O problemӑ dificilӑ ȋn alegerea și dezvoltarea relațiilor este: cum ne dezvoltӑm relația noastrӑ de prietenie și ce metode alegem pentru aceasta.
O metodӑ greșitӑ a zilelor noastre, și chiar foarte utilizatӑ, este dezvoltarea relației prin intermediul internetului, deci un cadru virtual. Și, ca sӑ fiu ȋnțeles de la ȋnceput, nu vreau sӑ spun aici cӑ dacӑ ai cunoscut o persoanӑ prin intermediul internetului și, din dorința de a o cunoaște mai mult și chiar pentru a ȋncepe o relație de prietenie, ați recurs la metodele originale de ȋntâlniri, este o metodӑ greșitӑ. Nu, nu este! Metoda greșitӑ este aceea de a accepta ca prietenia voastrӑ sӑ se dezvolte ȋntr-un cadru virtual. Pentru a vӑ convinge cӑ aceastӑ metodӑ de relație virtualӑ este greșitӑ, ȋn urmӑtoarele rânduri voi enumera câteva practici aplicate ȋn relațiile virtuale și consecințele acestora.
1. Minciuna și credibilitatea:
Când cele douӑ persoane ȋși vor enumera anumite lucruri care le plac și care nu le plac, ori anumite lucruri cu privire la ȋnfӑțișarea lor, caracter și alte lucruri, nu este exclus ca din partea celuilalt sӑ primești o “porție cu minciuni”. După ce ai “mâncat” deja “porția de minciuni”, ȋți vei face o imagine despre persoana respectivӑ. Totuși, când adevӑrul când va ieși la ivealӑ, s-ar putea sӑ fii afectat de acest lucru, ȋn funcție de cât de mare a fost “porția”.
2. Cinstit și necinstit:
Una dintre cele douӑ persoane va ȋncerca sӑ fie sincer/ӑ cu persoana cu care colaboreazӑ, sӑ-i dezvӑluie lucruri foarte importante și sӑ creadӑ cӑ persoana de la capӑtul firului ȋi va rӑspunde cu aceeași monedӑ. Ȋnsӑ nu de puține ori se ȋntâmplӑ ca persoana de la capӑtul firului sӑ ȋți rӑspundӑ cu o monedӑ mult diferitӑ și nici pe departe asemӑnӑtoare cu moneda ta de aur.
3.Creștin și necreștin:
Nu sunt excluse șansele ca una dintre cele douӑ persoane sӑ fie diferitӑ de cealaltӑ persoanӑ prin religia și credința pe care o ȋmpӑrtӑsesc. Biblia chiar interzice lucrul acesta când spune ”sӑ nu vӑ ȋnjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși”. Unul dintre voi va trage la dreapta și celӑlalt la stânga. Deci, ori merg amândoi ȋn aceeași direcție, ori, dacӑ nu, familia se destramӑ.
Cu toate cӑ ar mai fi de ȋnșirat câteva practici ȋntâlnite ȋn relațiile virtuale, consider cӑ acestea trei sunt cele mai importante și necesare pentru a vӑ identifica modul vostru de relaționare. O dezvoltare corectӑ și sӑnӑtoasӑ a unei relații are nevoie de o cunoaștere adevӑratӑ și profundӑ din partea celor douӑ persoane și, totodatӑ, comunicarea este un element cheie ȋn orice relație, chiar și dupӑ cӑsӑtorie, comunicarea trebuie ȋntreținutӑ la un nivel foarte ȋnalt.
Drag cititor, dacӑ te afli implicat ȋn acest gen de relație, sfatul meu este acela de a ȋncepe sӑ vӑ dezvoltați relația adevӑratӑ și sfântӑ, nu una virtualӑ, iar dacӑ nu ești ȋncӑ pregӑtit pentru acest pas, cel mai bine ar fi sӑ scrii “punct” la pagina de relație virtualӑ.
Nu amâna, consecințele relațiilor virtuale pot fi mari…
Sursa: www.totalschimbat.ro