Cautati-L, gasiti-L si urmati-L
Autor: devotional.ro
Album: fara album
Categorie: Diverse
"A randuit dintre ei doisprezece, ca sa-i aiba cu Sine, si sa-i trimita sa propovaduiasca." (Marcu 3,14)
Petru, Andrei, Iacov si Ioan L-au cautat, L-au gasit si L-au urmat. Petru, autodesemnatul purtator de cuvant al grupului, era un om al extremelor. "In el, existau laolalta trasaturi de caracter diferite si contradictorii. Intotdeauna parea inflacarat, staruitor, inimos, saritor, generos, indraznet si curajos, dar prea adesea se dovedea a fi impulsiv, nestatornic, nesigur, inconsecvent, grabit, nedemn de incredere, laudaros, prea credul si chiar nechibzuit.
Andrei, fratele lui Petru, a fost singurul dintre cei patru parteneri de pescuit care nu a facut niciodata parte din cercul intim al lui Isus. Cunoastem foarte putin despre Andrei. Fiind fratele unei personalitati atat de dominante ca Petru, avea tendinta ca, prin comparatie, sa treaca mai neobservat.
Iacov, era fiul lui Zebedei si era, probabil, mai varstnic decat fratele lui Ioan, din moment ce raportul biblic il mentioneaza pe el primul. Raportul Noului Testament il prezinta pe Iacov ca fiind la inceput un om destul de linistit si capabil. El avea sa fie unul dintre primii martiri, in timp ce fratele sau Ioan avea sa moara cel din urma dintre cei doisprezece.
Ioan, fratele lui Iacov, era, prin firea sa, mandru, increzator in sine, ambitios dupa un loc de cinste, navalnic, dusmanos atunci cand considera ca este nedreptatit si dornic de razbunare... Ioan s-a predat mai deplin decat oricare dintre ceilalti puteri transformatoare a vietii desavarsite a lui Isus si a ajuns sa reflecte asemanarea Mantuitorului mai mult decat au facut-o tovarasii sai de ucenicie. El a devenit "ucenicul pe care-l iubea Isus."
Dintre acesti patru, Petru, Iacov si Ioan erau mai apropiati de Isus, iar Ioan era cel mai apropiat dintre toti. Oamenii isi dadeau seama ca ei fusesera cu Hristos. "Cand vedem oameni fermi in principii, neinfricati in datorie, plini de zel pentru cauza lui Dumnezeu si totusi umili si smeriti, blanzi si amabili, rabdatori in toate, gata sa ierte si manifestand iubire fata de sufletele petnru care a murit Hristos, nu avem nevoie sa intrebam: `Sunt acestia crestini?` Ei dau o dovada de netagaduit cau au fost cu Isus si ca au invatat de la El."
Preluat de la adresa:
https://www.resursecrestine.ro/devotionale/8062/cautati-l-gasiti-l-si-urmati-l