Are cineva nevoie de mass-media creştină?
Autor: Ioan Ciobotă - Radio Vocea Evangheliei - Timişoara  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Zilele trecute am fost întrebat dacă este nevoie de mass-media creştină în România.
Cineva spunea că în spatele fiecărei instituţii de media există o anumită religie. Sau că fiecare instituţie de mass-media transmite o anumită religie. Şi nu e vorba despre ortodoxie sau catolicism, despre baptişti, penticostali, creştini după evanghelie sau altele. Ci este vorba de ceva mult mai profund, de un fel de mesaj subliminal, sugerat într-un mod foarte parşiv telespectatorului, ascultătorului sau cititorului.
De exemplu, sexul sau libertatea sexuală. Aproape orice ziar deschizi, o vezi acolo. Peste 95 % dintre filme conţin o secvenţă "fierbinte", altfel nu s-ar vinde. Multe dintre melodiile actuale se referă mai mult sau mai puţin explicit la sex, chiar şi dacă nu luăm în considerare manelele.


Ce religie sau idee transmit toate acestea? Că libertatea sexuală nu e nimic rău. În fiecare telenovelă sau alt film de acest gen, cineva înşeală pe altcineva, soţul curveşte cu secretara sau soţia se încurcă cu antrenorul de nu ştiu ce. Pe de altă parte, există un fel de atracţie erotică din partea privitorului faţă de eroul preferat din telenovelă.
Dar asta e puţin, faţă de alte posibilităţi - între ghilimele - ale mass-mediei. De câtva timp Olanda şi Republica Moldova au interzis desenele animate Pokemon la televiziune. De ce? Pentru ca şi-au dat seama ca în spatele acestor desene animate Pokemon există un mesaj satanic, diavolesc, care-i îndemnă pe copii să facă lucruri incredibile într-o lume normală.


De fapt, un om obişnuit poate vedea într-un an mii de scene de violenţă, sex, sânge, imoralitate, etc. Unde pot duce toate acestea? Americanii se confruntă din plin cu efectele culturii şi civilizaţiei ultimelor 4 decenii de la ei. Copii de liceu pun mâna pe armă şi-şi împuşcă profesorii. Sau profesori alături de elevi iau împreună o priză de "iarbă" - marijuana. Totul a început cu Beattles sau cu muzica anilor '60. Atunci a avut loc la ei revoluţia sexuală. De atunci familia nu mai are valoare, biserica nu mai are valoare, ci doar principiul: If you like it, just do it (Dacă-ţi place, fă-o).
Şi nu doar la ei situaţia este catastrofală. Olandezii au legalizat eutanasia - persoanele care doresc, sunt ajutate să moară. În Germania au loc căsătorii între homosexuali sau lesbiene. Unde duc toate acestea, sau de unde vin toate acestea?


Mass-media este a 4 putere în stat, spun unii, dar de multe ori este principalul formator de opinie al unei naţiuni. Platon, de exemplu, spunea: „Lăsaţi-mă să fac cântările unei naţiuni, şi nu mă interesează cine face legile”.
Cineva, care urmărea constant ştirile de la ora 5 de pe un anumit post de televiziune, când a văzut catastrofa de la New York, a spus: "În sfârşit, am văzut şi eu o catastrofă ca lumea."
Vă puteţi imagina nebunia pe care o poate induce mass-media?


Eu cred că este o nevoie disperată de mass-media creştină în România.
Visul meu este un post creştin naţional de televiziune, un post creştin naţional de radio, un ziar naţional creştin şi o reţea naţională de librării creştine.
Eu cred că este o nevoie disperată de - aşa cum spunea poetul Ionatan Piroşca - de un curent cristic în cultura românească şi, aş adăuga eu, şi în mass-media românească.


Cu ajutorul lui Dumnezeu, Radio Vocea Evangheliei este un succes, dar cred ca este prea puţin încă. Cel puţin la Timişoara au fost oameni care ne-au spus: "După o zi de nebunie, abia aştept să merg acasă şi să ascult postul dumneavoastră de radio". Sau alţii, ale căror relaţii în familie au fost vindecate datorită ascultării Cuvântului lui Dumnezeu.
Şi aş încheia cu un exemplu cutremurător: Radio Vocea Evangheliei - Timişoara a produs aproape 200 de morţi frumoşi cu ochii vii, parafrazându-l pe Eminescu. Este vorba despre aproape 200 de copii născuţi în ultimii ani, ai căror părinţi declară că aceşti copii erau sortiţi avortului, deci implicit crimei, erau destinaţi morţii. Dar auzind mesajele de la Radio, părinţii au fost cercetaţi de Duhul lui Dumnezeu şi au renunţat să meargă la spital şi să transforme pântecul în sicriu.


Eu cred că este o nevoie disperată de mass-media creştină în România.
Ioan Ciobotă
Radio Vocea Evangheliei - Timişoara

realitate dureroasa
Au fost cuprinse aspecte concrete, desi extrem de dureroase, ale lumii. Cei ce doresc viata nu-si pierd vremea cu nimicurile produse de niste oameni fara caracter-vezi vietile vedetelor si gandeste la finalul lor, soarta lor se cunoaste,doar daca nu se indura si de ei/unii Dumnezeu. Sa saltam de bucurie caci noi stim in cine credem, pe cine slujim, cu cine semanan si cu cine vom fi in vesnicii. Merita sa ne ocupam timpul cu ceva ziditor!
SUNT INTRU TOTUL DE ACORD . ESTE MARE NEVOIE CA SUFLETELE NOASTRE SA FIE ALIMENTATE DIN CUVANTUL DOMNULUI SI MASS MEDIA CRESTINA ARE ACEASTA MARE INSARCINARE , SI NU NE PUTEN NOI DA SEAMA CAT DE MARE ESTE INPACTUL ASUPRA CELOR CARE ASCULTA SAU VIZIONEAZA MATERIALE CRESTUNE
Da,Radio Vocea Evanghelei este o oaza de verdeata in uscaciunea acestei lumi,este o masa intinsa in fata intunericului acestui veac.As dori sa-mi exprim multumirea pentru unele emisiuni competente, care au adus pe multi la pocainta, ar trebui s a le enumar, dar n -am s-o fac, pentru caci dorim ca toate emisiunile sa se ridice la un n ivel foarte inalt[acela, de a atinge inimile oamenilor si a-i aduce pe genunchi in fata Domnului].Veti culege roade sfinte din emisiunile facute cu responsibilitatea lucratotului in Domnul.As vrea,''sa va depasiti conditia''caci se poate, sunteti un colectiv tinar, cu potential mare care daca se va ruga si va fi disciplinat dupa voia Domnului, va veti intilnii cu unii adusi pe undele radioului si aici dar si in cer.Fiti binecuvintati!
Adăugat în 24/08/2012 de sanda_tulics
Eu,de asemeni,cred,caci este nevoie Disperata ! de media crestina, mai mult decit este, mai convingatoare , decit este, mai atenta cu trairile scrise,sau audio a celor, care au fost credinciosii Romaniei.Este foarte important, sa fie transmis prin viu grai sau inregistrari din viata celor care au stat sfint linga Domnul.De ce spun cest lucru? noi,cei trecuti de 60 ani, si altii inaintea si dupa noi,am avut aceste exemple, repere,sfinte,modele ,le-as puta numi, care au trait [nu au tratat]pocainta As vrea, sa cred, caci se pot remedia unele lipsuri produse de ''modelele'' actuale.Nu m-as referi la modestia [neaparat a pastorilor din vremurile trecute, ] ei,erau mai degraba sfinti din iubire, nu din obligatie.Biserica,era mama, sora , fratele, familia, era..odaia de sus, in care eram chemati sa stam sfint, cu Domnul la masa.As vrea sa fiu inteleasa;se simtea diferenta in atitudine, fata de biserica ,atunci, fata de acum.Cind ma apropiam de biserica, aveam niste emotii sfinte, abia asteptam sa intru inauntru, imi plingea sufletul de bucurie,simteam in partasie sfinta toata suflarea adunata, era totul , in prezenta Domnului!Atunci, nu era presa crestina, erau crestinii telefonului fara fir,care-si impartaseau pe viu grai fericirile cu Domnul necazurile, si bucuria ,de cele mai multe ori, acoperea necazul celui in cauza,la despartire, plecind intarit de Domnul, prin frati.Sigur este foarte mare nevoie de media, presa crestina, presa, care are de demonstrat Adevarul, care poate convinge pentru Domnul, pe cei care ii asculta.Sigur, caci este mare nevoie de o ''oaza''in desertul acesta imens de murdar ,care se numeste lume. Sigur,caci este nevoie de presa ,media, care poate fi o mare pescuire in lumea descrisa mai sus.Aceasta , trebuie sa fie numai in slujba Domnului , pentru ca lumea inghite informatie de toate felurile si toate nuantele si va fi extrem de receptiva la o altfel de media, curata originala, a Domnului,care nu va semana cu niciuna din din ofertele de actualitate, care duc in iad .Fiti binecuvintati, toti ai radiourilor crestine,televiziunilor crestine care duceti pinea sfinta celor bolnavi, tristi,apasati si celor satui!
Adăugat în 12/11/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 3593
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 4
Opțiuni