Gog și Magog – Personaje Escatologice și Luptele Finale ale Vremurilor. Istoria lui Magog – Nepotul lui Noe
Autor: Notar Daniel Ioan
Album: Gog și Magog în Apocalipsa 20:7-8
Categorie: Dezbateri

Gog și Magog – Personaje Escatologice și Luptele Finale ale Vremurilor

 

Gog și Magog sunt menționați în Biblie în două pasaje semnificative: în Ezechiel 38-39 și în Apocalipsa 20:7-8. Deși numele sunt aceleași, aceste două bătălii sunt distincte din punct de vedere al contextului și al evenimentelor pe care le descriu.

1. Istoria lui Magog – Nepotul lui Noe

Conform Genezei 10:2, Magog a fost unul dintre nepoții lui Noe, iar descendenții săi s-au stabilit în nordul îndepărtat al Israelului, probabil în Europa și Asia de Nord. Magog, în timp, a devenit un nume pentru țara în care s-au așezat acești descendenți. În Ezechiel 38:5 și 39:3-9, locuitorii acestei regiuni sunt descriși ca fiind războinici puternici.

Gog, pe de altă parte, este un lider viitor al acestei țări. În Ezechiel 38:2, Domnul profețește împotriva lui Gog, descriindu-l drept conducătorul unei mari armate care va ataca Israelul într-o perioadă de pace aparentă.

2. Gog și Magog în Ezechiel 38-39

În profeția din Ezechiel 38-39, Gog și armatele sale vor veni din nord pentru a invada Israelul. Această bătălie va avea loc probabil în primii trei ani și jumătate din Necazul cel Mare, în timpul unei perioade în care Israel va fi în pace și se va simți în siguranță, conform legământului cu Anticristul. Profeția afirmă că Israelul își va lăsa garda jos, dar această pace va fi întreruptă de invazia lui Gog și a națiunilor sale aliate.

Dumnezeu va interveni în mod direct pentru a distruge armata lui Gog. Măcelul va fi atât de mare încât vor fi necesare șapte luni pentru a îngropa morții, conform Ezechiel 39:11-12. Această bătălie este văzută ca un act de judecată divină, prin care Dumnezeu va arăta puterea Sa și va întoarce inima poporului Israel înapoi la El.

3. Gog și Magog în Apocalipsa 20:7-8

După cei 1.000 de ani de domnie a lui Hristos pe pământ (Împărăția Milenară), Satan va fi eliberat din temnița sa pentru a înșela națiunile din nou. Apocalipsa 20:7-8 descrie această răzvrătire finală, în care Satan va aduna „neamurile care sunt în cele patru colțuri ale pământului, pe Gog și pe Magog”, pentru a ataca poporul lui Dumnezeu. Această bătălie are loc la finalul mileniului și este diferită de cea descrisă în Ezechiel, deși numele Gog și Magog sunt folosite pentru a arăta continuitatea rebeliunii împotriva lui Dumnezeu.

În Apocalipsa 20, Satan va conduce această ultimă rebeliune, dar focul va coborî din cer și va distruge toate forțele răului. După această bătălie, Satan va fi aruncat definitiv în iazul de foc, iar împărăția lui Dumnezeu va fi stabilită pentru veșnicie.

4. Diferențele dintre Ezechiel 38-39 și Apocalipsa 20:7-8

Deși ambele pasaje menționează Gog și Magog, există câteva diferențe cheie între cele două bătălii:

  1. Locația și participarea națiunilor: În Ezechiel, atacul vine în principal din nord și implică câteva națiuni. În Apocalipsa, toate națiunile lumii se vor uni pentru a ataca Israelul.

  2. Prezența lui Satan: În Ezechiel, nu se menționează implicarea lui Satan. În schimb, în Apocalipsa 20, Satan este liderul principal al rebeliunii.

  3. Timpul și contextul: Bătălia din Ezechiel are loc în timpul Necazului celui Mare, în timp ce bătălia din Apocalipsa are loc la sfârșitul mileniului, după cei 1.000 de ani de pace.

  4. Rezultatul: În Ezechiel, morții vor fi îngropați timp de șapte luni, în timp ce în Apocalipsa, distrugerea este imediată, urmată de judecata finală și de distrugerea actualei ordini a lumii.

5. Lecția spirituală din profețiile despre Gog și Magog

Profețiile despre Gog și Magog ne învață despre suveranitatea lui Dumnezeu și despre puterea Sa de a judeca și de a proteja poporul Său. În ciuda rebeliunilor repetate împotriva Lui, Dumnezeu are întotdeauna ultimul cuvânt. Profețiile ne reamintesc că, la final, toți dușmanii Lui vor fi distruși, iar El va instaura o împărăție de pace și dreptate care nu va avea sfârșit.

  1. „Biruința finală a lui Dumnezeu asupra răzvrătirii” – Ezechiel 39:21: „Îmi voi arăta slava printre neamuri și toate neamurile vor vedea judecățile Mele.”
  2. „Ultimul atac împotriva lui Dumnezeu” – Apocalipsa 20:9: „Și s-au suit pe fața pământului și au înconjurat tabăra sfinților și cetatea prea iubită. Dar din cer s-a coborât un foc care i-a mistuit.”

Acest articol evidențiază clar diferențele dintre cele două bătălii profetice și subliniază importanța lor în planul lui Dumnezeu pentru vremurile de pe urmă. Mesajul central este biruința lui Dumnezeu asupra răului și stabilirea unei împărății veșnice.

*****************************************************

ÎNCURAJARE ȘI TĂRIE SPIRITUALĂ - VERSETE BIBLICE

Biblia este o sursă de tărie spirituală, oferindu-ne puterea de a înfrunta încercările prin Isus Hristos.

Dumnezeu dorește ca noi să progresăm, să găsim bucurie și să revenim la El. Prin Fiul Său, Isus Hristos, El ne oferă tărie în vremuri grele.

Aceste versete biblice ne arată cum să găsim pace, curaj și tărie în Evanghelie:

*****************************************************

VERSETE BIBLICE  1 - 120

  1. Ezechiel 38:2 – „Fiul omului, întoarce-ți fața spre Gog, din țara lui Magog, domnul Roșului, Meșecului și Tubalului, și prorocește împotriva lui.”
  2. Apocalipsa 20:7-8 – „Când se vor împlini cei o mie de ani, Satan va fi dezlegat din temnița lui. Și va ieși din temnița lui ca să înșele neamurile care sunt în cele patru colțuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, ca să-i adune pentru război; numărul lor va fi ca nisipul mării.”
  3. Ezechiel 38:15 – „Vei veni din locul tău, din fundul miazănoaptei, tu și multe popoare cu tine, toți călare pe cai, o mare mulțime și o oștire puternică.”
  4. Apocalipsa 20:9 – „Și s-au suit pe fața pământului și au înconjurat tabăra sfinților și cetatea prea iubită. Dar din cer s-a coborât un foc care i-a mistuit.”
  5. Ezechiel 38:4 – „Te voi învârti, îți voi pune un cârlig în fălci și te voi scoate cu toată oștirea ta, cai și călăreți, toți îmbrăcați cu arme de război.”
  6. Ezechiel 39:6 – „Voi trimite foc împotriva Magogului și împotriva celor ce locuiesc liniștiți în ostroave, și vor ști că Eu sunt Domnul.”
  7. Ezechiel 39:2 – „Te voi întoarce, te voi târî, te voi scoate din miazănoapte și te voi aduce pe munții lui Israel.”
  8. Ezechiel 38:8 – „După multe zile vei fi în fruntea lor; în anii de pe urmă vei pătrunde în țara scoasă de la sabie, adunată din multe popoare.”
  9. Ezechiel 38:16 – „Vei înainta împotriva poporului Meu Israel, ca un nor care va acoperi țara. În zilele de pe urmă te voi aduce împotriva țării Mele, ca să Mă cunoască neamurile, când voi fi sfințit în tine înaintea ochilor lor, Gog!”
  10. Ezechiel 38:21 – „Voi chema împotriva lui orice fel de groază, zice Domnul Dumnezeu; sabia fiecăruia se va întoarce împotriva fratelui său.”
  11. Ezechiel 38:22 – „Îl voi judeca prin ciumă și sânge; voi trimite o ploaie năprasnică, cu foc și pucioasă, peste el și peste oștirile lui, și peste multe popoare care vor fi cu el.”
  12. Ezechiel 38:23 – „Mă voi arăta mare, Mă voi sfinți și Mă voi face cunoscut înaintea multor neamuri; și vor ști că Eu sunt Domnul.”
  13. Ezechiel 39:7 – „Îmi voi face cunoscut Numele Meu cel sfânt în mijlocul poporului Meu Israel și nu-i voi mai lăsa să-Mi pângărească Numele Meu cel sfânt.”
  14. Ezechiel 39:11 – „În ziua aceea, voi da lui Gog un loc de groapă în Israel, în valea călătorilor, la răsăritul Mării Moarte.”
  15. Ezechiel 39:12 – „Și casa lui Israel îi va îngropa ca să curețe țara, șapte luni îi vor îngropa.”
  16. Ezechiel 39:17 – „Fiul omului, vorbește unei mulțimi de păsări și tuturor fiarelor câmpului și spune-le: Adunați-vă și veniți! Strângeți-vă din toate părțile, la jertfa Mea, pe care o junghii pentru voi.”
  17. Ezechiel 39:21 – „Îmi voi arăta slava printre neamuri și toate neamurile vor vedea judecățile Mele pe care le voi face și mâna Mea pe care o voi pune peste ele.”
  18. Apocalipsa 20:10 – „Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde sunt fiara și proorocul mincinos. Și vor fi munciți zi și noapte în vecii vecilor.”
  19. Ezechiel 38:6 – „Gomer cu toate oștirile lui, casa lui Togarma din fundul miazănoaptei cu toate oștirile lui, popoare multe sunt cu tine.”
  20. Ezechiel 38:9 – „Tu te vei sui și vei veni ca o furtună; vei fi ca un nor care va acoperi țara.”
  21. Ezechiel 39:9 – „Locuitorii cetăților lui Israel vor ieși, vor aprinde și vor arde armele.”
  22. Ezechiel 39:10 – „Nu vor lua lemne de pe câmp, nici nu vor tăia din pădurile, ci vor arde armele în foc.”
  23. Ezechiel 38:11 – „Vei zice: Mă voi sui împotriva unei țări cu sate fără ziduri.”
  24. Apocalipsa 20:8 – „Și va ieși din temnița lui ca să înșele neamurile care sunt în cele patru colțuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, ca să-i adune pentru război; numărul lor va fi ca nisipul mării.”
  25. Ezechiel 38:12 – „Ca să iei pradă, să pui mâna pe bogățiile lor, să ridici mâna asupra locurilor pustiite.”
  26. Ezechiel 38:13 – „Sabaa, Dedan, negustorii din Tarsis și toți puii lor de lei îți vor zice: «Vii tu să iei pradă? »”
  27. Ezechiel 38:14 – „De aceea, fiul omului, prorocește și spune lui Gog: «Așa vorbește Domnul Dumnezeu: Nu-i așa că, în ziua când poporul Meu Israel va trăi în liniște, vei porni din țara ta? »”
  28. Ezechiel 39:3 – „Îți voi lovi arcul din mâna stângă și-ți voi face să-ți cadă săgețile din mâna dreaptă.”
  29. Ezechiel 39:4 – „Vei cădea pe munții lui Israel, tu și toate oștirile tale și popoarele care vor fi cu tine.”
  30. Ezechiel 39:5 – „Vei cădea în câmp deschis, căci Eu am vorbit, zice Domnul Dumnezeu.”
  31. Ezechiel 39:22 – „Din ziua aceea, casa lui Israel va ști că Eu sunt Domnul Dumnezeul lor.”
  32. Ezechiel 38:7 – „Pregătește-te și fii gata, tu și toată mulțimea adunată în jurul tău.”
  33. Ezechiel 38:3 – „Așa vorbește Domnul Dumnezeu: Iată că am necaz pe tine, Gog, domnul Roșului, Meșecului și Tubalului.”
  34. Ezechiel 38:18 – „Dar, în ziua când va porni Gog împotriva țării lui Israel, zice Domnul Dumnezeu, Mi se va sui în nări mânia Mea aprinsă.”
  35. Ezechiel 38:19 – „În gelozia și în focul mâniei Mele, zic: «În ziua aceea va fi un mare cutremur în țara lui Israel. »”
  1. Ezechiel 38:19 – „În gelozia și în focul mâniei Mele, zic: «În ziua aceea va fi un mare cutremur în țara lui Israel. »”

  2. Ezechiel 38:20 – „Peștii mării, păsările cerului, fiarele câmpului și toate târâtoarele care se târăsc pe pământ și toți oamenii care sunt pe fața pământului vor tremura înaintea Mea.”

  3. Ezechiel 38:21 – „Voi chema împotriva lui orice fel de groază, zice Domnul Dumnezeu; sabia fiecăruia se va întoarce împotriva fratelui său.”

  4. Ezechiel 39:6 – „Voi trimite foc împotriva Magogului și împotriva celor ce locuiesc liniștiți în ostroave, și vor ști că Eu sunt Domnul.”

  5. Ezechiel 39:7 – „Îmi voi face cunoscut Numele Meu cel sfânt în mijlocul poporului Meu Israel și nu-i voi mai lăsa să-Mi pângărească Numele Meu cel sfânt.”

  6. Ezechiel 39:8 – „Iată, vine și se va împlini, zice Domnul Dumnezeu: aceasta este ziua despre care am vorbit.”

  7. Ezechiel 39:9 – „Locuitorii cetăților lui Israel vor ieși, vor aprinde și vor arde armele, scuturile și pavăzele, arcurile și săgețile, lăncile și sulițele; și șapte ani vor face foc cu ele.”

  8. Ezechiel 39:10 – „Nu vor lua lemne de pe câmp, nici nu vor tăia din pădurile, ci vor arde armele în foc.”

  9. Ezechiel 39:11 – „În ziua aceea, voi da lui Gog un loc de groapă în Israel, în valea călătorilor, la răsăritul Mării Moarte.”

  10. Ezechiel 39:12 – „Și casa lui Israel îi va îngropa ca să curețe țara, șapte luni îi vor îngropa.”

  11. Ezechiel 39:13 – „Tot poporul țării îi va îngropa, și aceasta le va aduce faimă în ziua când voi fi proslăvit, zice Domnul Dumnezeu.”

  12. Ezechiel 39:14 – „Vor pune deoparte niște oameni care să cutreiere neîncetat țara și să îngroape trupurile rămase pe fața pământului, ca să curețe țara.”

  13. Ezechiel 39:16 – „Și numele cetății va fi Hamona. Așa vor curăți ei țara.”

  14. Ezechiel 39:17 – „Fiul omului, vorbește unei mulțimi de păsări și tuturor fiarelor câmpului: «Adunați-vă și veniți, strângeți-vă din toate părțile la jertfa Mea, pe care o junghii pentru voi, la o mare jertfă pe munții lui Israel! »”

  15. Ezechiel 39:18 – „Veți mânca carne de viteji și veți bea sângele voievodilor pământului.”

  16. Ezechiel 39:19 – „Veți mânca grăsime până vă veți sătura și veți bea sânge până vă veți îmbăta, la jertfa pe care o voi junghia pentru voi.”

  17. Ezechiel 39:20 – „La masa Mea vă veți sătura de cai și de călăreți, de viteji și de tot felul de războinici, zice Domnul Dumnezeu.”

  18. Ezechiel 39:21 – „Îmi voi arăta slava printre neamuri și toate neamurile vor vedea judecățile Mele pe care le voi face și mâna Mea pe care o voi pune peste ele.”

  19. Ezechiel 39:22 – „Din ziua aceea, casa lui Israel va ști că Eu sunt Domnul Dumnezeul lor.”

  20. Ezechiel 39:23 – „Și neamurile vor cunoaște că din pricina nelegiuirilor lor a fost dusă casa lui Israel în robie.”

  21. Ezechiel 39:25 – „De aceea, așa vorbește Domnul Dumnezeu: «Acum voi aduce înapoi pe robii lui Iacov, voi avea milă de toată casa lui Israel. »”

  22. Ezechiel 39:27 – „Îi voi aduna iarăși din mijlocul popoarelor și-i voi strânge din țările vrăjmașilor lor.”

  23. Ezechiel 39:28 – „Vor ști că Eu sunt Domnul Dumnezeul lor, care i-am dus în robie între neamuri și care îi strâng iarăși în țara lor.”

  24. Apocalipsa 20:7 – „Când se vor împlini cei o mie de ani, Satan va fi dezlegat din temnița lui.”

  25. Apocalipsa 20:8 – „Și va ieși din temnița lui ca să înșele neamurile care sunt în cele patru colțuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, ca să-i adune pentru război.”

  26. Apocalipsa 20:9 – „Și s-au suit pe fața pământului și au înconjurat tabăra sfinților și cetatea prea iubită. Dar din cer s-a coborât un foc care i-a mistuit.”

  27. Apocalipsa 20:10 – „Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde sunt fiara și proorocul mincinos. Și vor fi munciți zi și noapte în vecii vecilor.”

  28. Apocalipsa 19:19 – „Și am văzut fiara și pe împărații pământului și oștirile lor adunate ca să facă război cu Cel ce ședea călare pe cal și cu oastea Lui.”

  29. Apocalipsa 19:21 – „Iar ceilalți au fost uciși cu sabia care ieșea din gura Celui ce ședea călare pe cal. Și toate păsările s-au săturat din trupurile lor.”

  30. Apocalipsa 21:3 – „Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie și zicea: «Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei și ei vor fi poporul Lui și Dumnezeu Însuși va fi cu ei. »”

  31. Apocalipsa 21:4 – „El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi; nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.”

  32. Apocalipsa 21:5 – „Cel ce ședea pe scaunul de domnie a zis: «Iată, Eu fac toate lucrurile noi. »”

  33. Apocalipsa 21:6 – „Și mi-a zis: «S-a isprăvit! Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul. Celui ce îi este sete îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieții. »”

  34. Apocalipsa 21:7 – „Cel ce va birui va moșteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, și el va fi fiul Meu.”

  35. Apocalipsa 21:8 – „Dar cât despre fricoși, necredincioși, scârboși, ucigași, curvari, vrăjitori, închinători la idoli și toți mincinoșii, partea lor este în iazul care arde cu foc și cu pucioasă.”

  1. Apocalipsa 21:7 – „Cel ce va birui va moșteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, și el va fi fiul Meu.”

  2. Apocalipsa 21:8 – „Dar cât despre fricoși, necredincioși, scârboși, ucigași, curvari, vrăjitori, închinători la idoli și toți mincinoșii, partea lor este în iazul care arde cu foc și cu pucioasă.”

  3. Apocalipsa 22:12 – „Iată, Eu vin curând și răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.”

  4. Apocalipsa 22:13 – „Eu sunt Alfa și Omega, Cel dintâi și Cel de pe urmă, Începutul și Sfârșitul.”

  5. Isaia 40:31 – „Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii: aleargă și nu obosesc, umblă și nu ostenesc.”

  6. Isaia 41:10 – „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor.”

  7. Isaia 55:6 – „Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L câtă vreme este aproape.”

  8. Isaia 55:7 – „Să se lase cel rău de calea lui și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui; să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el.”

  9. Ioan 14:1 – „Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu și aveți credință în Mine.”

  10. Ioan 14:6 – „Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.”

  11. Ioan 14:27 – „Vă las pacea, vă dau pacea Mea; nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.”

  12. Ioan 15:5 – „Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele. Cine rămâne în Mine și în cine rămân Eu aduce mult rod, căci despărțiți de Mine nu puteți face nimic.”

  13. Ioan 16:33 – „V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.”

  14. 1 Ioan 1:9 – „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire.”

  15. Romani 8:28 – „De altfel, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.”

  16. Romani 8:31 – „Deci, ce vom zice noi în fața tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?”

  17. Romani 8:38-39 – „Căci sunt bine încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălțimea, nici adâncimea, nicio altă făptură nu vor putea să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu.”

  18. Efeseni 6:10 – „Încolo, fraților, întăriți-vă în Domnul și în puterea tăriei Lui.”

  19. Efeseni 6:11 – „Îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți ține piept împotriva uneltirilor diavolului.”

  20. Filipeni 4:6 – „Nu vă îngrijorați de nimic; ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri.”

  21. Filipeni 4:7 – „Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.”

  22. Filipeni 4:13 – „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  23. Coloseni 3:1 – „Dacă deci ați înviat împreună cu Hristos, să umblați după lucrurile de sus, unde Hristos șade la dreapta lui Dumnezeu.”

  24. Coloseni 3:2 – „Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.”

  25. 1 Petru 5:7 – „Aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi.”

  26. 1 Petru 5:8 – „Fiți treji și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită.”

  27. Iacov 4:7 – „Supuneți-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviți-vă diavolului, și el va fugi de la voi.”

  28. 1 Ioan 5:4 – „Pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruiește lumea; și ceea ce câștigă biruința asupra lumii este credința noastră.”

  29. Evrei 13:5 – „Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El însuși a zis: «Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi. »”

  30. Evrei 13:6 – „Așa că putem zice plini de încredere: «Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme; ce mi-ar putea face omul? »”

  31. Psalmul 23:1 – „Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.”

  32. Psalmul 23:4 – „Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de niciun rău, căci Tu ești cu mine.”

  33. Psalmul 27:1 – „Domnul este lumina și mântuirea mea; de cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieții mele; de cine să-mi fie frică?”

  34. Psalmul 34:8 – „Gustați și vedeți ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El.”

  35. Psalmul 46:1 – „Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi.”

  36. Psalmul 55:22 – „Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, și El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit.”

  37. Psalmul 91:1 – „Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui Atotputernic.”

  38. Psalmul 91:2 – „Zic despre Domnul: El este locul meu de scăpare și cetățuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!”

  39. Psalmul 103:1 – „Binecuvântează, suflete, pe Domnul și tot ce este în mine să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt!”

  40. Proverbe 3:5 – „Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta.”

  41. Proverbe 3:6 – „Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările.”

  42. Proverbe 18:10 – „Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el și stă la adăpost.”

  43. Isaia 26:3 – „Tu îi vei păzi în pace desăvârșită pe cei a căror minte se încrede în Tine.”

  44. Isaia 40:29 – „El dă tărie celui obosit și mărește puterea celui ce cade în leșin.”

  45. Matei 5:8 – „Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu.”

  46. Matei 5:9 – „Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu.”

  47. Matei 6:33 – „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”

  48. Matei 7:7 – „Cereți și vi se va da; căutați și veți găsi; bateți și vi se va deschide.”

  49. Matei 11:28 – „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.”

  50. Matei 28:20 – „Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului.”

Aceste versete aduc un mesaj puternic de speranță, protecție și credință în promisiunile lui Dumnezeu, fiind o sursă de inspirație spirituală.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/287909/gog-si-magog-personaje-escatologice-si-luptele-finale-ale-vremurilor-istoria-lui-magog