Biografia lui Hudson Taylor - Anii de pregatire (4 /4 )
Autor: Notar Daniel Ioan
Album: fara album
Categorie: Diverse

Biografia lui Hudson Taylor -  Anii de pregatire (4 /4 )

 

 

Puțin timp după aceea, Hudson s-a gândit că este egoist rămânând blocat doar la punctul său de vedere și, cu o căință sinceră, i-a scris tatălui său: „Conștiința mi-a reproșat de mai multe ori răspunsul pe care ți l-am dat atunci când m-ai întrebat dacă aș fi dispus să vin acasă pentru doi ani, și nu pot să mă liniștesc până când nu te voi ruga să mă ierți. Ți-am vorbit doar despre sacrificiile pe care ar trebui să le fac dacă aș veni acasă. Dar nu am spus nimic despre sacrificiile pe care tu le-ai făcut pentru mine: de orele nedormite, de cheltuielile, de eforturile și de educația de care m-am bucurat datorită ție. Am fost un fiu nerecunoscător și sunt adânc mâhnit. Te rog să mă ierți! Dacă dorești să vin acasă pentru acești doi ani, voi face acest lucru cu plăcere, căci aceasta mi-ar da ocazia să-ți arăt sinceritatea căinței mele. După aceea, dacă Domnul va voi, sper să mă pot angaja în slujba Sa în China.”

 

Încă o dată, sacrificiul pe care era pregătit să-l facă nu i-a mai fost cerut. Tatăl său a renunțat la ideea de a pleca în Canada și și-a continuat munca în Barnsley.

 

Hudson Taylor s-a gândit atunci la promisiunea făcută de Pearse și de Societatea de Evanghelizare a Chinei, care îi oferise să se ocupe de cheltuielile pentru studiile sale medicale la Londra. A cerut voie doctorului Hardey să plece de la el și l-a adus în loc pe vărul său, John Hudson, care acum era credincios. Fără bani, Hudson s-a hotărât să plece la Londra. Nu-și mai făcea acum griji nici în privința sărăciei, nici a greutăților. Se simțea bogat, îmbogățit cu toate făgăduințele lui Dumnezeu. Prietenii săi din Hull i-au oferit câteva scrisori de recomandare, iar unchiul său din Londra s-a oferit să-l găzduiască pentru o perioadă de timp.

 

Odată ajuns în Londra, Hudson Taylor a început să-și urmeze visul cu o dedicare neclintită. Deși fără resurse financiare suficiente, era plin de credință și hotărât să-și finalizeze studiile medicale pentru a putea sluji în China. Londra, cu vastitatea și agitația ei, nu l-a descurajat. Dimpotrivă, a simțit că Domnul este cu el în fiecare pas pe care îl făcea. Fiecare zi era o nouă ocazie de a vedea cum Dumnezeu își împlinea promisiunile și cum deschidea uși acolo unde părea că nu există nicio cale.

 

În timp ce studia la Londra, Hudson a continuat să practice disciplina rugăciunii și să trăiască o viață simplă, aproape ascetică. Deși Londra oferea multe ispite și distrageri, el a rămas concentrat pe chemarea sa. Prietenii și mentorii pe care i-a întâlnit în acest oraș i-au întărit convingerea că era pe calea cea bună. Chiar și atunci când fondurile erau pe sfârșite, el a refuzat să se abată de la principiul său de a cere ajutor doar lui Dumnezeu. Rugăciunea a fost mereu mijlocul prin care își exprima toate nevoile și toate dorințele, și de fiecare dată, răspunsurile veneau într-un mod minunat.

 

În acești ani de pregătire la Londra, Hudson Taylor a învățat nu doar despre medicină, ci și despre cât de important este să depinzi de Dumnezeu în toate aspectele vieții. Fiecare provocare întâmpinată, fie ea financiară, emoțională sau spirituală, era o nouă ocazie de a vedea lucrarea lui Dumnezeu la lucru.

 

Deși Londra era departe de câmpul misionar visat, Hudson a înțeles că acest oraș era locul unde trebuia să fie pregătit atât în cunoștințe, cât și în credință. Fiecare pacient pe care îl trata, fiecare lecție pe care o învăța, îl aduceau mai aproape de scopul său final: să fie un misionar eficient și dedicat în China.

 

Pe măsură ce anii treceau, Hudson Taylor a devenit din ce în ce mai conștient de faptul că nu doar pregătirea medicală era importantă, ci și pregătirea sa spirituală. Își petrecea multe ore în rugăciune și studiul Bibliei, căutând să își întărească relația cu Dumnezeu și să își adâncească înțelegerea asupra chemării sale.

 

Hudson a înțeles că adevărata putere nu vine din cunoștințele acumulate sau din aptitudinile medicale, ci dintr-o dependență totală de Dumnezeu. Această lecție valoroasă avea să-l pregătească pentru toate încercările și dificultățile pe care avea să le întâmpine în China, unde credința sa urma să fie testată în moduri de neimaginat.

 

În cele din urmă, pregătirea sa în Londra a ajuns la sfârșit, și Hudson Taylor era gata să plece în China. Nu avea multe lucruri materiale, dar era plin de o bogăție spirituală neprețuită. Știa că, indiferent de provocările care îl așteptau, Dumnezeu avea să fie cu el și să îl ghideze în fiecare pas.

 

În concluzie, perioada de pregătire a lui Hudson Taylor nu a fost doar un timp de acumulare de cunoștințe medicale, ci și o perioadă de formare spirituală profundă. Fiecare încercare întâmpinată, fiecare rugăciune ascultată, l-au pregătit pentru marea lucrare pe care Dumnezeu o avea pentru el în China. Și astfel, cu credință și curaj, Hudson Taylor a pornit într-o călătorie care avea să schimbe viața a mii de oameni și să lase o moștenire spirituală care dăinuiește și astăzi.

 


 
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/marturii/286781/biografia-lui-hudson-taylor-anii-de-pregatire-4-4