**Tăria lui Dumnezeu – Puterea care ne susține și ne dă speranță**
Autor: Daniel Ioan Notar
Album: Dumnezeu este scutul și tăria noastră**
Categorie: Bucurie

**Tăria lui Dumnezeu – Puterea care ne susține și ne dă speranță**

 

În viața fiecărui creștin, momentele de slăbiciune și de încercare sunt inevitabile. Însă, în mijlocul acestor dificultăți, credinciosul nu este niciodată singur. Dumnezeu ne promite că ne va da tăria necesară pentru a face față provocărilor vieții, indiferent cât de mari sunt acestea. În acest articol, vom descoperi modul în care tăria divină ne poate susține în fiecare moment al vieții noastre și cum putem accesa această putere supranaturală.

 

### **1. Dumnezeu este scutul și tăria noastră**

 

În **Psalmul 28:7**, psalmistul declară: „Domnul este tăria mea și scutul meu; în El mi se încrede inima și sunt ajutat.” Acest verset subliniază că tăria noastră nu provine din noi înșine, ci din Dumnezeu. El este scutul nostru protector, iar încrederea noastră în El ne oferă ajutorul de care avem nevoie pentru a trece prin orice împrejurare.

Atunci când ne punem încrederea în Dumnezeu, experimentăm o tărie care ne depășește propriile limite umane. El ne oferă stabilitatea de care avem nevoie atunci când ne confruntăm cu circumstanțe imprevizibile și dificile. Aceasta este promisiunea Sa pentru fiecare credincios: că El va fi mereu prezent, gata să ne ofere puterea și protecția Sa.

 

### **2. Tăria lui Dumnezeu în slăbiciunile noastre**

 

Unul dintre cele mai frumoase și puternice versete din Scriptură despre tăria divină este **2 Corinteni 12:9**, unde Dumnezeu îi spune apostolului Pavel: „Harul Meu îți este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.” Acest verset ne amintește că slăbiciunile noastre nu sunt un obstacol pentru lucrarea lui Dumnezeu în viața noastră, ci o oportunitate pentru El de a-și manifesta puterea.

Când ne confruntăm cu slăbiciuni – fie ele fizice, emoționale sau spirituale – putem să ne întoarcem către Dumnezeu și să primim harul Său care ne va întări. Pavel a înțeles că puterea divină se manifestă cel mai clar în momentele noastre de slăbiciune, când renunțăm la încrederea în forțele noastre și ne bazăm pe Dumnezeu pentru tot ceea ce avem nevoie.

 

### **3. Tăria celor ce se încred în Domnul**

 

**Isaia 40:31** ne oferă o promisiune puternică: „Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, și nu obosesc, umblă, și nu ostenesc.” Acest verset este un izvor de speranță pentru toți cei care își pun încrederea în Dumnezeu. El ne promite că ne va reînnoi tăria, astfel încât să putem continua să mergem înainte, indiferent de dificultăți.

Imaginea vulturului care zboară deasupra furtunilor este o metaforă puternică pentru viața creștină. Prin tăria lui Dumnezeu, putem înfrunta furtunile vieții cu curaj și încredere. În momentele în care ne simțim epuizați, Domnul ne promite o tărie nouă și o putere reînnoită, pentru a putea merge mai departe fără să ne oprim.

 

### **4. Rugăciunea – Calea spre tăria divină**

 

Rugăciunea este o modalitate prin care ne putem apropia de tăria lui Dumnezeu. În **Filipeni 4:6-7**, ni se spune: „Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.”

Când ne rugăm, îi aducem lui Dumnezeu toate frământările și slăbiciunile noastre. El ne ascultă și ne oferă pacea Sa, care vine împreună cu o tărie spirituală care ne susține. Rugăciunea ne ajută să ne deschidem inimile înaintea lui Dumnezeu și să primim de la El puterea de care avem nevoie pentru a face față provocărilor vieții.

 

### **5. Cuvântul lui Dumnezeu – O sursă constantă de putere**

 

Cuvântul lui Dumnezeu este o sursă nesecată de tărie pentru fiecare credincios. În **Psalmul 119:105**, citim: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea.” Scriptura ne ghidează în fiecare aspect al vieții și ne oferă învățăturile de care avem nevoie pentru a trăi cu tărie și credință.

Prin studierea Bibliei, ne umplem inimile cu promisiunile lui Dumnezeu, care ne întăresc și ne dau speranță. Cuvântul Său ne oferă răspunsuri la frământările noastre, mângâiere în momentele de tristețe și direcție în momentele de confuzie. Este o sursă constantă de putere, pe care ne putem baza în fiecare zi.

 

### **6. Exemplul lui Isus – Modelul suprem de tărie spirituală**

 

Isus Hristos este cel mai mare exemplu de tărie spirituală. În **Luca 22:42**, în grădina Ghetsimani, înainte de a fi răstignit, Isus S-a rugat: „Tată, dacă voiești, depărtează de la Mine paharul acesta! Totuși, facă-se nu voia Mea, ci voia Ta.” În acel moment, Isus a demonstrat o tărie neclintită, alegând să împlinească voia Tatălui, chiar și în fața suferinței și a morții.

Tăria lui Isus nu a constat în evitarea suferinței, ci în ascultarea deplină față de voia lui Dumnezeu. Prin moartea și învierea Sa, El ne-a oferit acces la aceeași tărie spirituală care ne susține în toate încercările noastre. Isus ne învață că adevărata tărie vine din supunerea față de voia lui Dumnezeu și din încrederea în planul Său desăvârșit.

 

### **Concluzie**

 

Tăria lui Dumnezeu este o resursă vitală pentru fiecare credincios. Fie că ne confruntăm cu provocări emoționale, fizice sau spirituale, putem fi siguri că tăria divină ne este mereu la dispoziție. Prin rugăciune, studierea Cuvântului și încrederea noastră deplină în Dumnezeu, putem accesa această putere supranaturală care ne susține în orice împrejurare.

Dumnezeu ne promite că, în momentele noastre de slăbiciune, puterea Sa va fi făcută desăvârșită. Să ne punem încrederea în El și să ne amintim că tăria Lui este întotdeauna suficientă pentru a ne duce mai departe. Fiecare zi este o oportunitate de a experimenta tăria lui Dumnezeu și de a trăi o viață plină de credință și speranță.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/287566/taria-lui-dumnezeu-puterea-care-ne-sustine-si-ne-da-speranta