Creat ori născut ?
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

                             Creat ori născut?

   Oare este diferență între -creat- și -născut-? Totală diferență! Când ai creat ceva, faci după o idee, după un plan, o formă, o dorință, un chip. Când -naști- dai ceva din tine, din natura ta, din ADN-ul tău, din ceea ce tu ești, te dai pe tine. Când a creat Dumnezeu omul, l-a făcut după chipul Lui, asemănarea Lui, ca să-l aibă ca partener de viață, colaborând cu el, în fiecare zi. Dar i-a dat libertate de alegere, dacă vei asculta, vei trăi, dacă nu vei asculta, vei muri negreșit. Omul n-a ascultat și a căzut din fața lui Dumnezeu, știm bine istoria omului din  Eden, creat și lăsat liber pe pământ. A avut loc despărțiea omului de Creatorul lui, iar autoritatea lui a luat-o diavolul. Și până în ziua de astăzi, diavolul este dumnezeul acestei lumi căzute, care sperie omul cu ceea ce el lucrează pe pământ... Dar Dumnezeu nu a fost luat prin surprindere. El pregătise Soluția mai înainte de întemeierea lumii, în Fiul Său, Isus Hristos.

   1 Petru 1:20. „El a fost cunoscut mai înainte de înteimeierea lumii, dar a fost arătat la sfârșitul vremurilor pentru voi.” Amin! -Deci Soluția era prezentă din veșnicii, mai înainte de creație. Soluția era Iubitul nostru Domn Isus Hristos, în și prin care Tatăl ne-a născut din nou pe noi, oamenii căzuți de la fața Lui în Eden. Planul Lui era să nască omul din nou, din ADN-ul Lui, în Hristos.

   Efeseni 1:4. „În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără vină înaintea Lui, în dragoste. El ne-a hotărât mai dinainte pentru înfiere prin Isus Cristos, după buna plăcere a voii Sale, spre lauda gloriei harului Său, pe care ni l-a dat de bunăvoie în Preaiubitul Lui. În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăția harului Său, pe care l-a răspândit din abundență printre noi prin orice fel de înțelepciune și pricepere. El a binevoit să ne reveleze taina voii Sale, după buna Sa plăcere pe care a arătat-o în Cristos, ca s-o ducă la îndeplinire la împlinirea vremurilor, pentru a-Și uni iarăși într-Unul, în Cristos, toate lucrurile: cele din ceruri și cele de pe pământ.” Amin! -Acum întreb, făcusem noi ceva bun sau bine, atunci ca să merităm? Unde eram când ne numea sfinți? Era voia Lui să ne vadă așa, acum și aici când credem și ne naștem din nou, din apă și Duh.

   Ioan 1:12-13. „Însă tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să devină copii ai lui Dumnezeu, născuți nu din sânge, nici din voia firii pământești, nici din voia vreunui bărbat, ci din Dumnezeu.” Amin! - Ai ajuns prin credință în dimensiunea asta, -născut din nou-? Dacă nu, te rog frumos documentează-te cu Cuvântul și acționează, conform Lui, pentru a deveni un fiu născut din Dumnezeu și să nu rămâi doar creat în Eden, despărțit de El și tot căutând să intri în prezența Lui greșit, prin binele și faptele tale. Nu se poate. Doar în Hristos este Salvarea. El este Salvatorul omului căzut! Amin!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/290823/creat-ori-nascut