lui Dumnezeu, dragostea lui Dumnezeu, mântuirea lui Dumnezeu, marea răsplată a lui Dumnezeu și bucuria în Însuși Dumnezeu. Este fațeta cea mai fundamentală a bucuriei creștine. Tot ce promite Dumnezeu să fie pentru noi în Cristos, am primit și este comoara și bucuria noastră.

 

Aceasta a fost fațeta bucuriei în credință, următoarea fațetă este începutul versetului 17 bucuria de a ne turna viețile de dragul bucuriei altora, “chiar dacă sunt turnat ca o jertfă de băutură peste jertfa și slujba credinței voastre, eu mă bucur.” Se bucură să moară în slujba credinței națiunilor. Diamantul bucuriei creștine nu este natural, nu provine din natura căzută a umanității, este supranatural. Este un lucru să te bucuri că tu ești instrumentul prin care cineva primește credința. Dacă ați fost vreodată instrumentul ce a condus pe cineva la Hristos, atunci cunoașteți bucuria. Este mai presus de orice altă experiență, bucuria de a știi că îi aduci la credință specific prin moartea ta. Este bucuria pe care a exprimat-o Pavel aici. Deci vreau să înțeleg, cum se poate lucrul acesta? Pavele, ajută-mă să înțeleg pentru că bucuria aceasta este atât de diferită. Explicația este în multe straturi, cum Pavel toate fi bucuros să moară pentru credința altora.

 

Vă voi oferi două nivele. 1. Isus l-a învățat pe Pavel, în Fapte 20:35, un pasaj foarte familiar, “este mai ferice să dai decât să primești!” Este ferice, este mai multă bucurie să vezi bucuria altcuiva crescând. Dacă iubiți oamenii și îi vedeți mergând de la un nivel scăzut de bucurie la un nivel mai înalt, te face bucuros. Dar este mai ferice atunci când dai ceva pentru a împlini lucrul acesta. Când tu oferi ceva. De ce? Cu toții știți și probabil toți ați experimentat așa ceva. Pentru că atunci când te dai pe tine însuți să aduci bucurie unei alte persoane, bucuria ta crește spre ei. În așa fel încât bucuria lor în Dumnezeu este o extensie a bucuriei tale în Dumnezeu care se mărește. Când Pavel murea pentru a împlini lucrul acesta, el nu pierdea nimic, el era în câștig. Bucuria crește nu se micșorează.

 

Aceasta este una dintre explicații iar al doilea nivel al explicației cuvintelor lui Pavel. Priviți în Filipeni 3:10-11 “Doresc să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui și părtășia suferințelor Lui și să devin ca El în moartea Lui, pentru ca astfel să ajung, cumva, la învierea dintre cei morți.” Prin moartea de dragul credinței filipenilor, versetul 17, Pavel devine ca și Hristos în moartea Lui. Pentru că și Isus a făcut la fel, a murit pentru credința noastră, a plătit legământul cel nou și lucrarea Duhului Sfânt pentru a ne aduce afară din întunecime la lumină, să umblăm în poruncile Lui. Isus a murit pentru credința noastră, iar când Pavel moare pentru credința lor, devine ca și Hristos în moarte. Puține lucruri ne dau nouă sau lui Pavel mai multă bucurie și certitudine în propria noastră înviere decât harul lui Dumnezeu care lucrează în viețile noastre să ne ajute să iubim ca și Hristos în mod special în suferințe și în moartea pentru bucuria oamenilor Lui. Dacă este vreo posibilitate de a ajunge la învierea celor morți. Vedeți dorința siguranței învierii? Doresc mai mult ca orice să ajung Acasă. Cheia lui era că dacă pot experimenta atât de mult har, să devin ca Isus, să iubesc cum a iubit El, chiar cu prețul vieții mele, aș fi umplut de certitudine. Niciodată nu am experimentat lucrul acesta în mod deplin, ci doar într-o oarecare măsură. Am avut o mică licărire și înțeleg explicația psihologică. Este adevărul!

 

Aceasta este a doua fațetă a diamantului bucuriei, bucuria credinței în primul rând, în al doilea rând bucuria de a fi turnat prin moarte pentru credință, iar ultima fațetă, versetul 18 “În același fel, bucurați-vă și voi și împărtășiți-vă bucuria cu mine!” După cum mă bucur eu să mor pentru voi. Bucurați-vă când mor pentru voi! Să nu cumva să vă opriți bucuria! V-am arătat și v-am învățat despre Dumnezeu și acum bucurați-vă cu mine în bucuria mea în moarte. Bucurați-vă în bucuria mea în sacrificiul vieții mele pentru credința voastră. Deja am spus lucrurile acestea, dar poate ați uitat prima parte a predici, deci voi spune din nou, asta nu înseamnă că nu puteți plânge, să vărsați lacrimi când vă moare păstorul, soțul, soția, copilul. Dar nu încetați să vă bucurați.

 

Pavel urma să devină martir. Ce ar trebui să simțim noi cu privire la cei ce-și riscă viața să ducă evanghelia celor nemântuiți și să moară? Ce trebuie să simțim pentru cei ce, poate mor în Oceanul Indian? Să scriem articole despre cât de stupidă a fost decizia lor? Cât de neexemplari au fost oamenii aceia? Oare asta trebuie să facem? Am să vă spun ce trebuie să faceți. Versetul 29, Epafroditos și-a riscat viața și aproape a murit să-l slujească pe apostol în misiune iar Pavel spune: “cinstiți astfel de oameni! Căci de dragul lucrării lui Hristos a fost aproape de moarte, riscându-și viața ca să împliească ceea ce lipsea slujbei voastre pentru mine.” Epafroditos nu era nebun să-și riște viața! Trebuie să fie onorat. Jim Elliot nu era nebun să dea ceea ce nu putea păstra, pentru a câștiga ceea ce nu putea pierde. Vai de noi dacă judecăm prea repede oamenii care sunt dispuși să-și dea viața pentru cei nemântuiți în lume. Ce trebuie să simțim noi cu privire la oamenii care își riscă viața să ducă evanghelia celor nemântuiți? Am văzut răspunsul lui Pavel, haideți să mai vedem încă un răspuns. Apocalipsa 12:11 vorbește despre martiri. Ei l-au învins (pe Satan) prin sângele Mielului și prin cuvântul mărturiei lor și nu și-au iubit viața chiar până la moarte. De aceea, bucurați-vă!” Cât de ciudată este cartea aceasta, Biblia. O iubesc! Predicați Cuvântul, fraților! Predicați toată Biblia! Este ciudat, este o nebunie, este împotriva curentului. Ei l-au în învins prin sângele Mielului, și nu și-au iubit viața, chiar până la moarte. De aceea, bucurați-vă ceruri, și voi, cei ce locuiți în ele!” Asta ar trebui să simțim cu privire la martirizare.

 

Când spun că acesta este cuvântul lui Dumnezeu pentru tineri, cei de vârstă mijlocie și fericiții de vârstă de 70 de ani vreau să spun că toate fațetele acestui diamant al bucuriei sunt ale voastre în Hristos. Dacă Hristos este în voi, aveți toate lucrurile acestea. Dacă nu sunteți în Hristos, veniți la El în seara aceasta, credeți în El în seara aceasta. El oferă o viață glorioasă! Sunt convins că sunt necredincioși în locul acesta, sunt convins că sunt oameni nenăscuți din nou în locul acesta, care nici nu pot concepe ceea ce spun și doriți lucrurile acestea, dar vi se par ceva foarte străin. Veniți! Puteți avea toate astea: bucuria credinței, bucuria de a-ți da viața pentru credința altora și bucuria de a te alătura celor ce-și toarnă viețile. Aceste trei bucurii sunt forța invincibilă a misiunii globale. Vreau să închei făcând legătura în mod specific cu cele trei obstacole: lașitate provenită din corectitudinea politică, dorința de nestins pentru consum, infiltrarea acceptării confortului. Oare am adresat deja aceste obstacole? Unde duce lașitatea corectitudinii politice? Îi reduce la tăcere pe alții dacă tu experimentezi disconfort când alții vorbesc. Unde duce experiența bucuriei de a-ți da viața să-i aduci pe alții la credință? Corectitudinea politică nu poate supraviețui. Ostracizarea celor ce te ofensează nu poate supraviețui în aceeași inimă cu bucuria gata de a muri pentru cei ce te urăsc. Este normal, dar trebuie să spun asta. Lașitatea împlinirii intereselor proprii nu poate trăi în aceeași inimă cu bucuria martirizării. “Dacă sunt turnat ca o jertfă de băutură pentru jertfa și slujba credinței voastre, eu mă bucur.” Corectitudinea politică nu vorbește în felul acesta. Mă întreb dacă voi vă însușiți cuvintele lui Pavel. Puteți rosti cuvintele acestea împreună cu apostolul Pavel în seara aceasta? “Dacă sunt turnat ca o jertfă de băutură pentru jertfa și slujba credinței voastre, eu mă bucur.” Puteți spune cuvintele acestea? Da! În Hristos, deschide gura și spune cuvintele acestea la timpul potrivit.

 

La vârsta mijlocie, cum rămâne cu consumul de nestăvilit? Alergarea după mai multe lucruri, mai mult divertisment, mai multe filme, mai mult timp petrecut pe rețelele de socializare, avansarea carierei? Cum ar fi dacă voi ați fi beneficiarii bucuriei credinței? Cum ar fi să știți că cineva a murit pentru credința voastră? Cineva a murit să vă dea bucurie în Cuvântul lui Dumnezeu, în dragostea lui Dumnezeu, cineva a murit să vă dea bucurie în mântuirea lui Dumnezeu, cineva a murit să vă dea bucurie în răsplata lui Dumnezeu, cineva a murit să vă dea bucurie în Dumnezeu însuși. Dacă ați putea spune cu psalmistul, voi merge “la Dumnezeul nespusei mele bucurii.” Dacă mergeți la Dumnezeu cu psalmistul, “la Dumnezeul nespusei mele bucurii” mă voi adăpa din râul desfătării Lui. Mergând la El, tăiați legăturile ce sufocă viața voastră. Tăiați legăturile dorinței nestinse de consum și veți fi liberi! Veți fi eliberați de robia dorinței de mai multă media, mai multe filme, mai mult Mamona. Bucuria credinței și a tot ce reprezintă Dumnezeu pentru voi în Isus, este o eliberare măreață.

 

Pentru cei învârstă, infiltrarea acceptării confortului la 60-70-80 de ani, ultima fațetă a diamantului a fost: bucurați-vă cu mine, căci eu mă bucur să mor pentru credința voastră! Cum se poate aplica la vârsta de 70 de ani? O aplicație specifică ar fi ceva de genul: noi cei care suntem bunici nu vom spune niciodată, niciodată, niciodată copiilor noștri de 30 de ani “nu-i duce pe nepoții mei în locul acela periculos!” Niciodată! Poate fiul sau fiica ta îți spune că este gata să fie turnat pentru credința națiunilor, cu toată familia sunt gata să plece. Le-ai spune: Cum poți să-mi faci un asemenea lucru? Dumnezeu are un plan mai bun pentru ultimul capitol din viața ta. Bucurați-vă cu ei! Sau chiar mai bine, mergeți cu ei dacă încă puteți umbla, puteți vorbi. În unele culturi, aveți un statut de autoritate când aveți părul alb. Nu la noi, dar în alte locuri oamenii sunt mai biblici.

 

Haideți să punem deoparte orice obstacol dintre noi și misiunea globală, să punem deoparte corectitudinea politică și lașitatea, să renunțăm la dorința de nestins a consumului și să nu lăsăm să se infiltreze acceptarea confortului. Să îmbrățișăm cuvântul lui Dumnezeu pentru noi și puterea invincibilă a bucuriei în misiunea în jurul lumii."Dacă sunt turnat ca o jertfă de băutură pentru jertfa și slujba credinței voastre, eu mă bucur.” Mă bucur cu voi și voi să vă bucurați de asemenea cu mine. Doamne vino și împlinește ceea ce nici un om nu poate face, nici o predică nu poate face, doar Duhul Sfânt poate face prin puterea supranaturală a nașterii din nou și sfințirea în inimile oamenilor Tăi. Doar în felul acesta bucuria aceasta poate avea o asemene putere. Mă rog să ne dai bucuria aceasta în Numele lui Isus. Amin

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/226033/puterea-invincibila-a-bucuriei-pentru-misiune-in-lume